REGIO - De tractorenparades rijden terug door het Pajottenland op 9 en 16 december

C21

REGIO - De tractorenparades rijden terug door het Pajottenland op 9 en 16 december

Editie_galmaarden_kerst_tractor_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Het wordt stilaan een vaste gewoonte dat landbouwers hun tractoren uit de stal halen en versieren met lichtjes en tal van kerstattributen en zo in een sfeervolle tractorparade door tal van Pajotse dorpen rijden. Op zaterdag 9 december vertrekken ze vanuit Gooik, op zaterdag 16 december is er eentje vanuit Herne en wees gerust dit zal ook dit jaar voor een magisch spektakel zorgen. Daarom zal de Bruneaustraat, tussen de Molenstraat en Edingsesteeenweg op zaterdagnamiddag 9 december afgesloten zijn.
 
 
De Vollezeelse Vrienden(OTC) mogen zaterdag 9 december als eerste van start gaan in het Pajottenland. Ze hopen op een 70 tal of meer versierde en verlichte tractoren te strikken, die vanaf 17 uur verzamelen in de Bruneaustraat ter hoogte van het Jagershof in Kester. Van hieruit rijden ze om 18 uur naar Oetingen, Vollezele, Tollembeek, Galmaarden en Lieferinge om zo via Strijland, Gooik en Leerbeek opnieuw richting Kester te rijden. Zoals verleden jaar al het geval was zal de tractorenstoet ook langs de kerstmarkt in Tollembeek rijden. Dit zal ergens tussen 19 en 20 uur zijn. Terug in Kester volgt er nog een feestje in het Jagershof met warme hapjes en drankjes en een afterparty.
 
Een week later, op zaterdag 16 december organiseert de Landelijke Gilde van Herne op haar beurt een verlichte tractorenparade met opnieuw tal van versierde tractoren. Deze keer rijdt de tractorenstoet door alle dorpen en gehuchten van Herne. De tractorenstoet vertrekt om 18 uur in het Centrum van Herne en komt hier terug aan rond 21.30 uur. Vanaf 17 uur zijn warme en hapjes te verkrijgen aan een aantal foodtrucks. Na de afloop van de parade  is er nog een afsluitend feestje in zaal De Kring met een optreden van dansgroep Fun Dance uit Herne en ook de Kerstman komt langs.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief