PAJOTTENLAND - Komende maand speciaal toezicht op het rijden onder invloed en gsm aan het stuur

PAJOTTENLAND - Komende maand speciaal toezicht op het rijden onder invloed en gsm aan het stuur

Alcohol_en_gsm
PAJOTTENLAND - Komende maand speciaal toezicht op het rijden onder invloed en gsm aan het stuur - © Deschuyffeleer
 

In september kijken en controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant specifiek op het rijden onder invloed en op afleiding aan het stuur. Hiermee wil de provincie samen met de lokale en federale politiediensten een vermindering van het aantal verkeersongevallen realiseren. Ook het parket werkt mee aan de controles en streeft ernaar om themazittingen ‘gsm aan het stuur’ te houden.

Het provinciebestuur licht toe: “Blijvende controles op en aandacht voor de gevaarlijke fenomenen in het verkeer zijn nodig. In één op de tien verkeersongevallen met zwaargewonden of doden die in 2019 in Vlaams-Brabant gebeurden reed de bestuurder onder invloed van alcohol. Zelfs bij inname van kleine hoeveelheden vergroot alcohol het risico op een verkeersongeval. Alcohol is ook een factor die de ernst van het verkeersongeval nadelig beïnvloedt”
“Ook afleiding achter het stuur wordt aangezien als nieuwe ‘killer’ in het verkeer. Bedienen van gsm of tablet aan het stuur leidt tot gevaarlijke situaties. Wie belt tijdens het rijden, loopt tot vier keer meer risico om in een ongeval betrokken te geraken. Wie afgeleid is, heeft een tragere reactiesnelheid en merkt veranderingen in verkeerssituaties later op. Zelfs handenvrij bellen is bijna even risicovol als bellen met de gsm in de hand”.
Zowel het niet reglementair gebruiken van de gsm en het niet dragen van de veiligheidsgordel worden beboet via een onmiddellijke inning van 116 euro.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief