REGIO - Vaccinatiecentrum Strijland vaccineert 5 tot 11-jarigen op 9 juni

C21

REGIO - Vaccinatiecentrum Strijland vaccineert 5 tot 11-jarigen op 9 juni

Editie_gooik_vaccinatiecentrum_koornmolen_2a__kopie_
Illustratiebeeld. Marc Colpaert
 
Het Vaccinatiecentrum Strijland organiseert nog een extra vaccinatiemoment voor kinderen uit Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal die tussen 5 en 11 jaar oud zijn. Een afspraak maken voor dit moment kan via vaccinatie@gooik.be of via het callcenter: 02/211 35 35 
 
Sinds begin 2022 zijn we in Vlaanderen gestart met de vaccinatie bij kinderen (5 tot 11 jaar) tegen COVID-19. Het kindervaccin is een Pfizervaccinatie dat één derde is van de dosis voor volwassenen. Net zoals bij de volwassen bevolking hebben ook kinderen twee prikken nodig. Deze vaccinatie wordt aangeraden, maar is niet verplicht. Daarom organiseert Vaccinatiecentrum Strijland nog een extra vaccinatiemoment voor kinderen uit Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal die tussen 5 en 11 jaar oud zijn. 
 Burgemeester Simon De Boeck: “De vaccinatiegraad van de 5 tot 11-jarigen voor het Pajottenland (Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal, Dilbeek en Ternat) bedraagt 33,43%, wat al een mooi resultaat is.
Maar we willen toch graag ook anderen nog de kans geven.
 
Ondertussen krijgen ook de 80-plussers en mensen in woonzorgcentra hun 4de prik. Dankzij deze 2de booster (4 maanden na de eerste booster) kunnen zij hun immuniteit verhogen. We vragen aan iedereen die een 80-plusser in de omgeving kent, om even te polsen of het lukt om de afspraak te bevestigen, of er vervoer nodig is, … Want je volledig laten vaccineren is nog steeds het beste plan.”
 
 
 
Meer info op www.vaccinatiecentrumstrijland.be of www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief