KESTER - Hopen op veel volk zowel ruiters, menners en voetvolk voor de paardenprocessie

C21

KESTER - Hopen op veel volk zowel ruiters, menners en voetvolk voor de paardenprocessie

Editie_colpaert_gooik_processie_1__kopie_
Een beeld van enkele jaren geleden.- Foto Marc Colpaert
 
De organisatoren van de Heilige Drievuldigheidsprocessie die doorgaat in Kester, Herfelingen en Oetingen op 12 juni, hopen dat veel mensen dit jaar meestappen in de processie. Sommige media waren zo in de ban van de processie dat ze zelfs een verkeerde datum plaatsten, maar nee, de processie gaat wel degelijk in zijn volle glorie door op zondag 12 juni, u komt toch ook. 
 
 
Nadat verleden jaar de viering van het 150 jaar bestaan van de vereniging en het succesvol uitbrengen van het boek “150 jaar Gilde van het Paardenvolk” in samenwerking met de Heemkundige Kring van Gooik, in mineur werd afgewerkt met dank aan de corona, is het dit jaar volle bak. De organisatoren hopen dan ook dat heel wat mensen op de afspraak zijn om mee te stappen in de processie. Op vraag van de organisatie zetten we graag nogmaals de Heilige Drievuldigheidsprocessie mee in te kijker. 

 Na twee jaar in mineur pakken ze dit jaar opnieuw de draad weer op. Ze hopen op een talrijke opkomst en dit zowel van ruiters, menners en voetvolk. Daarom willen we zoveel mogelijk aandacht geven aan het gebeuren. Bij de Gilde werd heel wat gesleuteld om de open functies in te vullen.  De processie vertrekt op zondag 12 juni om 6u15 aan de kerk van Kester en gaat dan richting Herfelingen, omstreeks 11u30 wordt aan de kruising van de Kesterweg met de Edingsesteenweg, de groep opgewacht door de kleine processie en de fanfare. Omstreeks 12 uur komt de ganse groep opnieuw in Kester aan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2023
Deschuyffeleer Godelieve | 05 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief