HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt

C21

HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt

1_jaarmarkt_2018_aankondiging___4_
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2018_aankondiging___1_
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2018_aankondiging___2_
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2018_aankondiging___3_
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - © Deschuyffeleer
 
Affiche_jaarmarkt
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - Affiche
 

Het wordt de komende dagen alsmaar drukker en drukker voor de leden van het Jaarmarktcomité. Die zijn nu al voor de 41ste keer, telkens tijdens het Pinksterweekend, toe aan de organisatie van hun grootse jaarmarkt. Dit jaar is dit op zondag 20 en maandag 21 mei. Als de weergoden zich aan hun woord houden worden vooral op Pinkstermaandag dan ook weerom duizenden en duizenden bezoekers verwacht op wat zeker nu al jaren de meest succesvolle en de meest gezellige jaarmarkt in het Pajottenland mag genoemd worden. De dag voordien, op Pinksterzondag, is er alvast ook al als opwarmer het even traditioneel leuk eetfestijn in de grote jaarmarkttent langsheen de Ninoofsesteenweg.

Landelijk en agrarisch
Het team van voorzitter Jean-Pol Demel blijft ook deze keer haar succesformule trouw met meer dan 500 standhouders, een expositie van runderen, prijskampen voor schapen en een allround programma gesponnen rond het trekpaard met onder meer een nationale menswedstrijd voor enkel, dubbel en vierspan. De clubwedstrijd dan is een organisatie die, in het kader van levend erfgoed, geniet van een provinciale subsidie en de behendigheidswedstrijden op hun beurt worden georganiseerd door het Dikke Konten Team (Tongeren).
Een uitzonderlijk aantrekkelijke tentoonstelling van de nieuwste landbouwmachines en allerlei attracties voor jong en oud langs het parcours en op de jaarmarktweide maken mee dat Jaarmarkt Herne door de jaren heen haar attractief landelijk en agrarisch karakter weet te behouden.
Rijk aan stand en attracties
Het succesrijk stramien van de jaarmarkt wordt uiteraard ook deze keer aangehouden. Vanuit het centrum worden langsheen de Ninoofsesteenweg en de Edingsesteenweg evenals in de Stationsstraat over een totale afstand van om en bij de 3 km de standjes opgesteld. De feestweide langsheen de Ninoofsesteenweg ontvangt ook nu weer, naast de prijskampen voor dieren, een ganse reeks attracties. Zo is er een speelweide voor grote en kleine kinderen evenals een optreden van het Poppentheater Ja-Ja. Dat staat dan weer voor een meespeel-kindershow met een mix van zang, dans, spel en komisch goochelen. De shows starten om 12u00 en om 13u30. Voor de sportieve kids dan weer zijn er aan de feesttent een hindernissenpiste, een luchtberg, multiply-springkastelen, een paardenmolen, waterball en nog tal van andere kermisattracties.
Ook nog op het programma staan een nationale wedstrijd touwtrekken en als afsluiter om 16u00 een optreden van Bram en Lennert in de feesttent. Voor de helicoptervluchten zijn er inmiddels nu ook al tickets in voorverkoop te verkrijgen via deze link of bij Electro Srervice Timmermans. Een vlucht van 10 minuten kost 40 euro.
De jaarmarkt kan ieder jaar alleszins bogen op een ruime opkomst niet alleen vanuit het Pajottenland en de Zennevallei maar ook vanuit het Brusselse, de Denderstreek en diep in Wallonië. Gebruikelijk worden daarbij cijfers vernoemd van in totaal om en bij de 25.000 bezoekers. Dit succes valt mede te verklaren doordat Pinkstermaandag een vrije dag is, de zon doorgaans van de partij is en de vlotte toegankelijkheid. Voor de meeste bezoekers is de jaarmarkt dan ook de ideale gelegenheid voor een aangename vermaakuitstap met familie en vrienden. Bovendien is de jaarmarkt ook uitermate kindvriendelijk met allerlei zachte attracties.
Eten en drinken
Ook de hongerigen komen overigens ruimschoots aan hun trekken in de jaarmarkttent. Het eetfestijn op zondag tussen 11u30 en 15u biedt hen de keuze uit steak, zalm en kalkoenfilet. De traiteur van dienst is Orecah. Met de jaarmarkt zelf op maandag kan er al vanaf 8u ontbeten worden. ’s Middags is er eveneens warme eetgelegenheid met zelfbediening. En uiteraard kan men her en der langs het parcours ook steeds terecht aan de vele eet- en drankstandjes. Ook de plaatselijke horecazaken weten daarbij aardig in te spelen op de behoeften en de geneugten van de vele bezoekers.
Veiligheid
De jaarmarkt opent om 8u en sluit af om 17u. Zoals de voorgaande keren wordt ook nu niets onverlet gelaten rond de veiligheid. Zo zijn er verschillende hulpposten van het Rode Kruis opgesteld. Het geheel wordt gecoördineerd vanuit het gemeentehuis, waar eveneens commandoposten van de politie Pajottenland en van de brandweer van de zone Vlaams-Brabant West worden opgezet.
Jaarmarkt Herne is ook te volgen op Facebook .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief