HERNE – Herfelingenaar Ramon W heeft grootse artistieke plannen

C21

HERNE – Herfelingenaar Ramon W heeft grootse artistieke plannen

Ramon_w
HERNE – Herfelingenaar Ramon W heeft grootse artistieke plannen - Foto's ingezonden.
 

Ramon W, de artiestennaam van Wouter Leunens, uit het gehucht Terlinden heeft grootse plannen. De prille dertiger wil immers zijn artiestencarrière voorzien van een nieuw elan. Met die uitbouw beoogt hij zich te profileren in minstens drie verschillende segmenten. Zo ligt de gedichtenwereld hem nauw aan het hart, wil hij een plaats veroveren als podiumartiest en is het zijn intentie via een nieuw op te richten éénmanszaak voor ieder wat wils creatieve diensten aan te bieden in onder meer de domeinen muziekcompositie, filmmuziek, reclamejingles, geluidseffecten, ghostwriting, schrijven van hymnes, animatie en custom beats.

Zo wil hij net zoals Halle zijn Paul Severs had, Lennik zijn Willy Sommers heeft en Tollembeek zijn Urbanus, met Ramon W ook Herne - naast de al bestaande namen – op de muzikale kaart zetten. Ramon is St-Lucas-geschoold en is sinds kindsbeen gebeten door de artistieke en vooral de muziekmicrobe. Na een tiental jaar in een volledig andere sector om den brode actief te zijn geweest wil hij thans zijn jongensdroom verder waar maken.
Ramon W: “Na mijn deelname aan Gedichtendag Herne was ik wat overdonderd door de positieve reacties. Ook heb ik toen kennisgemaakt met andere zeer interessante Hernse inwoners die mij aanspoorden mijn artistiek doen en laten ook lokaal in de kijker te zetten. Maar toen kwam Covid-19 roet in het eten gooien en werd ook die nobele intentie noodgedwongen voor een tijdje in de koelkast opgeborgen. Maar we blijven zeer positief en we komen allen heel zeker sterker en wijzer uit deze crisis”.
Mijlpalen uit Ramon W’s artiesten-CV
“Er is onlangs een clip gedraaid van één van mijn liedjes met Miss Universe Belgium 2018, Zoe Brunet en ik heb ook samengewerkt met Tim Pierce, de Amerikaanse gitaarvirtuoos en Damien Vanderhasselt, de drummer van Millionaire. Ook heb ik via Melopolis een eerste dichtbundel ‘With the heart of a dragon’ uitgegeven met niet alleen eigen werken maar ook met eigen illustratiemateriaal.
Verder ben ik eveneens zeer goed bevriend met François Glorieux, de klassieke pianist en componist. Hij is lovend over mijn album en ik heb ook onlangs Greg Boyer, de trombonist van Maceo Parker, ontmoet. Die vond mijn funkliedje ‘Bodywiper’ alleszins super en dat betekende enorm veel voor mij want die man zat vroeger in de NPG band van Prince”.
Recent werd Ramon W’s eerste CD gereleased. Set your love free is een verzamelalbum met op één na tien Engelstalige songs geschreven, gecomponeerd, gearrangeerd en geproduced door Ramon W zelf. De CD is via het internet te koop in zijn klassieke vormgeving. Ook is streaming via de meest populaire kanalen mogelijk.
Ramon W is te beluistern en te volgen via onder meer Instagram, Youtube, LinkedIn en Facebook.
“Ik ben nu volop bezig aan mijn tweede album, eentje met een meer moderne en commerciële inslag en ook heel radiovriendelijk. Hierbij krijg ik de assistentie van een bekende doorgewinterde Vlaamse showbizzman. Daar wordt uiteraard later meer over bekendgemaakt”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief