LENNIK/ROOSDAAL - De strijd om het mooiste dorp van Vlaanderen kan beginnen

C21

LENNIK/ROOSDAAL - De strijd om het mooiste dorp van Vlaanderen kan beginnen

Olvlombeektotaal
 
Mooiste_dorp_gaasbeek
Mooiste_dorp_o_l_v_lo_beek
Kasteel_van_gaasbeek
 

Vanaf 19 april gaat Vlaanderen op zoek naar zijn mooiste dorp. Vijftien genomineerde dorpen strijden in een spannende afvallingswedstrijd om de titel van ‘Het mooiste dorp van Vlaanderen’. Voor het Pajottenland zijn Gaasbeek en O.L.V. Lombeek bij de 15 genomineerden
Op 29 mei valt het ultieme verdict en weten we wie zich het mooiste dorp van Vlaanderen mag noemen.

Alles werd in aanwezigheid van Vlaams minister Bourgeois voorgesteld in de brouwerij Palm in Steenhuffel.
 
Het mooiste dorp van Vlaanderen wordt men niet zomaar. Gedurende zes weken kan Vlaanderen zijn stem uitbrengen op de webstek www.hetmooistedorp.be of met een SMS (0,50 euro) naar 3238.
In de zesde week, tussen 24 en 28 mei, nemen de vijf finalisten het tegen elkaar op en op 29 mei weten wie we wie het mooiste dorp is.
 
Vorig jaar stelden journalisten van Het Nieuwsblad, auteurs van Lanno en productontwikkelaars van Toerisme Vlaanderen een lijst van 122 mooie dorpen samen. Daaruit selecteerde een vakjury 50 mooie dorpen. Uit die 50 koos het publiek (liefst 50.000 mensen) dan de 15 mooiste dorpen.
 
Op 19 april start de tweede ronde. Elke week stelt Vlaanderen Vakantieland drie dorpen per provincie voor.
 
Vlaams-Brabant
Naast de al bovenvermelde Pajottenlandse dorpen Lennik en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek doet voor Vlaams-Brabant ook Hakendover mee voor de titel.
Voor één van deze drie gemeenten kan men stemmen van zaterdag 26 april 6 uur tot woensdag 30 april om 12 uur. Stemmen kan op www.hetmooistedorp.be of via sms 3238 (0,50 euro). Voor Onze-Lieve-Vrouw Lombeek stuurt men een sms met ‘dorp 4’ en voor Gaasbeek stuurt men een sms met ‘dorp 6’.
 
Ook de Vlaams-Brabantse editie van Ochtendpost zet de dorpen in de kijker. Voor Onze-Lieve-Vrouw Lombeek is dat op maandag 28 april en Gaasbeek komt aan de beurt op 30 april. Op zaterdag 26 april worden ze voorgesteld in Vlaanderen Vakantieland.
Op donderdag 1 mei wordt in Ochtendpost op radio 2 Vlaams-Brabant bekendgemaakt welke van de drie Vlaams-Brabantse dorpen het meeste stemmen heeft behaald en Vlaams-Brabant zal vertegenwoordigen in de finale.
 
Op zaterdag 24 mei stelt Vlaanderen Vakantieland de vijf finalisten (een per provincie) uitgebreid aan de kijker voor. Vanaf die dag om 6 uur ’s morgens tot woensdag 28 mei om 12 uur kan Vlaanderen zijn mooiste dorp kiezen. Tijdens deze laatste vijf dagen kunnen de dorpen met filmpjes, oproepen en ultieme acties het publiek overtuigen om voor hen te stemmen.
 
In de persmededeling lezen we over de twee Pajottenlandse dorpen het volgende:
“In de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Onze-Lieve-Vrouw Lombeek pronkt het Onze-Lieve-Vrouwretabel: een meesterwerk van laaggotische houtsnijkunst. Maar de deelgemeente van Roosdaal is vooral bekend als het dorp van kapitein Zeppos. De Hertboommolen is dan ook het symbool van het dorp.
Op weg naar Brussel, op de hoogte die over het Pajottenland uitziet, staat het kasteel van Gaasbeek. En dat is meteen ook dé de toeristische trekpleister van Gaasbeek, een charmant dorpje met een mooi dorpsplein waar nog een authentieke schandpaal staat”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief