HERNE/GALMAARDEN-GOOIK – Tweede sessie Fusiecafés legt accent op dialoog en participatie

C21

HERNE/GALMAARDEN-GOOIK – Tweede sessie Fusiecafés legt accent op dialoog en participatie

Fusiecaf__s_2
HERNE/GALMAARDEN-GOOIK – Tweede sessie Fusiecafés legt accent op dialoog en participatie - © Deschuyffeleer
 

Sinds de bekendmaking van het fusieproject van Herne, Galmaarden en Gooik die teruggaat naar maart van dit jaar hebben die besturen met ook Probis, het bedrijf dat advies en begeleiding biedt voor de Publieke Sector, al een hele weg afgelegd.

De voorbije maanden werd via de gemeenteraden de principiële beslissing tot een vrijwillige fusie goedgekeurd. De voor- en nadelen van een fusietraject worden thans verder diepgaand uitgewerkt. Het personeel en de inwoners meenemen in het verhaal  maken van bij de opstart een topprioriteit uit. Een eerste stap daarbij waren de eerste informatieavonden die in ieder van de drie gemeenten hun beslag kregen onder de benaming van ‘fusiecafés’.

Aan die informatiemomenten wordt thans een vervolgverhaal gebreid. In een tweede ronde ‘fusiecafés’ wordt het accent gelegd op dialoog en participatie. Deze keer krijgen de inwoners het woord. Na een korte toelichting over de laatste stand van zaken van het fusiedossier worden de aanwezigen verzocht deel te nemen aan interactieve werktafels.

Vragen die beslist zullen aan bod komen zijn: wat zijn jouw verwachtingen?, waar moeten we rekening mee houden?, wat schrikt je af bij een mogelijke fusie?, hoe wens je dat jij en de andere inwoners verder betrokken worden? ……

Die 3 participatiemomenten , één in elke gemeente, zijn voorzien op:

Woensdag 11 oktober om 19u in het GC Baljuwhuis (Kammeersweg 2, Galmaarden)
Zondag 15 oktober om 10u in Paddenbroek (Paddenbroekstraat 12, Gooik)
Donderdag 19 oktober om 19u in De Kring (Centrum 20 Herne)

Denk jij ook mee? Schrijf je dan in voor zaterdag 23 september via deze website, scan de QR-code op bijgaande afbeelding of bel naar 054/89 04 00 (tijdens kantooruren). Inschrijven is om organisatorische reden verplicht. 

Antwoorden op vele vragen zijn al ook te vinden op deze pagina van de fusiewebsite. Vind je het antwoord op je vraag niet terug dan kan die gesteld worden via het algemeen telefoonnummer van de drie besturen of via mail aan fusie@galmaarden.be , fusie@gooik.be of fusie@herne.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief