HERNE / BEVER – Buitenspeeldag wordt opnieuw een leuke bedoening

HERNE / BEVER – Buitenspeeldag wordt opnieuw een leuke bedoening

Buitenspeeldag_2017
HERNE / BEVER – Buitenspeeldag wordt opnieuw een leuke bedoening - © Deschuyffeleer
 

Net zoals vorig jaar zijn alle kinderen van Bever en Herne op woensdagnamiddag 19 april opnieuw bijzonder welkom in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat in Herne pal op de grens met Edingen om deel te nemen aan Buitenspeeldag. Die namiddag worden alle kinderen in Vlaanderen immers opgeroepen buiten te spelen eerder dan loom op hun kamer of in de huiskamer een ganse namiddag lang naar een ganse rits kinderprogramma’s op TV te kijken.

Om die buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster alleszins in goede banen te leiden hebben de jeugddiensten van Bever en Herne opnieuw de handen in elkaar geslagen. Zij staan er dan ook in voor een boeiende namiddag met tal van leuke activiteiten rond sport en spel zoals springkastelen, een buikschuifbaan, een hindernissenbaan, een knutselhoek, het blote voetenpad, het eendjes vissen, het potten werpen, het gekke kapsel door Kip van Troje, een schminkstand en een reuze schilderij. Ook wordt er gratis een vieruurtje aan de deelnemende kinderen aangeboden. Drankjes zijn ter plaatse te koop.
Overigens hebben de kinderen die namiddag geen excuus om binnen te blijven. Alle TV-zenders met kinderprogramma’s zoals Ketnet, Studio 100 TV, VTMKZOOM en KADET, Nickelodeon en Nick Jr onderbreken dan immers hun uitzendingen tussen 13 en 17u. Dat is meteen dan ook een duidelijk signaal naar de kinderen toe om naar buiten te trekken en er te spelen. Het is trouwens algemeen bekend dat buitenspelen de mentale gezondheid bevordert en dat het bovendien ook alleszins een leuke bedoening uitmaakt.
Voor de goede gang van zaken gaan de organisatoren er wel van uit dat de kinderen aan de activiteiten deelnemen onder de begeleiding van hun (groot)ouders.
Buitenspeeldag 2017 start in het Dominicanessenklooster om 13u30 en loopt tot 17u. Meer info bij de gemeentelijke jeugddiensten. Deelnemen is gratis. Er wordt de dag zelf ter plaatse ingeschreven.   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief