GOOIK - Jonas de Maeseneer is de nieuwe voorzitter van de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid

C21

GOOIK - Jonas de Maeseneer is de nieuwe voorzitter van de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid

Editie_gooik_jonas_en__2__kopie_
Jonas vooraan in het midden is de nieuwe voorzitter. - Foto Marc Colpaert
 
Jonas de Maeseneer uit Kester wordt de nieuwe voorzitter van het beheerscomité van de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid in het Pajottenland. De preventiewerker is de terreinwerker in de gemeenten Bever, Galmaarden, Lennik, Gooik en Herne, Pepingen haakt af.
De intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland stelt aanvullende taken voor en maakte zopaseen nieuw beheerscomité bekend. De Vlaamse regering heeft beslist om lokale besturen te ondersteunen met een subsidie voor lokale preventiewerking. De taak van de preventiewerker is om een intergemeentelijk preventie – en gezondheidsbeleid uit te werken. Ook de lokale besturen zetten eigen middelen in bovenop de subsidie. LOGO Zenneland zal de lokale besturen en de preventiewerker begeleiden en ondersteunen in hun preventief gezondheidsbeleid, door de inzet van preventiemethodieken. 
De preventiewerker is de terreinwerker in de gemeenten Bever, Galmaarden, Lennik, Gooik en Herne. Naast het bestaande takenpakket rond coachings van tabak-alcohol-en drugbeleid, preventie bij evenementen, coördinator fuifreglement, coördinator MEGA project, organiseren van veilig vervoer ter voorkoming van rijden onder invloed, ondersteunen acties huis van het kind Pajottenland, aanbieden van gratis adviesgesprekken rond verslavingspreventie enz , zal de preventiewerker het thema ‘gezonder leven’ opnemen in de werking. 
Preventie werd ondergebracht bij de eerstelijnszone Pajottenland (Bever, Galmaarden, Herne, Lennik, Gooik, Ternat, Roosdaal, Dilbeek) waardoor Pepingen sinds 1 jan 2020 niet langer deel uitmaakt van de Pajotse preventiewerking. Omdat er heel wat projecten lopende zijn in Pepingen, zal de gemeente in samenspraak met het beheerscomité een samenwerkingsovereenkomst opstarten zodat er nog kan samengewerkt worden voor het MEGA project, veilig vervoer feestbussen eindejaar en carnavalbussen, fuifcoach Pajottenland. Voor de overige gezondheidsprojecten zal Pepingen aansluiten bij de ELZ Zennevallei. 
Sinds de verkiezingen van 26 mei 2019, werden er nieuwe mandatarissen aangeduid om te zetelen in het bestuursorgaan van de preventiedienst. Het beheerscomité stuurt de werking aan. De effectieve en plaatsvervangende leden van het beheerscomité zijn de vertegenwoordigers van elke participerende gemeente, zoals aangeduid in hun gemeenteraad. Wie de preventiedienst wil bereiken kan dat doen via preventie@pajottenland.be , 0473/ 8862 57 of langskomen (liefst na afspraak) in G.C.De Cam Gooik, Dorpsstraat 67. De dienstverlening is laagdrempelig en gratis.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 22 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 19 sep 2021

archief