Een hagenwandeling van vzw De Mark met start ter hoogte van het gemeentehuis van Herne

C21

Een hagenwandeling van vzw De Mark met start ter hoogte van het gemeentehuis van Herne

Editie_herne_wandelaars_2__kopie_
Wandelen in Herne, illustratie foto Marc Colpaert
 
Op zondag 22 september om 14 uur start er aan het gemeentehuis in Herne, Centrum 17, een landschapswandeling een organisatie van de natuurvereniging vzw De Mark. De gids is  Bruno Vandewinckel. De prijs is gratis voor leden, 2 euro voor niet leden.
 
Op zondag 22 september trekken we erop uit voor een hagenwandeling in Herne. Veel mensen vinden hun bestaande haag een last en kijken op tegen de moeite om ze te onderhouden of leven al jaren op gespannen voet met de buren omwille van de gemeenschappelijke haag omdat beiden een verschillend idee hebben van hoe ze zou moeten onderhouden worden. 
 
Om op een heleboel vragen een antwoord te formuleren, gaan wij verschillende concrete voorbeelden in de praktijk bekijken. Welke plantensoort(-en) kiezen voor onze haag, hoe planten, hoeveel planten per lopende meter, hoe ver van de scheiding, welke snoeivorm aanhouden, wanneer snoeien, met welk  gereedschap ? Het verschil tussen een beukenhaag en een haagbeukenhaag? Hoeveel boompjes moet ik bestellen als ik vier bomen per meter plant en mijn haag is 8 meter lang? Gemakkelijk zul je zeggen, dat zijn er vier maal acht is 
tweeëndertig! Fout, met 25 heb je genoeg voor deze haag. Euh? Hoezo? 
Op al deze en nog veel meer vragen krijg je een duidelijk antwoord tijdens deze wandeling. Stevig schoeisel is aangeraden. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief