HERNE/HEIKRUIS - Rotaryclub Herne-Markvallei bedenkt personeel Mater Dei uit respect met fles wijn

HERNE/HEIKRUIS - Rotaryclub Herne-Markvallei bedenkt personeel Mater Dei uit respect met fles wijn

Rotary_herne_marvallei-mater_dei__1_
HERNE/HEIKRUIS - Rotaryclub Herne-Markvallei bedenkt personeel Mater Dei uit respect met fles wijn - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_marvallei-mater_dei__3_
HERNE/HEIKRUIS - Rotaryclub Herne-Markvallei bedenkt personeel Mater Dei uit respect met fles wijn - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_marvallei-mater_dei__4_
HERNE/HEIKRUIS - Rotaryclub Herne-Markvallei bedenkt personeel Mater Dei uit respect met fles wijn - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_marvallei-mater_dei__5_
HERNE/HEIKRUIS - Rotaryclub Herne-Markvallei bedenkt personeel Mater Dei uit respect met fles wijn - © Deschuyffeleer
 

Het was deze namiddag behoorlijk en aangenaam druk aan de inkom van het woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis. Een ruime delegatie van Rotaryclub Herne-Markvallei met haar voorzitter Mike D’Haeseleer had er immers een afspraak met algemeen directeur Mark Hautekiet. De insteek van dit uitzonderlijk bezoek was de overhandiging van een persoonlijk geschenk voor de leden van het zorgpersoneel. Zo wilde de club hen bedanken voor hun onverdroten inzet waarmee zij de ruim 100 residenten doorheen het heetst van de coronanaald loodsten. Het was Christophe Claes van de lokale wijnhandel Jejowines die de 108 flessen kwaliteitsvolle wijn mocht aanleveren.

Eind juni vorig jaar nam Mike D’haeseleer uit Kester de voorzittersfakkel van Rotaryclub Herne-Markvallei over van Theo Camphyn voor het nieuw werkjaar. Voor de nieuwe voorzitter was het zijn tweede voorzittersmandaat in het 34-jarig bestaan van de club. Eind deze maand geeft Mike op zijn beurt het voorzitterslint door aan Dieudonné Horlait, die overigens in de buurt van het huidig woonzorgcentrum geboren en getogen werd.

Veel respect

Nu al kan Mike D’Haeseleer terugblikken op een toch wel bijzonder voorzitterschap. Naast dienstvaardig, leerrijk en productief was het voor Mike en zijn Rotary-collega’s immers ook een werkjaar dat willens nillens evenmin de coronadans ontsprong. Ook voor hen werd het de zeilen bijpassen en roeien met de riemen die voorhanden waren. Dit nam evenwel niet weg dat de Rotaryclubclub Herne-Markvallei zich voluit is blijven inspannen voor onder meer het welzijn van degenen die het minder goed hebben in onze maatschappij. “Voor jullie welzijnswerkers, verzorgers en agogen waren en zijn het nog steeds hectische tijden. Jullie staan in normale tijden al in voor het verzorgen van de residenten, die gezien hun doorgaans hoge leeftijd, overigens heel vaak reeds te kampen hebben met gezondheidsproblemen. Daarbij kwam nu ook nog het coronavirus met de noodgedwongen bijhorende quarantainemaatregelen en de stringente contactverbodsconsignes waar uiteraard niemand vragende partij voor was. Als we de virologen mogen geloven is de eerste veldslag haast gestreden maar is de oorlog nog niet voorbij want een heropflakkering is niet ondenkbaar. Hopelijk blijven we met ons allen gespaard van een nieuwe uitbraak. Nu toch al 12 weken moet ook het Mater Dei-personeel enerzijds het virus buitenmuurs houden en anderzijds het voor de residenten zo veilig, aangenaam en draaglijk als mogelijk maken. Een opdracht waar wij dan ook vanuit onze Rotaryclub bijzonder veel respect voor opbrengen. Ook daarom houden we er aan iedereen een fles wijn te schenken. Geniet er van. Wij toasten virtueel op onze aller gezondheid”, was de bemoedigende boodschap van de voorzitter.

Café Courage

Van directeur Mark Hautekiet kreeg het gezelschap de bevestiging dat de voorbije maanden inderdaad voor niemand een lachertje waren: “Ook ons zorgpersoneel heeft de voorbije weken en maanden zichzelf overtroffen. Niets was hen te veel om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Zo werd er samen gezongen en gedanst. Ook hebben we sinds een paar weken ons eigen café dat de toepasselijke naam mee kreeg van Café Courage. Dat is dan ook de plaats waar het altijd een beetje feesten is. Zo hadden we in volle coronatijd niet minder dan twee eeuwelingen in ons midden. Familie en vrienden mochten zij niet ontvangen maar plezier met toeters en bellen is er heel zeker geweest. Uiteraard was er ook die permanente angst voor het virus dat om iedere hoek loerde. Angst die ook nog eens werd gevoed door een dagelijkse portie barslecht nieuws uit andere zorgcentra. Gelukkig hebben we dat samen tot nu toe allemaal zo goed als mogelijk getrotseerd. Onnodig te zeggen dat we allen fier zijn dat wij tot op heden dit orkaan de baas zijn gebleven. Mijn grootste vrees was wel een uitbraak van het virus in deze oude gebouwen. Daarbij veranderde mijn teleurstelling haast in woede ten overstaan van de actoren die er voor zorgen dat die nu al zolang verwachtte nieuwbouw zo niet wordt verhinderd dan toch al jaren wordt afgeremd en dat voor vreemde, ambigue en onbegrijpelijke redenen”.  

In naam van het voltallig Mater-Dei-team wist de directeur de gulle schenkers alvast ook een hartelijke dankuwel mee te geven.

Kwaliteitswijnen  

Christophe Claes dan weer gaf het gezelschap graag mee dat de geschonken wijnen niet zomaar wijntjes zijn: “Het gaat ofwel om een Franse witte wijn Climat N°1, een unieke witte wijn uit de uitzonderlijke appellation Touraine-Oisly, ofwel een uitmuntende Italiaanse rosé Pasqua 11 Minutes Rosato. Beide zijn kwalitatief hoogstaande wijnen en in vergelijking met hun prijs de betere wijnen uit ons aanbod. Voor iedere vijf aangekochte flessen gaf Jejowines er overigens één gratis bij. Wij zijn er van overtuigd dat het zorgpersoneel ook onze geste zal weten te waarderen”.

Bestuurswissel uitgesteld tot in september

Ieder jaar op 30 juni om middernacht krijgen alle Rotaryclubs een nieuwe clubvoorzitter. De bestuurswissel gaat dan traditioneel gepaard met een bijzonder feestelijke bijeenkomst.  Gezien de coronaregelgeving heeft Rotaryclub Herne-Markvallei thans evenwel beslist om dit feestmoment - waarbij zowel de uittredende voorzitter Mike D’Haeseleer als de inkomende voorzitter Dieudonné Horlait centraal staan - uit te stellen tot in september.

Voor Mike D’Haeseleer wordt zijn voorzitterschap en de fundraising voor 2019-2020 alvast gelinkt aan  Foundation Jana De Koker die zich inzet voor zieke kinderen in een tiental hospitalen, de zoektocht ‘De helden van Ninove’, de wijndegustatie van Franse wijnen met Châteaux Vini  en de spreekbeurt van Tania Stadsbader met tombola ten voordele van House4balance die personen met evenwichtsstoornissen helpt. De organisatie van Taste & Tunes met Mama’s jasje in het Krekelhof voorzien in het voorjaar is echter verplaatst naar zaterdag 28 november 2020.

Verder zijn er bij de bestuurswissel ook nog donaties voorzien voor De Okkernoot Vollezele, Zonnestraal Lennik, Levenslust Lennik en Bejeva . Deze 4 instellingen zijn de begunstigden die ieder jaar mogen rekenen op een Rotary-cheque.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief