HERNE/PEPINGEN – Bloedinzameling op afspraak in het Bavocentrum

HERNE/PEPINGEN – Bloedinzameling op afspraak in het Bavocentrum

Bloed_geven_herfelingen
HERNE/PEPINGEN – Bloedinzameling op afspraak in het Bavocentrum - © Deschuyffeleer
 

De Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis organiseren hun eerstkomende bloedinzameling op vrijdag 12 juni in het Bavocentrum in het centrum van Herfelingen. Door de coronapandamie Covid-19 zijn daar nu om begrijpelijke redenen een reeks maatregelen aan gekoppeld. Mede door de recent ontstane bloedtekorten roept voorzitter Dirk Legasse toch zowel de vertrouwde bloedgevers als begerige nieuwkomers op die dag massaal tussen 17u30 en 20u30 bloed te komen doneren.

 

Om de bloedafnames in de meest veilige gezondheidsomstandigheden te kunnen laten verlopen vraagt het Rode Kruis de donoren wel om vooraf een afspraak te boeken via het donorportaal https://donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00. Die werkwijze voorkomt zo overigens ook lange wachttijden. Ook worden de donoren verzocht een eigen balpen mee te brengen om de gebruikelijke administratieve formulieren te kunnen invullen. Er wordt tevens ook aangedrongen de gangbare veiligheidsmaatregelen in het kader van de strijd tegen het coronavirus strikt na te leven.

 

Zoals bij iedere bloedafname kijkt het bestuur ook deze keer uit naar de komst van enkele nieuwkomers. Mits een louter prikje kunnen ook zij dan zo een daadwerkelijk, groots en zinvol solidariteitsgebaar stellen voor hun evenmensen. In dat verband is overigens alle nuttige informatie terug te vinden op de website van het Rode Kruis (www.rodekruis.be ).

 

Meer info bij voorzitter Dirk Legasse 0486/89.66.81.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief