HERNE/HALLE – Ook de garagehouders ondervinden sterk de gevolgen van de coronacrisis

HERNE/HALLE – Ook de garagehouders ondervinden sterk de gevolgen van de coronacrisis

Co_garage_godefroy_halle
HERNE/HALLE – Ook de garagehouders ondervinden sterk de gevolgen van de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Door de maatregelen van de regering rond de strijd tegen het coronavirus zijn ook de garages toe aan een noodgedwongen tijdelijke sluiting in afwachting van betere tijden. Dat die beslissing verstrekkende gevolgen heeft voor de garagehouders stemt hen uiteraard niet bijster gelukkig. Maar dat boven alles de gezondheid van de mensen primeert, daar zijn ook zij één en al begrip voor.

Vanuit hun thuishaven in Herne overschouwen Jannick Godefroy en An Dekens, de dynamische en bijzonder klantvriendelijke zaakvoerders van de Mercedes-Benz garage aan de Bergensesteenweg in Halle, de toch wel uitzonderlijke toestand ook in hun beroepsdomein:
 
“De weken voor de ‘lockdown light’ merkten we al dat de activiteit in de werkplaats kalmer werd. Klanten begonnen toen al niet dringende herstellingen te annuleren. Sinds woensdag 18 maart 12u hebben ook wij dan onze garagedeuren dienen te sluiten en is ons personeel tijdelijk werkloos gesteld.
 
Noch verkoop noch onderhoud en herstellingen
 
Het is ons dan ook niet meer toegelaten om klanten te ontvangen zelfs niet op afspraak, noch voor de verkoop noch voor het onderhoud en herstellingen. Bovendien werd ook de toelevering van wisselstukken stopgezet. Ook de autokeuringsstations zijn gesloten. De regering heeft voor de keuringen wel een overgangsmaatregel uitgewerkt die de limiettermijn met 4 maanden verlengt. Die verlenging is van toepassing op alle voertuigen die een keuring dienden te ondergaan tussen 13 maart 2020 en 1 maand na de einddatum van de noodmaatregelen. Herkeuringen genieten evenwel niet van die overgangsmaatregel.
 
Voorjaarsdrukte
 
Normaal is dit een hele drukke periode voor de garages. De eerste lentezon lokt immers de mensen naar de garage om hun winterwielen te wisselen voor de zomerwielen. Ook het tijdig onderhoud is essentieel voor de goede en veilige werking van een auto. Dit met een maand overschrijden is nu evenwel geen ramp daar iedereen nu toch minder rijdt. Zodra het einde van de sluitingsperiode wordt aangekondigd zullen wij via alle mogelijke kanalen onze klanten hiervan op de hoogte brengen en alles in het werk stellen om de uitgestelde onderhouden zo snel als mogelijk uit te voeren.
 
We hebben een voorraad auto’s ter waarde van 1.550.000€ staan die momenteel niet verkocht en geleverd kunnen worden. De overheid voorziet wel steunmaatregelen voor bedrijven maar dit is slechts een druppel op de hete plaat en kan geenszins het verlies aan inkomsten goedmaken.
 
Blijven ter beschikking van de klanten
 
Na twee weken gedwongen sluiting ondervinden we wel dat we het contact met onze klanten en medewerkers hard missen. We laten onze klanten evenwel niet in de kou staan en blijven steeds telefonisch en per mail bereikbaar. Samen met Mercedes-Benz wordt er ook voor dringende problemen een oplossing gezocht. We verwachten ook wel dat de klanten na het einde van de sluitingsperiode nog een afwachtende houding zullen aannemen en de aankoop van een wagen en niet-dringende herstellingen allicht nog een tijdje zullen uitstellen.
 
Medewerkers willen ervoor gaan
 
Fijn om weten is ook dat onze medewerkers inmiddels hebben laten weten dat ze ook al goed uitgerust zijn en ongeduldig zijn om opnieuw aan het werk te gaan en hen voor 200% te zullen geven. Dat stemt ons alleszins bijzonder blij en als zaakvoerders zijn we hen daar dan ook bijzonder dankbaar voor”.

Nadere info op deze website.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief