GOOIK - Nieuw boek 'De Heilige Drievuldigheidsprocessie' van Rudy Boon

C21

GOOIK - Nieuw boek 'De Heilige Drievuldigheidsprocessie' van Rudy Boon

Cover_boek_processie_kester
 
Het nieuwe boek 'De Heilige Drievuldigheidsprocessie' van Rudy Boon is een uitgave door de Heemkundige Kring van Gooik. Het boek geeft de uniek beeld op de processie in drie gemeenten Kester, Herfelingen en Oetingen, een eeuwenoude traditie, in de volksmond ‘De Kesterweg’ genoemd. Dit in meer dan 200 foto’s (in zwart-wit en kleur).In totaal 245 bladzijden.
 
De auteur: Rudy Boon, volgde gedurende meerdere jaren de processie als fotograaf, eerst wat op de achtergrond, de laatste jaren prominenter aanwezig. Hij heeft duizenden foto’s genomen van ruiters, dragers van het Drievuldigheidsbeeld, het voetvolk, de mensen langs de weg. Uit die massa foto’s heeft hij een strenge selectie gemaakt om in dit boek te publiceren.
 
De aanleiding voor dit boek is dat men in 2021 het 150-jarig bestaan viert van ‘De Gilde van het Paardenvolk’. Dit zijn de ruiters die te paard de processie begeleiden. Die Gilde werd opgericht op 21 mei 1871 door de toenmalige onderpastoor E. H. Bloete. Een aantal mensen van Kester hebben zich ingespannen om bij elke foto wat uitleg en bijhorende namen te plaatsen. Dat waren Viviane en Augustin Musch-Heuwelx, Willy Juwet en Lucienne Lissens. Johnny Van Bavegem verrichtte zoals altijd de lay-out van het boek.
 
Dit is al de 45ste uitgave van de Heemkundige Kring in de reeks ‘Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis’. Gedrukt bij ABC in Meerbeke, wist een tevreden voorzitter Jean-Paul De Loecker ons te vertellen.
 

De kostprijs bedraagt 25 euro -(22,50 euro voor leden van de Heemkundige Kring van Gooik). Te verkrijgen: in de bib, in praatcafé De Cam, winkel De Knijf, Delhaize in Gooik, winkel Schoukens in Strijland, ’t Bioschuurke in Oetingen, Atelier Marleen, in café ‘bij Faab’ en bij Viviane Musch-Heuwelx in Kester, en bij Bakkerij Van Snick in Herfelingen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief