HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien

C21

HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien

Rondrit_truckers_ww_2022__1_
HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien - © Deschuyffeleer
 
Rondrit_truckers_ww_2022__3_
HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien - © Deschuyffeleer
 
Rondrit_truckers_ww_2022__3a_
HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien - © Deschuyffeleer
 
Rondrit_truckers_ww_2022__67_
HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien - © Deschuyffeleer
 

Met een truckshow bracht Waanzinnig Weekend Herfelingen net voor de coronastop een verrassende nieuwigheid aan in zijn programmering. De tweede editie van die organisatie vandaag legde de organisatoren alvast ook geen windeieren. Na de static-show vertrokken in een uitgelaten sfeer en met het nodige vertoon en getoeter 120 vrachtwagens voor een rondrit in het Pajottenland.

Static show en rondrit

Stefanie Ots: “We mogen zeker niet klagen over de opkomst. Vrij vlot liepen de maximaal toegelaten 120 vooraf-inschrijvingen  binnen. Onze Pajotse Truckshow wordt opgesplitst in twee belangrijke onderdelen. Wij starten met het showgedeelte waarbij een viertal juryleden iedere deelnemend voertuig nauwkeurig bekijken. Daarbij worden dan 15 prijzen toegekend. Die prijzen worden opgedeeld in vier categorieën en als extraatje wordt ook een publieksprijs voorzien. Die categorieën zijn de oldtimers met 20 jaar en meer op hun conto, de vaste wagens, de trekkers jonger dan 5 jaar en de trekkers ouder dan 5 jaar maar jonger dan 20. Voor die winnaars hebben wij biermanden en andere gesponsorde prijzen klaar staan. Voor iedere deelnemer is er ook een WaWe T-shirt en een goodiebag met promotieartikelen om hen extra te bedanken voor hun komst. De publieksprijs dan weer, waar iedere aanwezige overigens mocht zijn steentje toe bijdragen, behelst een trofee.

Onder de deelnemende transportbedrijven met de grootste aanwezigheid wordt de top vier aangevoerd door het transportbedrijf Luc De Leener uit Gooik met 16 wagens, op de tweede plaats de co-organisator Ostrans zelf met 7 wagens, op nummer drie Callebaut Transport uit Geraardsbergen en op de vierde plaats Transport Mampaert uit Bambrugge”.  

De karavaan van toch wel een twee à drie kilometer lang deed de buurdorpen van Herfelingen aan en mocht er op heel wat bekijks rekenen. Zo werden onder meer de grote verbindingswegen aangedaan met een tracé langs Kokejane, Herne-centrum, Vollezele, Oetingen, Strijland, Gooik-centrum, Leerbeek en Kester om zo in de late namiddag en na goed 50 km terug de omgeving van het feestterrein op te zoeken voor de prijsuitreiking en een gezellige nababbel op het zomerterras.

Ost-transport en Groep Viaene

Ook in Herfelingen blijkt het niet evident om voldoende ruimte te creëren om de truckshow op te vangen. Voor de gelegenheid was de steenweg Asse in Herfelingen-centrum  dan ook tijdelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Een omleiding was voorzien via het kerkplein en de St-Niklaasstraat.

Het waren het transportbedrijf Otstrans en de Groep Viaene, gespecialiseerd in keukens en interieur en maatwerk in hout, alu en pvc, die net voor de coronajaren toch de handen in elkaar sloegen om de truckshow in het Pajottenland met succes opnieuw leven in te blazen.

Nadere foto’s van nagenoeg alle trucs on the road zijn te bekijken op deze Facebookpagina of deze link

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief