HERNE/HERFELINGEN/HEIKRUIS – Pepingse burgemeester gaf voor de honderdste keer bloed

HERNE/HERFELINGEN/HEIKRUIS – Pepingse burgemeester gaf voor de honderdste keer bloed

Bloedgevers_herfelingen_timmermans_100__1_
HERNE/HERFELINGEN/HEIKRUIS – Pepingse burgemeester gaf voor de honderdste keer bloed - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herfelingen_timmermans_100__2_
HERNE/HERFELINGEN/HEIKRUIS – Pepingse burgemeester gaf voor de honderdste keer bloed - © Deschuyffeleer
 

Voorzitter Dirk Legasse en zijn bestuur* van de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen/Heikruis zijn uiterst tevreden met de talrijke opkomst van hun donoren voor de eerste bloedinzameling van het jaar. Met respect voor de speciale coronaregelgeving mocht de vriendenkring deze keer niet minder dan 101 bloedgevers ontvangen. Onder hen niet alleen 7 die zich voor de eerste keer als bloeddonor aanboden maar de voorzitter mocht ook burgemeester Eddy Timmermans bedenken met een bijzondere attentie. Hij bood zich immers in het Bavocentrum voor de honderdste keer aan als bloeddonor.

Dirk Legasse: “Een bloedinzameling organiseren in deze coronatijden is niet meer zó ongewoon. Intussen zijn onze donoren immers al vertrouwd met het digitaal of telefonisch inschrijven en is het geduldig wachten op een veilige afstand van mekaar eveneens al goed ingeburgerd”.

Vriendenkring  

Nagenoeg 45 jaar geleden ging de eerste bloedinzameling door in Herfelingen/Heikruis. Voor die allereerste donatie boden zich welgeteld 12 bloedgevers aan. Wat heel amateuristisch begon groeide mettertijd uit tot een vereniging met een volwaardig bestaan. Een vriendenkring was het bij het begin en dat is het nog steeds. Via mond aan mond reclame heeft  de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis zich inmiddels een reputatie opgebouwd die tot ver buiten de gemeentegrenzen reikt. Om uit de kosten te komen wordt ieder jaar in september voor de honderden sympathisanten een etentje georganiseerd. Jammer genoeg strooide het Covid-19-virus vorig jaar roet in het eten en ook voor dit jaar blijken de vooruitzichten niet rooskleurig. Toch houdt de vereniging er aan om uit erkentelijkheid de donoren telkens naar huis te sturen met een kleine attentie. Zo kreeg deze keer iedere donor een bloedkleurige balpen voorzien van een hartelijke ‘bedankt’ mee naar huis.

Een ‘extra dankuwel’ ging evenwel naar Eddy Timmermans. De ‘speciale gast’ van de avond tekende immers present voor zijn honderdste bloedgift. Dat Eddy bloedgever werd bij de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis heeft veel te maken met zijn broer Emile. Die was niet alleen de bezieler maar ook jarenlang voorzitter van de vereniging. Emile overleed evenwel in 2013 ten gevolge aan een aanslepende ziekte. De voorzittersfakkel van de vereniging werd dan overgedragen aan Dirk.

Een edelmoedige daad  

Eddy Timmermans: “Je bloed doneren is eigenlijk maar een menslievende en een kleine edelmoedige daad waarbij er altijd iemand goed bij vaart. Alleen al de gedachte dat mijn bloed iemand in nood kan helpen geeft me een goed gevoel. Ik ben er bovendien trots op dat ook onze drie -  intussen volwassen - kinderen deze gedachtegang volgen want ook zij werden en zijn nog trouwe bloedgevers. In omstandigheden zonder corona is een driemaandelijkse afspraak met de collega bloedgevers en de talrijke vrijwillige medewerkers van de lokale bloedgeversvereniging ook nog een welgekomen gelegenheid om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Een drukke agenda zou voor vier keer per jaar bloed geven geen excuus mogen zijn. Het doet mij dan ook bijzonder plezier dat er niettegenstaande de strenge coronamaatregelen zich vandaag zeven nieuwkomers aanboden”.

Voor de volgende bloedafnames in 2021 geeft De Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis telkens afspraak in het Bavocentrum op vrijdag 25 juni, vrijdag 10 september en vrijdag 10 december telkens van 17u30 tot 20u30.  Het bestuur stelt alleszins ook de inzet, de hulp en de steun van zijn talrijke vrijwillige medewerkers sterk op prijs. Voor nadere toelichting staat voorzitter Dirk Legasse via 0486/896681 steeds iedereen graag te woord.

Bestuur

*Bestuur Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis: Dirk Legasse, Martine Voorspoels, Josée Vanbellinghen, Luc Walravans, Odette Vermeeren, Carina en Patricia Brisaert, Irène Vanreepinghen, Annemie Devos, Sylvia Chrispeels en Georgette Stalpaert

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 16 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief