HERNE – Na 27 jaar was het de laatste werkdag voor Carine Van de Velde
Voor Carine Van de Velde (61) zit de laatste werkdag op de administratieve werkvloer van de gemeente Herne er op. Vanaf nu maakt zij gebruik van een jaartje zorgkrediet dat dan zal uitmonden in haar pensionering. Bij haar afscheid trakteerde zij haar collega’s op een broodjesmaal.
Als bediende bij de gemeente gaf Carine 27 jaar lang het beste van zichzelf ten bate van de Hernse bevolking. Zowel burgemeester Kris Poelaert en zijn bestuursploeg als haar 22 rechtstreekse collega’s* erkennen de bijzondere verdiensten van Carine en bedankten haar mede in de naam van de Hernse bevolking voor haar onverdroten inzet, beschikbaarheid en veerkracht.
Vele en mooie herinneringen
Op 1 januari 1996 ging Carine bij de gemeente aan de slag als bediende ten dienste van hoofdveldwachter Gustaaf Cornet. Naast de toenmalige burgemeester Pierre Poelaert et gemeentesecretaris Luc Deneyer bewaart Carine vele en mooie herinneringen aan haar destijdse collega’s Marie-Eline Coppens, Patrick Somers, Cecile Gierts en Marleen Flamant, overigens allen intussen ook al met pensioen.
In 2000 bij de hervorming van de politiediensten had Carine de keuze tussen ofwel haar verdere loopbaan uitbouwen in het kader van de politie en haar werkvloer verhuizen naar Kester ofwel een administratieve kracht worden ten dienste van de gemeente Herne. Carine koos voor de tweede mogelijkheid en kreeg dan taken toebedeeld die vooral aansloten bij de dienst bevolking.
De ruim 20 jongste jaren was Carine dan ook de persoon die instond voor de rijbewijzen en het strafregister. De daarmee gekoppelde noodzaak aan confidentialiteit was trouwens de reden dat Carine ook in de structuur van het vernieuwd administratief complex haar eigen kantoor kon en mocht houden. “In die 20 jaar zijn ook de daaraan gekoppelde taken heel veel veranderd”, blikt zij terug op die periode. “Daar waar destijds sprake was van rijbewijzen met slechts 4 mogelijkheden is men nu toe aan 15 onderverdelingen. Ook de taken met betrekking tot het strafregister zijn thans veel omvangrijker dan vroeger”.
Mettertijd kreeg Carine ook de taak van evenementencoördinator toebedeeld. Zo werd zij dan de tussenschakel die voor rekening van het gemeentebestuur instond voor het goed verloop van allerlei happenings waarbij de jaarlijkse huldiging van de huwelijksjubilarissen, het jaarlijks seniorenfeest en de seniorenbeurzen er slechts enkele van zijn. Ook in die functie wist zij tot algehele voldoening het ‘gezicht’ van Herne mee hoog te houden.
Een glimlach en een gouden hart
In de wandelgangen van het gemeentehuis waren ook haar collega’s het roerend eens over haar positieve en collegiale ingesteldheid en zijn haar in die zin dan ook bijzonder erkentelijk: “Carine werkte steeds met gezond verstand in combinatie met een glimlach en een gouden hart. Dit steeds in functie van het algemeen welzijn. Op de werkvloer was zij een loyale collega die altijd klaar stond voor hulp en goeie raad”.
Een vervanger voor de stoel van Carine is er tot op heden nog niet zo direct voorhanden. Intussen werden haar taken deels overgeheveld naar haar collega’s van de dienst Bevolking en deels aan de collega’s van de dienst Vrije Tijd. Als evenementencoördinator was het Carine er de jongste maanden er om te doen zoveel als mogelijk kennis, ervaring en weetjes te delen met Linda Heremans die haar in de toekomst in die functie zal vervangen.
Carine zomaar met lege handen laten vertrekken was niet aan de orde. Naast de vele gelukwensen voor nog een gezond, gelukkig en voorspoedig leven in de toekomst - met ook haar kleinzoon Mathis - werd zij bedacht met een bloempje, een boek van Toni Coppers en een Bongo-bon voor een magisch droomverblijf. Die presentjes werden haar overhandigd door Michaël Seps van de dienst ICT in zijn hoedanigheid van de meest recente aangeworven collega bij het gemeentebestuur.
* Ann, Linda, Joke, Chantal, Michaël, Julie, Leen, Carine, Annick, Dirk, Ingrid, Marleen, Francisca, Catherine, Cindy, Sara, Tim, Cali, Anja, Apollo, Sam en Jos.