PAJOTTENLAND – Politie wil dienstverlening verder uitbouwen en ontwikkelen

PAJOTTENLAND – Politie wil dienstverlening verder uitbouwen en ontwikkelen

Eindejaarsdrink_politie_2018__1_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland (Baljuwhuis Galmaarden - Op de voorgrond leden politieraad - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarsdrink_politie_2018__4_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland - Burgemeester Luc Deneyer (Bever) en korpschef Politie Pajottenland Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarsdrink_politie_2018__5_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarsdrink_politie_2018__3_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarsdrink_politie_2018__2_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

De politie hield haar jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst in het Baljuwhuis in Galmaarden. Naar toekomend jaar toe wil zij haar dienstverlening alleszins sterk uitbouwen en verder ontwikkelen via onder meer het gebruik van een digitaal afsprakenplatform en het instellen van een blauw telefoonnummer.

Informatiegestuurde politiezorg
 
“Wat de resultaten inzake criminaliteitsbestrijding, verkeersveiligheid en leefbaarheid betreft sneuvelen ongetwijfeld opnieuw, zoals in 2017, de recordcijfers en worden opnieuw de vooropgestelde operationele doelen ruimschoots bereikt of overtroffen”, kon korpschef Marc Hellinckx de aanwezigen meegeven. “Wel meen ik toch ook nu weer te moeten oproepen voor waakzaamheid op het gebied van radicalisering. Overigens wordt ook de informatiegestuurde politiezorg steeds alsmaar meer van kapitaal belang voor een goede politiewerking en zijn steeds meer technische hulpmiddelen en ICT-toepassingen bepalend voor verbeterde onderzoeksresultaten, voor betere en ruimere dienstverlening aan de burger en voor een verdere optimalisatie van de interne werking”.
 
Bijkomende ANPR-camera's
 
Naast het opstarten van een centraal digitaal meldpunt en een digitaal contactformulier wil het korps toekomend jaar ook de reeds vijf bestaande trajectcontroles verder uitbreiden met acht nieuwe sites met ANPR-camera's, waarvan drie eveneens met bijkomende trajectcontroles, in Gooik, Herne en Galmaarden. Ook de realisatie van de geplande vernieuwing en uitbreiding van het netwerk voor cameratoezicht in het centrum van Lennik staat op stapel.
 
Nieuw politiehuis
 
“En begin 2019 verwachten we eindelijk ook het definitieve groen licht om de bouwwerkzaamheden van het nieuwe politiehuis op het terrein in Kester te kunnen aanvatten om zodoende met enige gerechtvaardigde hoop de gebouwen instapklaar te kunnen hebben tegen nieuwjaar 2021”, luidde het nog bij de korpschef, die overigens ook woorden van dank had aan het adres van zijn medewerkers voor het geleverde werk en de betoonde flexibiliteit het voorbije jaar. “Wat bij onze medewerkers wel zwaar weegt is de vaststelling dat de door hen uitgevoerde gerechtelijke opdrachten en interventies meer dan ooit geen verlengde kennen in de juridische keten en dat zij hierop steeds meer door de burgers rechtstreeks worden aangesproken”.
 
Geen gemakkelijke job
 
“De job van politiemedewerker is in de actuele context, met zijn alsmaar meer gepolariseerde maatschappij, zeker geen gemakkelijke job. Elke tussenkomst van de politie is wel voor één, zo niet voor beide partijen ergens bron voor ontevredenheid, commentaar, misnoegdheid, ergernis of klacht”, aldus nog Marc Hellinckx, die zich overigens voorneemt midden 2019 met pensioen te gaan.
 
De korpschef had ook een bijzonder woord van dank in petto zowel voor de Galmaardse burgemeester Pierre Deneyer als voor diens Beverse collega Luc Deneyer. Beiden waren van bij het opstarten van de politiezone nauw bij het beleid betrokken maar houden hun politieke carrière nu voor bekeken.
 
Michel Doomst, de Gooikse burgemeester en tevens de voorzitter van de politieraad, sloot zich namens de raad aan bij de dankbetuigingen aan het adres van de politiemensen. Tevens vroeg hij ook meer respect voor hun werk.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief