HERNE – Blokspot in Dominicanessenklooster heel binnenkort terug ter beschikking

HERNE – Blokspot in Dominicanessenklooster heel binnenkort terug ter beschikking

Blokspot_2018_zomer
HERNE – Blokspot in Dominicanessenklooster heel binnenkort terug ter beschikking - © Deschuyffeleer
 

Van maandag 21 mei tot en met vrijdag 29 juni kunnen studenten van het secundair en het hoger onderwijs uit Herne en omgeving opnieuw terecht in het Dominicanessenklooster om er in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Deze opportuniteit wordt aangeboden door het gemeentebestuur en kadert in het project Blokspot dat begin twee jaar terug her en der in het Pajottenland werd gelanceerd.

Het project valt blijkbaar in goede aarde. Zo is het Dominicanessenklooster al van bij het begin van het project goed voor telkens een aanzienlijk aantal  studenten. De locatie is overeenkomstig de wens van de gebruikers overigens nu ook dagelijks toegankelijk van 8 tot 22 u. Om de dorst te lessen is er een koffieautomaat en om de spieren soepel te houden is er een pingpongtafel.
Burgemeester Kris Poelaert: “In een blokperiode komt het er op aan om de beschikbare tijd zo productief mogelijk te maken. Om die productiviteit te optimaliseren is het belangrijk de concentratie te optimaliseren en alles te weren dat die concentratie kan dwarsbomen. In het Dominicanessenklooster vind je het allemaal: een rustige omgeving, een koele plaats, een studieplek met alleen het allernoodzakelijke, een gevoel van samenhorigheid, geen stressmomenten, geen afleiding, bijwijlen een schouderklopje van een lotgenoot en niet het allerminst een mooie natuurlijke omgeving die tijdens de onontbeerlijke pauzes toelaat zich mentaal opnieuw volledig op te laden”.
Nadere info Jeugddienst Herne 02/397 11 63 – jeugd@herne.be of via deze facebookpagina
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief