GALMAARDEN - Tal van mensen kwamen hun bomen en struiken afhalen bij De Mark

C21

GALMAARDEN - Tal van mensen kwamen hun bomen en struiken afhalen bij De Mark

Editie_galmaarden_de_mark_2__kopie_
Stephen uiterst rechts kwam ook wat plantjes halen.- Foto Marc Colpaert
 
Zoals ieder jaar en dit ondertussen al meer dan 30 jaar organiseerde de natuurvereniging VZW De Mark haar jaarlijkse bomen en struiken verkoop. Inwoners van Galmaarden, Bever en Herne mochten ter hoogte van de loods in Tollembeek, achter hun bestelde goederen komen.
 
Het was weer zover, de Natuurvereniging De Mark organiseerde de verkoop van bomen en struiken om vooral de gemeenten Galmaarden, Herne en Bever wat mooier, groener en vooral gezonder te maken. U had tot 20 oktober de tijd om uw bestelling te plaatsen. Denk aan uw kinderen en kleinkinderen en investeer nu in hun gezondheid, ze gaan het hard nodig hebben, was hun oproep.
Natuurvereniging vzw de Mark Bever-Galmaarden-Herne biedt sinds jaren een ruim assortiment aan van streekeigen,resistente fruitvariëteiten, hagen, heggen en bomen in samenwerking met de gemeentebesturen van Bever, Galmaarden en Herne. Vele (fruit) bomen,hagen en struiken zijn een bron van leven. Niet alleen voor nuttige insecten, vlinders en vogels. Dat geldt ook voor onszelf want een groene leefomgeving met lokaal voedsel versterkt onze conditie. Hoe meer bomen en  planten die CO2 vastleggen, hoe beter voor de luchtkwaliteit en het klimaat. "Vandaag komen ongeveer een 40 tal mensen hun planten ophalen, wat ons veel plezier doet is dat er ook heel wat bestellingen zijn van fruitbomen", aldus een tevreden voorzitter André Prové. Stephen uit Herne kwam ook zijn bomen halen. "Ik heb gekozen voor enkele pruimen-,appels-,peren- en kriekenbomen,die ik straks ga aanplanten." Voorzitter Prové bedankte ook de vele vrijwilligers die ook dit jaar er waren om alles vlot te laten verlopen. Meer informatie over deze vereniging is te vinden op: www.vzwdemark.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief