HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van

HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van

Naamloos
HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van - 1540 HERNE Kris Poelaert - Beeld Radio2 Vlaams-Brabant
 
Naamloos_1
HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van - 1540 HERNE Kris Poelaert - Beeld Radio2 Vlaams-Brabant
 
Bever
HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van - 1547 BEVER Luc Deneyer - Beeld Radio2 Vlaams-Brabant
 
Bever_1
HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van - 1540 HERNE Kris Poelaert - Beeld Radio2 Vlaams-Brabant
 

Burgemeester Kris Poelaert van Herne en burgemeester Luc Deneyer van Bever hebben zich uitstekend gekweten van hun opdracht tijdens hun passage op Radio 2 in het kader van de groots aangekondigde Burgemeestersbabbel. Vrij ontspannen zigzagden zij eerst bij presentator Jeroen Guns doorheen de weerhouden vragen van de luisteraars om nadien in een tweede ronde door de olijke reporter van de Erhans Wielerclub tijdens een fietstochtje op een home-trainer getrakteerd te worden op een reeks spitsvondige dilemma’s.

Voor Herne kon Kris Poelaert zo een stand van zaken opmaken rond de problematiek van de windmolens, het inzetten van privé-bewakingsfirma’s voor het waarborgen van de veiligheid en de stijging van de afvalberg in zijn gemeente. Luc Deneyer van zijn kant diende een en ander te duiden over het conflictvrij samenleven van Nederlands- en Franstalige inwoners in zijn faciliteitengemeente, de verkeersveiligheid in het centrum, het onderhoud van de wegen en de problematiek van loslopende honden.
Haast alle burgemeesters die de revue passeerden overlaadden de presentatoren met kleine, vooral streekgetinte attenties. Luc Deneyer hield het bij een kartuiskaas van de Beverse kaashoeve terwijl Kris Poelaert het kartuisbier in de kijker stelde.
Samen met hun collega Pierre Deneyer van Galmaarden gaven de burgemeesters van Bever en Herne alleszins het goede milieuvriendelijk voorbeeld door voor hun verplaatsing te kiezen voor carpoolen. Veel tijd en rust om eventjes van gedachten te wisselen hadden zij tijdens de verplaatsing evenwel niet. Dit bleek dan te maken te hebben met de niet aflatende telefonische oproepen aan hun adres, zoals burgemeester Kris Poelaert het met een gevatte kwinkslag terloops verwoordde. Voor Pierre Deneyer was zijn passage meteen ook het moment om de komende Pauwelviering in het St-Paulusgehucht nu zondag dik in de verf te zetten.
Wie de interviews met de burgemeesters nog eens wil beluisteren en bekijken kan hiervoor alleszins nog terecht op deze FACEBOOKLINK voor 1540 HERNE en deze FACEBOOKLINK voor 1547 BEVER.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief