HERNE/BEVER – Merkwaardige lezing door schrijfster Kristien Hemmerechts

C21

HERNE/BEVER – Merkwaardige lezing door schrijfster Kristien Hemmerechts

Hemmerechts
HERNE/BEVER – Merkwaardige lezing door schrijfster Kristien Hemmerechts - © Deschuyffeleer
 

Op dinsdag 31 oktober om 20u ontvangen het Herns gemeentebestuur en zijn cultuurraad in de bibliotheek Petrus Naghel schrijfster Kristien Hemmerechts voor een lezing naar aanleiding van haar meest recente boek ‘Er gebeurde dit, er gebeurde dat’.

In dat boek vertelt de schrijfster over het gezin waarin ze opgroeide, over de twee zoontjes die zij verloor door wiegendood, over haar strijd tegen borstkanker, over haar psychisch zieke zus en over dichter Herman De Coninck met wie ze getrouwd was tot aan zijn dood.
Kristien Hemmerechts schrijft vooral romans, verhalen, reisverhalen en essays. Het thema van het menselijk onvermogen is een constante in haar werken. Haar personages zijn vaak niet in staat greep te krijgen op hun leven en bevredigende, blijvende relaties aan te gaan en dit door verlies en gebrekkige communicatie. Vaak biedt seks dan een vlucht uit die dagelijkse werkelijkheid.
Als eerste Vlaming mocht de schrijfster in 2008 ook het Groot Dictee der Nederlandse taal opstellen. De titel ervan was ‘Hartenpijn’.
De inkom bedraagt 5€ en er wordt best vooraf ingeschreven via tineke.moonens@herne.be (02/397.11.60). 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief