REGIO - SG GVB Pajottenland hield studiedag over nieuw leerplan ‘Zin in leren, zin in leven’

C21

REGIO - SG GVB Pajottenland hield studiedag over nieuw leerplan ‘Zin in leren, zin in leven’

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / De leerkrachten kregen een introductiesessie van het nieuwe leerplan
 
Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / De verwelkoming en het evaluatiemoment gebeurde door Kerlijn
 
Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Tony Vermeire nam iedereen mee op verkenning in het nieuwe leerplan
 
Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Het verkennen van de leerplanwaaier
 
Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Het reflectie- en evaluatiemoment
 

De scholengemeenschap GVB Pajottenland met Harten Troef (Heikruis/Pepingen), De Bloesem (Herne), Dorpsschool Kester en Spring in 't Veld (Bellingen/Breedhout) organiseerde woensdag een gezamenlijke pedagogische studiedag in Pepingen. De 80 leerkrachten van de 4 scholen kregen een introductiesessie van het nieuwe leerplan van het Katholiek Onderwijs ‘Zin in leren, zin in leven’.

Kerlijn Quaghebeur, directeur-Coördinatie van GVB Pajottenland, verwelkomde de directies en leerkrachten van de verschillende basisscholen en gaf een kort verloop van de voormiddag. Daarna nam Tony Vermeire, pedagogish begeleider, iedereen mee op verkenning in het nieuwe leerplan, dat zou van start gaan op 1 september 2018. Het grote verschil is dat we van de stapel leerplannen met de duizenden doelen, naar 1 leerplanconcept gaan met als hoofddoelstelling: ‘De kinderen zin in leren, zin in leven bijbrengen’. Tony had het over de functies van het leerplanconcept, de krachtlijnen, de zin van  het leerplan, de persoonsgebonden en cutuurgebonden ontwikkeling, de 10 ontwikkelingsvelden met onderliggende ontwikkelingsthema’s en hoe werken met het ordeningskader.

Na de pauze was er een reflectie- en evaluatiemoment, geleid door Kerlijn. Kerlijn: “De leerkrachten kregen vandaag een boeiend en overzichtelijk verloop van het nieuwe leerplan. Natuurlijk zal het nog een aanpassing en inspanning vragen om het leerplan eigen te maken aan de eigen school en de leerkrachten. Maar bij de meeste leerkrachten viel de eerste kennismaking met het nieuwe leerplan precies wel mee, vooral de vereenvoudiging en de duidelijke taal van het leerplan werden positief onthaald.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief