HERNE – Zondag ernstige verkeershinder door triatlon Geraardsbergen

C21

HERNE – Zondag ernstige verkeershinder door triatlon Geraardsbergen

Challenge_g_bergen
HERNE – Zondag ernstige verkeershinder door triatlon Geraardsbergen - Parcours - © Deschuyffeleer
 

Dit weekend organiseert de stad Geraardsbergen een volledig sportweekend rond triatlon. Op zondag 2 juli vindt dan de hoofdwedstrijd plaats met start en aankomst in Geraardsbergen. Naast het zwemmen en het lopen dienen de deelnemers ook een fietsparcours af te leggen dat voor een groot deel ook loopt over Galmaarden en Herne. Dit veroorzaakt geruime tijd ernstige verkeershinder waardoor een reeks belangrijke tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht zijn.  
 
Komende uit Vollezele rijden de deelnemers Herne binnen op de Ninoofsesteenweg en dit in de richting van het centrum en van Edingen om zo via de Hernebosstraat, de Grotestraat en de H.Geeststraat terug op de Edingsesteenweg uit te komen. Vervolgens rijden zij aan het kruispunt Patriot de Geraardsbergsesteenweg op om deze verder te volgen tot Tollembeek, Viane en Moerbeke.
 
Concreet zal er reeds beweging zijn om het parcours voor te bereiden vanaf 8.30 uur. Tot 11 uur is alle verkeer in alle richtingen nog mogelijk. Vanaf 11 uur zal er evenwel éénrichtingsverkeer gelden in tegengestelde richting van het parcours en dit tot 15.45 uur. Bewoners van straten die aansluiten op het parcours en die hieronder niet afzonderlijk vermeld worden, kunnen hun woning steeds verlaten in de andere richting. Ter hoogte van de Hollestraat, het Centrum en het kruispunt Edingsesteenweg met Geraardsbergsesteenweg (Patriot) zijn er wel oversteekplaatsen over het parcours voorzien voor alle weggebruikers. Dit geldt ook voor de kruispunten Rendries/Brikstraat en Breemstraat/Keystraat.
 
De Hernebosstraat en de Grotestraat dan weer worden volledig verkeersvrij gemaakt. Aan de bewoners van deze straten wordt gevraagd indien zij tussen 11u en 15.45 uur hun woning wensen te verlaten hun wagen buiten het parcours te parkeren. Mochten zij om dringende redenen het parcours toch moeten betreden wordt hen gevraagd vooraf contact op te nemen met de organisatie op het nummer 054/43.44.04 en geenszins tegen de deelnemersstroom in te rijden.

Meer info op www.challenge-geraardsbergen.com en in de eerder in de week in de brievenbussen bedeelde Challenge Gazette. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief