HERNE wandelt permanent 'Wedoenda'

HERNE wandelt permanent 'Wedoenda'

Editiepajot_galmaarden_urbanustocht_2__kopie_
Tijdens een wandeling van enkele jaren terug. - Foto Marc Colpaert
 
In navolging van de 'light versie' van de UT2020 in juli pakt wandelclub De Marktrotters Herne thans uit met een vervolg. Met name van zaterdag 15 augustus t/m zondag 23 augustus a.s. zal deze gedreven wandelvereniging 2 parkoersen van 6 km en 12 km  aanbieden die permanent bewandeld zullen kunnen worden. Ook nu wordt gezorgd voor de totale uitpijling hiervan via de klassieke eigen wandelbewegwijzering (gele pijltjes met witte neus).
Beide afstanden starten op de plaats in Herne Centrum aan het infobord voor de BNP Parisbas Fortis bank (centrum 4) en lopen over volledig gescheiden trajecten. Vergeet niet een kijkje te nemen naar het kartuizerstandbeeld voor het gemeentehuis.
 
Hierna volgt een summiere omschrijving van beide wandelparkoersen :
 
De 6,100 km vertrekt door de Kerkstraat (naast Centrum 8) en passeert langs volgende bezienswaardigheden : de Sint Petrus en Pauluskerk, het Kartuizerklooster, de Stomme Kapel, de Boes(water)molen, het Markpad, het NMBS-station van Herne (beschermd gebouw) met zijn gietijzeren luifel, de Sint-Waltrudis(water)molen en de nieuwe bedding van de Markrivier nabij het centrum.
 
De 12 km vertrekt door de Grotestraat (rechtover Centrum 10, Restaurant-Feestzalen De Egelantier) en gaat door de Postborre, voorbij landschapskubus Icarus (houten constructie dienend o.a. als panorama- en rustpunt) in de koecache, via het Ponneken, langs ’t Ooievaarsnest (19de eeuwse hoeve) en door de Aerebeekvallei om als laatst te passeren aan het woonzorgcentrum Sint-Felix.
 
Info over en het traject van de parkoersen is terug te vinden op de website van onze club, www.marktrotters.be alsook aan de startplaats op het infobord van de gemeente dat zich bevindt voor de ingang van de Fortis bank (centrum 4) of via  0474 43 05 95.
 
Parkeergelegenheid is aanwezig in en rond het centrum van Herne, alsook en vooral in het weekend op de parking aan het gemeentehuis. Opgelet op woensdagvoormiddag is er een bescheiden markt in het centrum van Herne.
 

Allen, zowel federatieleden als niet-leden, zijn van harte welkom en vrij om deze wandelingen tijdens de uitgepijlde periode op eigen ritme te bewandelen. Er zal geen inschrijving, géén startzaal, noch rustposten te vinden zijn. Bijgevolg ben je  aangewezen op eigen proviand. In en rond het centrum van Herne zijn er een aantal horecazaken alwaar men zijn dorst kan lessen, een broodje of zelfs een ijsje kan eten. Alvast veel wandelplezier gewenst aan éénieder die afzakt naar “’t Groene Kwadrant” van ’t Pajottenland !

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief