HERNE – Provinciaal wielerkampioenschap voor nieuwelingen met sterke bezetting

C21

HERNE – Provinciaal wielerkampioenschap voor nieuwelingen met sterke bezetting

3
HERNE – Provinciaal wielerkampioenschap voor nieuwelingen met sterke bezetting - © Deschuyffeleer
 
2
HERNE – Provinciaal wielerkampioenschap voor nieuwelingen met sterke bezetting - © Deschuyffeleer
 
1
HERNE – Provinciaal wielerkampioenschap voor nieuwelingen met sterke bezetting - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan organiseert wielerclub De Smurfen Herfelingen op zaterdag 6 mei 2017 het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen. De kern van het ganse gebeuren wordt het dorpsplein van Herfelingen. De organisatie loopt in samenwerking met het gemeentebestuur, de politie Pajottenland, Cycling Vlaanderen/Afdeling Vlaams-Brabant en een grote schare handelszaken, bedrijven, ambachtslui en neringdoeners.

Streekrenners bij de kanshebbers
Verwacht wordt dat zeker een 100-tal jonge wielrenners van 15 en 16 jaar aan het kampioenschap zullen deelnemen. Voor beide leeftijdscategorieën is er een titel weggelegd. Overigens zijn 166 renners startgerechtigd. Meerdere jongeren uit de streek, sommigen zelfs uit de eigen gemeente, krijgen de kans een gooi te doen naar de provinciale titel en trui. Met bijzondere belangstelling wordt alleszins uitgekeken naar de prestaties van Sébastien Van Poppel uit Galmaarden, die vorig jaar al de provinciale titel wegkaapte bij de eerstejaars en nu opnieuw de gedoodverfde kanshebber is om de titel bij de tweedejaars te behalen. Ook Siemen Kaesemans (Pepingen) heeft inmiddels een sterke seizoensstart in de benen en mag tot de kanshebbers gerekend worden. Voor de talentrijke Bram Deschuyffeleer uit Herfelingen dan weer wordt het in zijn eigen dorp één van zijn eerste wedstrijden als eerstejaars.
Het parcours
Het kampioenschap wordt gereden over een afstand van 72 km, opgedeeld in 10 ronden van 7,2. Er wordt gestart aan de kerk in Herfelingen om 15u. Via de St-Niklaasstraat, de Assesteenweg en de Terlindenstraat rijden de renners naar Heikruis om daar via de Neerstraat en de Molenhofstraat opnieuw Herfelingen te bereiken via de Mollestraat, de Assesteenweg, de Kamstraat en de St-Niklaasstraat, waar ter hoogte van de kerk de aankomststreep getrokken ligt. De aankomst wordt verwacht omstreeks 17u. Het rennersdorp bevindt zich op de Assesteenweg ter hoogte van de zuivelfabriek Olympia.
Het parcours is voortdurend licht golvend en waarborgt voldoende selectiviteit. Zeker daar ook de wind zijn stempel zou kunnen drukken op het koersverloop vooral op het open gedeelte naar het gehucht Terlinden toe.
Podium voor eerstejaars en tweedejaars
Zowel voor de eerstejaars als de tweedejaars is er een podium voorzien. De twee kampioenen ontvangen de gebruikelijke trui. Voor de winnaar van de wedstrijd is er bovendien de beker van de provinciale député Marc Florquin. De zes podiumrenners krijgen alvast allen ook nog een medaille van de Vlaams-Brabantse afdeling overhandigd evenals een mand streekproducten uit het Pajottenland aangeboden door het gemeentebestuur en een bloemenruiker geschonken door de organiserende wielerclub. Het prijzengeld bedraagt 500€.
Alle formaliteiten gebeuren in het Bavocentrum.
Meer info en contact via pauwels.roland@telenet.be of 0478/66.00.25.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2017
Roland Pauwels
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief