HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt

C21

HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt

Beleef_je_streek_markt_deneulin
HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt - Foto © Denis Deneulin
 

Tien Pajottenlandmerkproducenten pakken op zondag 30 april in de namiddag in Herne ten huize van boomkwekerij Duytschaever uit met de allerlekkerste producten uit de regio tijdens een beleef-je-streek-markt. Die markt is een initiatief van Pajottenland+ in samenwerking met het gemeentebestuur van Herne.

Tien producenten hebben zich aangemeld. Ze komen uit alle hoeken van het Pajottenland en de Zennevallei: ambachtelijke bakkerij Verlot (Affligem), Beverse Kaashoeve, brouwerij Angerik (Dilbeek), Charcuterie Roosdaal, Esmola Koffie (Heikruis), Bijenfruittuin (Herne), Fruit Billens (Gooik), Fruit D’Haemer (Pepingen), Aardbeienhoeve (Oetingen) en Zoete Potjes (Schepdaal).
“Voor onze producenten is het fijn dat ze zich echt vanuit hun streekgevoel kunnen tonen aan het publiek’’, vertelt Kris Poelaert, burgemeester van Herne. “Anderzijds zijn wij als plattelandsgemeenten ook tevreden dat we samen met de producenten kunnen meebouwen aan duurzaamheid en korte keten. Onze lokale besturen steunen zeker initiatieven zoals deze streekmarkt”.
Gratis winkeltas

De eerste honderd bezoekers die minstens één product kopen bij drie verschillende standhouders kunnen aan de stand van Pajottenland+ terecht voor een gratis Pajotse winkeltas. “Meer en meer producenten halen de band tussen boer en consument nauwer aan door lokaal te vermarkten”, weet coördinator Jos Huwaert van Pajottenland+ te vertellen. “We merken ook dat ons Pajottenlandmerk alsmaar beter in de markt ligt. Heel wat producenten vinden het aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan. We zien dan ook ons aantal merkgebruikers constant groeien. Zij brengen zo ook totaal nieuwe producten in het gamma, waardoor iedereen er zijn gading kan in vinden”.
Een van de nieuwe Pajottenlandmerkproducenten is Manon Vivier van Zoete Potjes uit Schepdaal. Zoete Potjes staat voor lekkere ambachtelijke producten waarbij de confituren zo veel als mogelijk worden bereid met fruit uit de streek. “Het Pajottenland heeft veel te bieden. Door te kiezen voor het Pajottenlandmerk maak ik dan ook deel uit van een fiere producentengroep”, luidt het bij Manon Vivier.
Lenteterras

Van de overheerlijke producten die de streek te bieden heeft kunnen de bezoekers overigens ook volop genieten op het lenteterras tussen de kraampjes. Tijdens twee optredens (15u en 16u30) zorgt Saffoxy Band voor de nodige muzikale animatie, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op het springkasteel. De streekmarkt vindt plaats op de terreinen van boomkwekerij Duytschaever. Gastvrouw Mia zet daarbij ook de deuren van haar bedrijf open voor het grote publiek. Tijdens een rondleiding van zo’n half uurtje (14u en 16u) kan er dan alles vernomen worden over het kweken van fruitbomen.

Bezoekers zijn welkom van 13 tot 18u aan de Van Cauwenberghelaan 1 in Herne. Alle info op www.pajottenland.be .
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Denis Deneulin
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief