PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots

PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots

1_blokspots_pajottenland_2017__21_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - © Deschuyffeleer
 
2_blokspots_pajottenland_2017__17_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - © Deschuyffeleer
 
Blokspots_pajottenland_2017__10_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - Joost Dedoncker en Bianca Van Reepinghen © Deschuyffeleer
 
Blokspots_pajottenland_2017__16_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - © Deschuyffeleer
 
Blokspots_pajottenland_2017__22_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - © Deschuyffeleer
 

Van 22 mei tot en met 30 juni kunnen studenten van het secundair en hoger onderwijs in Pepingen, Lennik, Gooik, Galmaarden, Bever en Herne terecht op geschikte locaties of blokspots om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Het was Joost Dedoncker van de jeugddienst Gooik die het project toelichtte in het Dominicanessenklooster in Herne.

Blokperiode
Voor de studenten staat binnenkort opnieuw die duivelse blokperiode voor de deur. Hoe studeer ik het best, wat moet ik eten, wat met medicatie, moet ik veel rusten voor een examen en wat is de ideale locatie om het best te kunnen studeren, dat zijn zo een paar hete hangijzers waarmee menig student dan eens te meer wordt mee opgezadeld.
Omdat ook externe afleiders zoals een onaangename en rommelige studieplek, lawaai en ongewenst bezoek maar al te vaak aan de basis liggen van concentratiemoeilijkheden en zo het studeren ernstig storen wil de jeugdregio Pajottenland nu via een aantal blokspots studerend Pajottenland de kans geven toch in de beste omstandigheden te kunnen studeren.
Vele voordelen
“Samen studeren in openbare ruimtes is een trend met vooral voordelen”, zegt Joost Dedoncker. “Samen studeren geeft alleszins een gevoel van gemeenschappelijkheid: wij moeten allemaal door deze moeilijke periode en wij willen allemaal slagen. Als je geen steun ervaart in je omgeving wordt het vaak moeilijk om ook in stressmomenten te blijven presteren. In de blokspots nu is er weinig afleiding en het is er stil. Iedereen blokt en dat creëert een sociale druk om langer te studeren. Er valt ook niets anders te doen dan te studeren”.
Jeugdregio Pajottenland zet weldra dan ook blokpunten in de regio op waar studenten gratis kunnen terecht kunnen om te studeren. Deze lokalen zijn voorzien van alle studiecomfort om zich maximaal op de studie te kunnen concentreren. Wie zo zijn studeerlot wil delen met collega-blokkers kan daartoe in een aantal studeerruimtes terecht. Zo kunnen de studenten van Herne en Bever vanaf maandag 22 mei tot vrijdag 30 juni iedere werkdag van 9 tot 17 u terecht in het Dominicanessenklooster in Herne. Hier zijn voor hen zo’n 15 plaatsen beschikbaar.
De exacte locaties en uurregeling voor de gemeenten Pepingen, Gooik, Lennik en Galmaarden zijn terug te vinden op de pagina 'Jeugd' op de gemeentelijke websites en/of via de Facebookpagina van de jeugddienst Gooik
Preventie
Dat studeren en medicatie niet hand in hand gaan staat ook buiten kijf. Het is Bianca Van Reepinghen van de intergemeentelijke preventiedienst Tabak, Alcohol en Drugs Pajottenland die er voor zorgt dat alle locaties voorzien worden van documentatie uitgaande van ‘De Druglijn’ om de studenten te wijzen op de gevaren van het gebruik van stimulerende, slaap- en kalmeringsmedicatie. Dezelfde folder biedt overigens ook tips en advies om gezond de examens door te komen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief