HERNE – Woonzorgcentrum St-Felix bijzonder erkentelijk voor zijn team vrijwilligers

C21

HERNE – Woonzorgcentrum St-Felix bijzonder erkentelijk voor zijn team vrijwilligers

Vrijwilligers_st-felix_2018__1_
HERNE – Woonzorgcentrum St-Felix bijzonder erkentelijk voor zijn team vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_st-felix_2018__2_
HERNE – Woonzorgcentrum St-Felix bijzonder erkentelijk voor zijn team vrijwilligers - Kathleen Matthijs © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_st-felix_2018__3_
HERNE – Woonzorgcentrum St-Felix bijzonder erkentelijk voor zijn team vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_st-felix_2018__4_
HERNE – Woonzorgcentrum St-Felix bijzonder erkentelijk voor zijn team vrijwilligers - Op de foto de initiatiefneemsters Ilda Godderie en Marie-Josée Dooms © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_st-felix_2018__5_
HERNE – Woonzorgcentrum St-Felix bijzonder erkentelijk voor zijn team vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 

Hoeft het gezegd dat ook in het woonzorgcentrum Sint-Felix de vrijwilligers op de handen worden gedragen. Om hun waardering aan het adres van die vrijwilligers kracht bij te zetten trakteerde de directie hen nu op een warm en hartelijk onthaal. Het werd dan ook een genoeglijke en vermakelijke bedoening waarbij niet alleen de natjes en de droogjes maar ook de welgemeende ‘dankuwels’ bijzonder gretig werden gesmaakt. Ook begin maart al, tijdens de week van de vrijwilliger, werd ieder van hen overigens reeds met een leuke attentie onder de vorm van een potje advocaat bedacht.

Een welgekomen aanvulling
Met 18 zijn ze, de vrijwilligers die zich in het woonzorgcentrum op regelmatige basis inzetten voor de bewoners. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich bij momenten vrij. De één heeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze allen gemeen: zij zetten zich onverdroten onbezoldigd en uit vrije wil in voor het centrum en zijn bewoners. Zo vormen ze dan ook een welgekomen en vaak onmisbare aanvulling op de professionele zorg- en dienstverlening.
De eerste vrijwilligers deden nu toch al haast 30 jaar geleden hun intrede in St-Felix. Dit gebeurde onder de impuls van Ilda Godderie en Marie-Josée Dooms die samen met nog een viertal andere dames zich de taak toebedeelden dagelijks het cafétaria open te houden. Langzaam maar zeker groeide niet alleen het aantal vrijwilligers maar ook de taken die zij zich eigen maakten en die alsmaar veelzijdiger en omvangrijker werden.
Vooral een luisterend oor
“Zonder de hulp van onze vrijwilligers zou het functioneren van ons centrum er vandaag allicht heel anders uitzien”, weet directeur Bewonerszorg Marc Van Nieuwenhove. “Zij zijn het die onbezoldigd en met een groot engagement er voor zorgen dat het cafétaria nog steeds dagelijks toegankelijk blijft, zij zijn het die met onze bewoners gaan wandelen, zij zijn het die  sommige bewoners een handje toesteken bij het avondeten, zij zijn het die paraat staan indien er verplaatsingen dienen te gebeuren, zij zijn het die helpen bij grotere organisaties en sinds het wegvallen van aalmoezenier Roger Defrijne zijn zij het ook die borg staan voor de pastorale activiteiten. Hun allergrootste inbreng is beslist te vinden in een luisterend oor te bieden voor degenen die dreigen in een sociaal isolement te verzeilen”. En daar voegt directeur Wouter Van Audenaerde graag aan toe: “Door onze vrijwilligers krijgen onze residenten immers de kans om sociale contacten te blijven hebben met mensen van buiten het woonzorgcentrum en tegelijk maken onze vrijwilligers ons huis warmer, mooier én toegankelijker”.
Nieuwe vrijwilligers steeds welkom
In die zin is het zorgwooncentrum dan ook permanent op zoek naar nog meer vrijwilligers om het team verder uit te breiden. In die functie waarbij de vrijwilliger in contact komt met niet alleen de zorgbehoevende en soms zwaar zorgbehoevende oudere, maar ook met onder meer hun familie en vrienden en de beroepskrachten, bestaan er logischerwijs ook regels die dienen gerespecteerd te worden. Zo berust de basishouding van de vrijwilliger op een reeks rechten en behoeften die worden aangevoerd met en onder meer ‘iedereen heeft recht als mens behandeld te worden en iedereen heeft behoefte aan behoud van eigen waarde’. Wie zich alvast geroepen voelt om in die zin zijn of haar steentje bij te dragen of gewoon wat informatie desbetreffende in te winnen kan steeds telefonisch contact opnemen met de directie via 02/398.01.10 of gewoon even binnenspringen in het centrum.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief