PEPINGEN/BELLINGEN – Zang, muziek, poëzie en vertellingen met Oekraïne als middelpunt

C21

PEPINGEN/BELLINGEN – Zang, muziek, poëzie en vertellingen met Oekraïne als middelpunt

Bellingen_____zang__muziek__po__zie_en_vertellingen_met_oekra__ne_als_middelpunt
PEPINGEN/BELLINGEN – Zang, muziek, poëzie en vertellingen met Oekraïne als middelpunt - © Deschuyffeleer
 

Oekraïne is niet meer weg te denken uit de dagelijkse nieuwsberichten. Sinds enkele maanden en tot ieders afschuw beheerst het woord ‘oorlog’ in dat land wereldwijd de media. Maar Oekraïne is veel meer dan oorlog, geweld en waanzin. Met zijn Europese avond op vrijdag 9 december wil Kunst in Pepingen deze keer onder meer de Oekraïense poëzie en volksmuziek in de schijnwerpers zetten. De coördinatie berust bij de gemeentelijke cultuurbeleidsmedewerker Katrien Scheppers. De avond gaat door in de Abdijkerk in Bellingen en start om 19u30. Er wordt geen inkom gevraagd maar een vrije bijdrage ten gunste van Oekraïne wordt wel in dank aanvaard. Vooraf reserveren vooral met vermelding EU is echter noodzakelijk.

Woord, dans, zang en muziek

Die Europese avond wordt een kleurrijke cocktail met getuigenissen gebracht door gastspreker prof dr Aleksey Yudin. Hij is geboren in Odessa, en is, naast hoofddocent Russische taalkunde in de afdeling Slavistiek en Oost-Europakunde aan de Universiteit Gent, ook een cultuurexpert, een Oekraïne kenner, dichter en een meeslepend verteller. In zijn dichtersbijdrage krijgt hij versterking van Alain Vanclooster (Dilbeek) ook een passioneel schrijver/dichter gebeten door de Oekraïense microbe. De vertaling naar het Nederlands is te volgen via groot scherm.

Met Lena Ivanova (Pepingen), Juliette Eftekhari en Eli De Buck (Pepingen) wordt de avond ook voorzien van zang en muziek.

Kunst in Pepingen

Kunst in Pepingen is een spontaan gegroeide krachtenbundeling van het Collectief Pep-In-Gen, Kunst in het Dorp en Klassieke Concerten. Elk van die verenigingen behoudt in het samenwerkingsproject wel zijn eigenheid maar beoogt door een gemeenschappelijke inzet de kunstparticipatie in Pepingen  aantrekkelijker te kunnen maken en de deelname aan de diverse kunstuitingen te kunnen doen groeien. Kunst in Pepingen ziet daarenboven Europa als een gemeenschappelijke culturele ruimte en steunt dan ook graag initiatieven die deze gedachte uitdragen.

Dat voor de Europese avond werd  gekozen voor de Abdijkerk in Bellingen (1623) heeft meer dan één onderbouwde reden. Dit historisch gebouw met zijn waardevol patrimonium op de unieke Cantimpré-site  beschikt immers over een uitstekende akoestiek en biedt dan ook een perfect podium voor muziek en zang met een klassieke inslag.

Nadere informatie en inschrijving: https://www.pepingen.be/europese-avond-oekraine-9-december-2022  – 02/396 28 17 (Luc Wets).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023

archief