HERNE/GALMAARDEN - Rotary-medestichter André Malfroot overleden

HERNE/GALMAARDEN - Rotary-medestichter André Malfroot overleden

Andr___malfroot_ep
HERNE/GALMAARDEN - Rotary-medestichter André Malfroot overleden - © Deschuyffeleer

Rotary Herne-Markvallei is in rouw. Op Goede Vrijdag overleed André Malfroot, één van de stichtende leden van de serviceclub. Hij zou op 2 mei 93 jaar zijn geworden. Niet alleen als Rotariër maar ook als garagehouder was hij decennialang een sleutelfiguur en een boegbeeld die Volvo en Vollezele steevast in de wijde omgeving op de kaart zette.

Marc Bosmans, de clubvoorzitter in 1995, in 2003 en in 2012 en districtsgouverneur in de periode 2018-2019, blikt terug op het bijzonder verdienstelijk Rotary-lidmaatschap van André. Marc is thans nog één van de vier in leven zijnde stichtende leden van de lokale Rotaryclub. Dit zijn naast Marc zelf, Dieudonné Horlait, Louis Heremans en Willy Decoster. De formateur van de club was Raoul Van Cutsem van Rotaryclub Gaasbeek.
“Rotary dient zich aan als een open, democratisch geleide wereldbeweging, die zich grootmoedig ten dienste stelt van de medemens, zonder enige berekening of bijbedoeling, omdat Rotariërs geloven dat de voornaamste taak van een mens erin bestaat, anderen gelukkiger te maken. Dat is ook de levensvisie geweest van ons kernlid André en in die zin heeft hij, op een paar dagen na, 34 jaar lang in zijn eigen rustige stijl mee zijn stempel gedrukt op ons clubleven.
Vriend André was stichtend lid van onze Rotaryclub Herne-Markvallei. De stichtingsvergadering vond plaats vond op 4 september 1984. De club is officieel erkend door Rotary International op 21 augustus 1985 en ze kreeg haar charter in het Brussels Sheratonhotel op 19 april 1986 in aanwezigheid van honderden vrienden en genodigden. Vriend André werd ook onze zevende clubvoorzitter. Dat was in het jaar 1982-1983. André was een graag geziene figuur in de club, evenals zijn lieve echtgenote Irma. Beiden waren grondvesten waar kon op gerekend worden. André woonde zoveel als mogelijk actief alle bijeenkomsten bij, zelfs op oudere leeftijd. Hij was een man van weinig woorden maar wel met veel daadkracht. Als dank voor zijn inzet en begeestering kreeg André vanuit Rotary International het ereteken Paul Harris fellow 1 saffier.
In deze beroerde coronatijden is het ons niet gegund om volwaardig afscheid te nemen van André. Via deze weg en namens de grote Rotaryfamilie wil ik dan ook de familie en de vrienden van André mijn oprechte deelneming aanbieden. Moge goede herinneringen aan een positieve en gezellige man het grote verlies verzachten”.
De uitvaartdienst heeft plaats in intieme familiekring. Online condoleren kan via www.begrafenissen.luypaert.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief