De natuur heeft geen politieke kleur maar ze heeft wel een stem nodig

C21

De natuur heeft geen politieke kleur maar ze heeft wel een stem nodig

Tentoon_bos_2024__kopie_
Politieke partijen zijn niet echt bezig met de natuur spijtig. Foto Marc Colpaert
 
Volgend jaar wordt de fusie van drie Pajotse gemeenten door het strot geduwd van vele inwoners uit Galmaarden, Gooik en Herne, maar hoe staan de politieke partijen in Pajottegem tegenover de voorstellen van Natuurpunt? De natuur heeft geen politieke kleur, maar ze heeft wel een stem nodig.
 
Voorstellen van Natuurpunt
Enkele maanden geleden bezorgden we aan alle lokale politieke, Vlaams Belang, N-VA, GB.P, Groen en CD&V onze voorstellen voor meer en betere natuur in Gooik en Pajottegem. Zoals natuur - en bosuitbreiding, natuurherstel,  zuiver water en versterken van de biodiversiteit om er maar enkele te noemen. U weet het misschien niet meer, maar hoe belangrijk was onze natuur niet, toen de corona uitbrak. Natuurpunt vraagt ook in Pajottegem een daadkrachtige aanpak van de klimaat- en biodiversiteitscrisis. We roepen onze leden en lokale politici op om te kiezen met natuur in het hart.
 
Dus stuurde Natuurpunt hun voorstellen voor meer groen naar de politieke partijen, spijtig genoeg heeft alleen Groen gereageerd op de vragen. De andere partijen deden zelfs niet de moeite om te antwoorden. Misschien komt het besef ooit wel en hopelijk moeten wij niet nog meer overstromingen en droge periodes en nog wat meer pandemieen  meemaken. Natuurpunt is als vereniging absoluut politiek onafhankelijk en dat mag duidelijk zijn.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 sep 2024

archief