KESTER - Vereniging plaatst borden langs het traject van de Heilige Drievuldigheidsprocessie

C21

KESTER - Vereniging plaatst borden langs het traject van de Heilige Drievuldigheidsprocessie

A_fanfare_kester
Er staan borden langs de weg in Kester, Herfelingen en Oetingen. - Ingezonden foto
 
Aanstaande zondag 30 mei zou de Heilige-Drievuldigheidsprocessie uitgaan in Kester, maar door de corona is dit zo goed als onmogelijk. Toch gaat er een kleine processie door, zoals we reeds eerder bekend maakten. Al 175 jaar geleden was dit ook het eerste aantreden van de fanfare van Kester. "Om dit moment feestelijk in de kijker te zetten, plaatsen we borden met de geschiedenis van onze vereniging langs de processieroute in Kester, Heerfelingen en Oetingen", vertelde Heleen De Dobbeleer.
 
De Koninklijke St-Martinusfanfare blaast dit jaar 175 kaarsjes uit, een mijlpaal die niet onopgemerkt mag voorbijgaan. Dit zal in de kijker gezet worden langsheen de Processieroute (Kester, Herfelingen en Oetingen) met borden rond de geschiedenis van de vereniging. Ook de Gilde van het Paardenvolk, onlosmakelijk verbonden met het processiegebeuren en dit jaar 150 lentes jong, staat in de schijnwerpers.
 
 
Volgens de overlevering kwam een groep muzikanten 175 jaar geleden voor het eerst naar buiten tijdens de Heilige- Drievuldigheidsprocessie, dit gezelschap groeide uit tot de Sint-Martinus fanfare Kester. “Dit leek ons het perfecte startpunt voor een feestjaar,” aldus het lustrumcomité. “Een klassieke ommegang is niet mogelijk dit jaar maar we roepen iedereen op om de route van de processie individueel of in kleine groepjes te stappen. Vertrek en aankomst is aan de kerk van Kester, hier ligt ook een flyer met de route. Langsheen de weg zullen er vanaf 30 mei verschillende borden staan. Op elk bord staat een stukje geschiedenis met foto’s en een QR-code erbij, waarachter nóg meer leuke weetjes en filmpjes schuilgaan. De borden blijven de hele zomer staan. Wie de tocht stapt, kan een leuke foto maken met de tag #175jaarfanfarekester en maakt zo kans op een leuke prijs.” Meer info is te vinden op www.fanfarekester.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief