Support Ghana wil HERNE betrekken bij het project Ghanadorp 2020

C21

Support Ghana wil HERNE betrekken bij het project Ghanadorp 2020

Logo_2020_ghanadorp
Support Ghana wil HERNE betrekken bij het project Ghanadorp 2020 - Logo Ghanadorp 2020 - © Deschuyffeleer
 
1_img_0082_2_1_
Support Ghana wil HERNE betrekken bij het project Ghanadorp 2020 - Luc Somers en zijn Ghana-voortrekkers - © Deschuyffeleer
 

Herne waarmerken als 'Ghanadorp 2020'. Dat wil de plaatselijke solidariteitsvereniging Support Ghana onder de leiding van Luc Somers nu het heel jaar lang met een aangehouden bijzondere actie promoten bij de lokale verenigingen, bedrijven en inwoners. Die kunnen dat dan doen door daartoe, al dan niet in samenwerking met Support Ghana, allerlei activiteiten, acties en evenementen op het getouw te zetten. Samen met zijn team roept Luc Somers dan ook iedereen in de gemeente op de actie 'Herne Ghanadorp 2020' voluit mee te laten leven in het Groene Kwadrant. Voor de herkenbaarheid werd daarvoor dan ook een passend logo ontworpen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in open lucht van het gemeentebestuur in het centrum aanstaande zondag pakt Support Ghana overigens zelf al uit met een eerste actie. Bestuursleden en vrijwilligers verkopen er dan heerlijk geurende warme soep.
Oproep
“Met onze actie willen wij onze vzw Support Ghana in de kijker te zetten. Dit 4de Pijlerproject is reeds twaalf jaar actief in de gemeente en tientallen inwoners zijn van ver of van dichtbij betrokken bij dit uniek project”, stelt Luc Somers. “Zo werden in Ghana reeds vier basisscholen gebouwd of gerenoveerd, ruim honderd kansarme jongeren werden geholpen met een studiebeurs en tientallen jongeren kregen een startkapitaal voor de opstart van een eigen zaak. Daarnaast lopen er ook projecten rond gezondheidszorg, toerisme en sport. Meer informatie over de werking van Support Ghana vzw is overigens terug te vinden op www.supportghana.be of www.facebook.com/supportghana “.
Wereldburger
“Heb je altijd al eens op reis willen gaan naar Afrika? Dan is Ghana een ideale bestemming voor een eerste reis naar het zwarte continent”, vervolgt Luc. “Het is een veilig land met vriendelijke Engelssprekende mensen en je vliegt in zes uur van Brussel naar Accra. Je kan er een bezoek aan de projecten van Support Ghana combineren met tal van toeristische uitstappen zoals naar het Voltameer, watervallen, slavenforten en prachtige kusten. Of je kan uiteraard zelf mee de handen uit de mouwen steken. Tijdens ons Ghanajaar 2020 kan Support Ghana je dan bijstaan bij je reisplannen. Onze lokale partner in Ghana heeft er verschillende verblijfplaatsen voor stagestudenten, vrijwilligers en toeristen”.
Cateringproject
De opbrengst van de verschillende acties tijdens het Ghanadorp 2020 zal integraal gebruikt worden voor het opstarten van een cateringbedrijf. Luc Somers: “De komende zomer zal een cateringbedrijf (food delivery en restaurant) opgestart worden in Kpando. Support Ghana zal hierbij ondersteund worden door een groep studenten van de KUL in samenwerking met Academics for Development (AFD). Dit cateringbedrijf moet de lokale partner, de ngo Emo Foundatio, dan op termijn in staat stellen eigen inkomsten te genereren en zo minder afhankelijk te worden van donaties uit België”.
De gemeente Herne steunt alleszins de actie met het oogmerk mee te helpen bouwen aan een solidaire mondiale samenleving. “En van onze kant willen we onze inwoners de kans geven ook daadwerkelijk wereldburgers te worden”, aldus nog Luc.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 11 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 10 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mrt 2023

archief