HERNE – Bij Electro Timmermans vullen winkel- en onlineverkoop elkaar perfect aan

HERNE – Bij Electro Timmermans vullen winkel- en onlineverkoop elkaar perfect aan

Electro_timmermans_april_2020
HERNE – Bij Electro Timmermans vullen winkel- en onlineverkoop elkaar perfect aan - © Deschuyffeleer
 

De coronacrisis is ook voor de lokale handelaars een aanzet om te verkwikken, te brainstormen en te moderniseren. Sommigen slagen er in de crisis te benutten als springplank naar een nieuw concept van handel drijven, anderen blijven trouw aan de klassieke formule. De elektronische bedrijfsvoering, zeg maar de webshop, heeft de jongste weken wel een enorme boost gekregen. Aan veilingsites, internetbankieren, online ticketing en reserveringen evenals aan nieuwe CoolBlue’s, Zalando’s en Bol.com’s duidelijk dan ook geen gebrek meer.

Producten online aankopen is zeker niet nieuw meer. De populariteit van online shoppen valt dan ook geenszins meer te ontkennen. Tegenwoordig kan men haast niets meer bedenken dat niet online kan gekocht of verkocht worden. Ook de postbode is meer een pakjesbezorger dan wel een brievenbesteller geworden. Is het dan aangewezen om daar als (kleinere) zelfstandige ondernemer ook al dan niet op in te spelen? Wat zijn de pro’s en de contra’s? Franky Timmermans spreekt uit ervaring want ook Electro Timmermans aan het Heldenplein was ooit de kleine winkel in electrotoestellen die groeide en groeide en nu toch al 13 jaar ook gebruik maakt van het internetwinkelen via hun online-account.
Een aanvulling
“Eerst en vooral even toelichten dat onze manier van internetverkoop fundamenteel verschilt van de grote webshops. Bij ons gaat het om een aanvulling op een fysieke winkel met aanspreekbaar personeel.
Fysiek en online vullen bij ons in vele gevallen elkaar perfect aan. Veel consumenten gebruiken in eerste instantie het internet om producten op te zoeken of om meer informatie over een bepaald artikel in te winnen. Als het om eenvoudige aankopen gaat zullen ze al vlug geneigd zijn om hun aankoop ook af te ronden. Gaat het echter om duurdere toestellen dan ervaren we dat de klant zijn voorgenomen aankoop vaak eerst wil zien, voelen of uitproberen. Dan is de webshop vaak het pad dat leidt naar een bezoek en aankoop in je fysieke winkel. Hier gaat het heel vaak dan wel om potentiële kopers die grotendeels reeds een keuze gemaakt hebben en goed weten welke bijkomende informatie voor een welbepaalde aankoop ze nog willen bekomen. Ook dat bespaart ons tijd. Mede via de online site krijgen onze klanten derhalve het beste van twee werelden.
Voortdurend aanpassen
Toen in onze electrozaak destijds het idee groeide om ook ons assortiment online verkoopbaar te stellen zijn we uiteraard eerst goed gaan nadenken. Daarbij vergeleken we de verschillende website aanbieders en mogelijkheden. Al vlug kwamen we tot de vaststelling dat een samenwerking met Expert ons hiervoor de meeste en de beste mogelijkheden bood . Hierbij hielden we rekening met de service, de flexibiliteit, het dagelijks up to date houden van de prijzen en de productspecificaties. Er is namelijk een immens aanbod aan toestellen en we zitten dan ook in een continu veranderende markt waarbij alles tot in de puntjes moet kloppen.
Naverkoop- en hersteldienst een grote troef
Ook de snelheid van levering is een belangrijk gegeven. Een bestelling geplaatst voor 22u00 wordt normaal de dag nadien al bezorgd. Nog enkele voordelen van een site zijn de constante zichtbaarheid, de 24/7 bereikbaarheid, het beschikbaar zijn van het volledige gamma en de mogelijkheid vanuit je zetel te bestellen. En desondanks koop je toch ook nog lokaal, zeker in deze tijden een erkenning en een steun voor de plaatselijke handelaars.
Het moet wel duidelijk zijn dat voor elke onlineverkoop onze allergrootste troef, namelijk onze naverkoop- en hersteldienst, ook steeds beschikbaar blijft.
Advies op maat
Minpuntje bij dit alles zijn wel de permanentie om alles up to date te houden en het bijhorende kostenplaatje hiervan. Naargelang het veranderen van de seizoenen veranderen immers ook de koopgewoontes. Bij goed weer is er meer vraag naar mobiele airco's, ventilators, frigo's en barbecues. Ook Batibouw, opendeurdagen en extra evenementen zoals een wereldkampioenschap voetbal noodzaken heel wat aanpassingen. Hierbij moeten we dan ook steeds kort op de bal kunnen spelen.
Bovenal blijven we wel een fysieke winkel waarbij we het liefst de mogelijkheden van de diverse toestellen demonstreren en laten aanvoelen. Hierbij komt 'advies op maat' het meest tot z'n recht. Maar vooral in deze bizarre tijden is onze site toch zeker een extra troef gelet op onze opmerkelijke stijging in onze verkoop via dit kanaal.
Andere werkwijze
“Onze huidige aanpak verschilt wel enorm met de werkwijze van vóór het coronatijdperk. De focus ligt nu grotendeels op het telefonisch contact. Onze hersteldienst blijft actief en dit voor de dringende en essentiële herstellingen. Zo zijn er mondmaskers beschikbaar voor waar dit nodig is. Handschoenen en ontsmettingsgel zijn nu standaard mee in elke servicewagen. De afspraken verlopen heel vlot, iedereen is begripvol en houdt zich aan de hygiëne- en afstandsregels.
Voor leveringen wordt het geboden gamma echter kleiner. Verdelers kunnen enkel nog toestellen bezorgen die zij zelf op voorraad hebben. In België zelf zijn er geen electro-productiebedrijven, dus is ook onze sector afhankelijk van de toevoer uit het buitenland. We hopen echt dat dit snel kan en zal regulariseren maar we vrezen ...” .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief