PAJOTTENLAND – Honderden terechte en verdiende dankuwels

C21 Css

PAJOTTENLAND – Honderden terechte en verdiende dankuwels

Dankfeestje
PAJOTTENLAND – Honderden terechte en verdiende dankuwels - © Deschuyffeleer
 

De zopas vernieuwde parochiezaal Edele Brabant op Strijland (Gooik) is vanavond de plaats van afspraak voor een dankfeestje voor alle ‘vaccinatiehelden’ die zich de voorbije maanden in het vaccinatiecentrum Koornmolen hebben geëngageerd en ingezet voor het welslagen van de vaccinatiecampagne. Zij ontvingen daartoe een originele uitnodiging op  ‘bubbels en babbels’.

Voor vele vrijwilligers en medewerkers verbonden aan het vaccinatiecentrum zit er de taak op. Vanaf nu draait dit vaccinatiecentrum verbonden aan de eerstelijnszone Pajottenland niet langer meer op kruissnelheid. Tot 15 oktober is het centrum nog toegankelijk voor de inwoners van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal die voor de ene of andere reden nu pas beslisten zich te laten vaccineren en voor inwoners van 65 jaar en ouder met een verlaagde immuniteit die in aanmerking komen voor een derde prik. Ook jongelui die dit jaar nog 12 jaar moeten worden kunnen er nog gevaccineerd worden. De situatie voor ná half oktober wordt thans nog bekeken.

De uitnodiging

“Het gaat bijna gebeuren
Het Vaccinatiecentrum Koornmolen sluit de deuren
Na maanden van registreren en ontsmetten
En op auto’s letten
Jullie waren er vaak
En deden daar een gouden taak
Er werd heel wat werk verzet
Maar we hadden ook veel pret
Iedereen was heel tevree
En daar zijn we heel blij mee
Daarom een klein feest,
Met bubbels en babbels, om ter meest!”

Het vaccinatiecentrum Koornmolen kan een prima rapport voorleggen. In een algemeen overzicht kan populatiemanager Patrick De Rycker alvast een paar kerncijfers meedelen. “Zo was er 81,45%. van de totale bevolking ouder dan 12 jaar die tot twee keer toe en met volle overtuiging de bovenarm ontblootte voor een prik. Negen op de tien van die vaccinaties gebeurden in het vaccinatiecentrum.  In het VC Gooik werden zo 67.292 Pfizer/ Moderna/ AstraZeneca/ Johnson & Johnson-prikken gezet en dat is goed voor de ontvangst van  34.491 burgers.”.

Bijstand zorgpersoneel

Begin dit jaar ontving Zorg en Gezondheid duizenden aanmeldingen van artsen, paramedici, verpleegkundigen, zorgkundigen en verzorgenden die zich vrijwillig kandidaat stelden om zorgvoorzieningen te ondersteunen in de strijd tegen COVID-19. Dat rijtje werd ook nog uitgebreid met gepensioneerden, freelancers, studenten, jobstudenten, kort met vrijwilligers die taken werden toebedeeld waarvoor geen specifieke zorgkwalificaties nodig waren, maar die wel het zorgpersoneel konden ontlasten en dit zowel in de triage- als in de test- en vaccinatiecentra.

Tijdens de ontvangst worden dan ook honderden ‘dankuwels’ uitgedeeld. In zijn functie van voorzitter van de zorgraad eerstelijnszorg Pajottenland is Jean-Paul Souffriau dan ook fier op de goede afloop van een bijzondere campagne. Ook burgemeester Michel Doomst is trots dat Gooik zijn rol als sleutelgemeente in de vaccinatiecampagne voorbeeldig heeft weten te vervullen.

Naast de honderden vrijwilligers en medewerkers zijn ook vertegenwoordigers van de lokale besturen van de verschillende deelnemende gemeenten van de eerstelijnszone uitgenodigd om samen het glas te heffen op de goede afloop en op ‘nog vele gezonde jaren’ voor iedereen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief