HERNE – Maandenlang verkeershinder op de Ninoofsesteenweg door nutswerken Fluvius

HERNE – Maandenlang verkeershinder op de Ninoofsesteenweg door nutswerken Fluvius

Werken_n255
HERNE – Maandenlang verkeershinder op de Ninoofsesteenweg door nutswerken Fluvius - © Deschuyffeleer
 

Door het aanleggen van glasvezelkabel dient de komende maanden verkeershinder verwacht op de Ninoofsesteenweg (N255) tussen Vollezele en Herne. In de week van 30 september start een aannemer op die steenweg immers met de nodige nutswerken. Om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken wordt de werf wel opgedeeld in fasen.

Eénrichtingsverkeer
 
Tijdens een eerste fase, die gepland is van 30 september tot 11 oktober, voorziet de aannemer op de Ninoofsesteenweg een werfzone van 200 m vanaf het kruispunt met de Langestraat (N272) in Vollezele in de richting van Herne. Aangezien veilig tweerichtingsverkeer en -fietsverkeer er dan niet langer mogelijk zijn is geöpteerd voor het instellen van éénrichtingsverkeer in de richting van Herne naar Vollezele/Ninove. Het doorgaand verkeer en het vrachtverkeer komende uit Ninove wordt daarom vanaf het kruispunt omgeleid via Tollembeek of Herfelingen/Kester. Voor het plaatselijk verkeer, fietsers incluis, en de bussen van De Lijn wordt een omleidingsroute voorzien op het grondgebied van Tollembeek via de Repingestraat/Vollezelestraat (N272) en de Hollestraat.
 
Deze fase heeft uiteraard ook haar weerslag op het busverkeer van De Lijn en in het bijzonder op lijn 161 maar enkel in de richting van het station van Geraardsbergen. Zo worden dan de haltes Brillant (Vollezele) en Brin d'Or (Tollembeek) niet bediend. Een tijdelijke halte wordt in die periode evenwel voorzien op het kruispunt van de Vollezelestraat (N272) met de Hollestraat in Tollembeek. Lijn 161 in de richting van Geraardsbergen volgt vanaf het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Langestraat eveneens de omleidingsroute voor het plaatselijk verkeer in de richting van Tollembeek via de Repingestraat/Vollezelestraat en de Hollestraat. In de richting van Leerbeek is er ook voor Lijn 161 geen hinder.
 
Verplaatsbare verkeerslichten
 
In een tweede fase (14 oktober – 22 november) werkt de aannemer verder op de Ninoofsesteenweg in de richting van Herne. Door het gebruik van verplaatsbare verkeerslichten is tweerichtingsverkeer dan wel mogelijk. Die nieuwe werfzone wordt wel opgesplitst in twee zones van ieder 300 m. Tussen die twee zones wordt een bufferstrook voor voertuigen voorzien. Er dient sowieso dan ook rekening gehouden te worden met vertragingen.
 
Naarmate de aannemer de dorpskern van Herne nadert starten de volgende fasen die ruwweg kunnen opgedeeld worden in de doortocht van Herne, de Stationsstraat (N269) en de Scherpstraat. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020

archief