HERNE – Bibnick sluit het schooljaar in stijl af

HERNE – Bibnick sluit het schooljaar in stijl af

Aankondiging
HERNE – Bibnick sluit het schooljaar in stijl af - Aankondiging
 

Toekomende week woensdag 28 juni sluiten de openbare bibliotheek Petrus Naghel en de gemeentelijke jeugddienst het schooljaar in stijl af met een bibnick. Kinderboekenauteur Ingrid Vandekerckhove komt dan voorlezen uit haar eigen boeken. De schoolkinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar mogen daarbij luisteren, kleuren en plakken. Iedereen is daartoe dan ook welkom in de tuin van het Dominicanessenklooster en kan er nadien tijdens een picknick bovenop genieten van een resem dessertjes zoals taartjes, fruitsla of andere zoetigheden.

Het voorleesmoment vangt aan om 13u30. De navolgende picknick, waarvoor de deelnemers wel zelf hun dessertjes en een dekentje dienen mee te brengen, is voorzien vanaf 15u. Drankjes worden wel voorzien vanuit het gemeentebestuur. Deelnemen is gratis. Er dient wel vooraf en liefst zo vlug als mogelijk ingeschreven te worden via jeugd@herne.be .

Super!, Eureka! en Vergeetjeskruid zijn grappige en vlotte verhalen vol vaart, spanning en avontuur. Dit is een serie waar twee kinderen, Felix en Lotte, alvast spannende avonturen beleven. In Super! zijn Felix en Lotte opgesloten in een supermarkt. Alles ligt voor het grijpen. Het wordt een feest van kauwgom, cola, chips, speelgoed en plezier. Tot er in de winkel wordt ingebroken… In Eureka! doen ze, na een achtervolging en een huiveringwekkende nachtwandeling, een ongelooflijke onderaardse vondst. En in Vergeetjeskruid zijn de mama en papa van Felix plots kinderen geworden. De wereld staat helemaal op zijn kop. Hoe gaan de kinderen dit probleem oplossen?
De bende van Zeus dan weer is het vierde boek van Ingrid Vandekerckhove.  Met dit boek brengt ze bloedstollende verhalen uit de Griekse mythologie op kindermaat, met veel humor en fantasie. Daarrond loopt er ook een tekenwedstrijd waarbij de deelnemende kinderen zichzelf op de troon kunnen tekenen en zo pardoes wel eens de nieuwe koning of nieuwe koningin van de Griekse goden kunnen worden. Voor de winnaar ligt alvast de godenschat voor het rapen. De kleurplaat kan nu al gedownload via http://www.clavisbooks.com/wosmedia/1909/kleurplaat_zeus.pdf .
‘Schrijven vanuit het kind in jezelf’
Ingrid Vandekerckhove schrijft vanuit de belevingswereld van het kind. Ze schrijft absoluut voor elk kind en vanuit het kind in zich.
“Iedereen weet nog hoe het is kind te zijn. Het is een nostalgie die ergens nog in ons allen leeft. Je hoeft het enkel op te roepen en je bent zo terug wie je ooit was. Je weet wat een kind nodig heeft en dit keer kan je het zelf ook bieden. Hoe heerlijk is dat!”, weet de schrijfster.
Zo verzamelt Ingrid ideeën en dromen die ze in een leuk plot giet waarbij ze veel belang hecht aan vorm en stijl: “Je moet het kind ook die waarde meegeven. Mooi geschreven dingen dragen bij tot het oproepen van een sfeer. Een kind likt toch ook liever aan een mooi bolletje ijs op een hoorntje dan geprakte smurrie uit een bekertje te moeten lepelen. Als schrijver moet je alle zintuigen aanspreken en gebruiken: goed luisteren, kijken, voelen en proeven. Dan geef je volgens mij dat waar een kind van houdt”.
Zowel inhoudelijk als stilistisch blijft Ingrid Vandekerckhove dicht bij het kind: ze schrijft helder, sober en levendig. “Een boek lezen moet net zo voelen als naar een film kijken. Kinderen houden van spanning, vaart, humor en een flinke vleug fantasie”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief