HERNE / BEVER – Blokspot in Dominicanessenklooster kent bijval

HERNE / BEVER – Blokspot in Dominicanessenklooster kent bijval

Blokspot_2017__2_
HERNE / BEVER – Blokspot in Dominicanessenklooster kent bijval - © Deschuyffeleer
 
Blokspot_2017__5_
HERNE / BEVER – Blokspot in Dominicanessenklooster kent bijval - Cato Juwet © Deschuyffeleer
 

Nog tot en 30 juni kunnen studenten van het secundair en hoger onderwijs uit Pepingen, Lennik, Gooik, Galmaarden, Bever en Herne terecht op verschillende bijzonder geschikte locaties of blokspots om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Het project valt blijkbaar in goede aarde. Zo is het Dominicanessenklooster in Herne al van bij het begin van het project goed voor een achttal studenten. De locatie is, overeenkomstig de wens van de gebruikers, overigens nu ook toegankelijk tot 22 u in plaats van de eerder vooropgestelde 18u.

Eén van hen is de 20-jarige Cato Juwet uit Tollembeek. Zij studeert kinesitherapie aan de universiteit Gent: “Al sinds vorige week maak ik gebruik van deze blokspot. Ik kan het initiatief alleen maar toejuichen en ben alleszins ook uiterst tevreden met de uuraanpassingen”.
“In een blokperiode komt het er op aan om de beschikbare tijd zo productief mogelijk te maken. Om die productiviteit te optimaliseren is het voor mij belangrijk mijn concentratie te optimaliseren en alles te weren dat die concentratie kan dwarsbomen. Hier in het Dominicanessenklooster vind ik het allemaal: een rustige omgeving, een koele plaats, een studieplek met alleen het allernoodzakelijke, een gevoel van samenhorigheid, geen stressmomenten, geen afleiding, bijwijlen een schouderklopje van een lotgenoot en niet het allerminst een mooie natuurlijke omgeving die tijdens de onontbeerlijke pauzes toelaat zich mentaal opnieuw volledig op te laden”, aldus Cato.
Wie zo de komende weken zijn studeerlot nog wil delen met collega-blokkers kan alvast nog in het Dominicanessenklooster terecht. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. De blokspot is toegankelijk iedere werkdag van 8u30 tot 22u00 behalve op donderdag. Dan is het sluitingsuur 19u.
Burgemeester Kris Poelaert kwam de aanwezige studenten alvast een riem onder het hart steken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief