REGIO - Nieuwe tarieven voor postzegels en pakjes

C21

REGIO - Nieuwe tarieven voor postzegels en pakjes

Postzegels_2023
REGIO - Nieuwe tarieven voor postzegels en pakjes - © Deschuyffeleer
 

Bpost: “De herziening van de postzegeltarieven compenseert gedeeltelijk de stijging van de uitreikingskosten, die grotendeels verband houdt met de evolutie van de loonkosten, de stijging van de energieprijzen en de kosten per bezorgde brief als gevolg van de sterke daling van de postvolumes door de toename van de digitale communicatie. Met deze prijsaanpassing kunnen we elke burger een hoogwaardige universele postdienst blijven garanderen zonder subsidie van de Belgische staat. Vanaf 1 januari 2023 past bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks dan ook aan”.

Voor de zendingen binnen België bestaat er een onderscheid tussen de ‘Prior’- en de ‘Non-Priortarieven’.
De Non-Priorpostzegel (1) kost vanaf nu per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10).
De Priorpostzegel en de rouwpostzegel kosten vanaf nu per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van een vel van 10). ​
Ook de prijs om een pakje te verzenden stijgt. Zo gaat de Mini Colis Small-eenheidsprijs (max. 1 kilo) van € 4,60 naar € 5,60.

Vanaf januari 2023 zal ook het frankeertarief voor een genormaliseerde zending die binnen Europa wordt verzonden, stijgen tot € 2,53 bij aankoop van minimaal 5 postzegels en tot € 2,65 bij aankoop van zegels per stuk. Voor zendingen naar buiten Europa bedraagt het internationale tarief € 2,75 voor minimaal 5 postzegels en € 2,87 voor een enkele postzegel.

De klanten kunnen zelf de prijs van de frankering berekenen via www.bpost.be/tarieven

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief