HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol

Vorpmsel_2020
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol - © Deschuyffeleer
 

De in mei uitgestelde vormselviering voor 102 vormelingen uit de parochies van Bever, Galmaarden en Herne gaat nu door op zaterdag 26 september in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne. Nog steeds door de coronacrisis wordt het evenwel geen gebruikelijke gezamenlijke viering zoals de voorgaande jaren.

Federatiepastoor Kris Meskens: “De vormselviering van nu zaterdag werd door de huidige bijzondere omstandigheden niet aangekondigd. Naar de maatstaven van coronaproof wordt iedere vormeling nu volgens een tijdstabel afzonderlijk verwacht met een zeer beperkte familiekring. Voor iedere vormeling wordt het dan ook een ingekorte versie van haar of zijn vormselviering. De viering vangt aan in de voormiddag en loopt, mits een korte middagpauze, door tot de vooravond”.
 
Morgen woensdag 23 september is er wel al een voorbereidende viering met oplegging van het vormselsymbool maar ook die werd noodgedwongen opgedeeld over drie startmomenten. Het is gewezen deken en thans pastoor van Halle Raymond Decoster die het vormsel aan de kinderen zal toedienen.
 
Nuttig om weten is wel dat mede door de opgestelde kermisattracties de doorgang van het centrum in Herne en de toegang voor de vormelingen en hun families tot de kerk verloopt volgens een bijzondere regeling.  Op zaterdag 26 september is vanaf 09.00 tot 17.30 uur een stilstaan- en parkeerverbod van kracht in de volledige Kerkstraat. Ouders en vormelingen dienen daarenboven rekening te houden met de plaatselijke omleidingen. Zij kunnen gebruik maken van de parking aan het gemeentehuis en van de terbeschikkinggestelde ruimte op de Markevalleisite in de Grotestraat. 
Ook geldt er tijdens de openingsuren van de kermis een mondmaskerplicht en dient de regelgeving nopens het houden van een veilige afstand ten allen tijde toegepast te worden. Gebruik maken van de ontsmettingszuilen die aan alle toegangen ter beschikking staan wordt meer dan  aanbevolen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief