GOOIK - Budget van 320.000 euro voor de inrichting van volkstuinen

C21

GOOIK - Budget van 320.000 euro voor de inrichting van volkstuinen

Editiepajot_galmaarden_moestuin_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Mensen van Velt Gooik aan de slag. Foto © Marc Colpaert
 

 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen in het Dominicanenessenklooster in Herne. Het project 'café Courgette' mikt vooral op de jongeren uit de omgeving van Herne en Gooik, leefloongerechtigden aangesloten bij het OCMW van Herne, Galmaarden en Bever

De projectoproep volkstuinen 2016 was een succes. Initiatiefnemers konden tot eind augustus voorstellen indienen bij de Vlaamse Landmaatschappij. In totaal werden 57 dossiers tijdig ingediend waarvan 25 projecten worden betoelaagd voor een totaal bedrag van 320.000 euro.

De projecten hebben allen een duurzaam karakter. Samen met de Gemeente Herne en de vzw VELT Groot-Gooik willen de initiatiefnemers van 'Café Courgette' de inwoners van Herne en de omliggende gemeenten in het Pajottenland motiveren om ecologisch aan de slag te gaan in de tuin. Het project maakt deel uit van de kloostertuin van het Dominicanessenklooster en mikt vooral op de jongeren uit de omgeving van Herne en buurgemeenten, leefloongerechtigden aangesloten bij OCMW Herne, Galmaarden en Bever. Het voormalige klooster wordt ook deels gebruikt voor asielzoekers en voor sociale opvang waardoor het project nog een ruimere dimensie krijgt. Joke Schauvliege verstrekt hiervoor een extra toelage van 14.758 euro.

Joke Schauvliege: "Volkstuinen zorgen voor een verhoging van de sociale cohesie en vormen een ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties en culturen. Met de nieuwe projectoproep wil ik niet enkel het belang van volkstuinen benadrukken, maar ook speciaal aandacht schenken aan jongeren en de welzijnssector. Door samen te tuinieren krijgen mensen voeling met gezonde voeding, met smaken, met de eigen productie van voedsel, met actief leven in de buitenlucht en met alternatieve vormen van lichaamsbeweging."

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief