Artikels Archief van Lennik

Sporten tegen Alzheimer in Fithuis LENNIK

Lennik_fithuis_oetingen_
Op 5 maart wordt er gesport voor het goede doel.
 

Joggingclub Oetingen organiseert naar aanleiding van hun 15-jarig bestaan op zondag 5 maart in het Fithuis aan de  Kroonstraat 78 in Lennik, een sportmarathon. Tussen 9 en 14u kan je komen zweten voor het goede doel. Op het programma staan: Sculpt & Burn, Power Yoga, Power Battle en verschillende Cycling lessen. Inschrijven kan via balie@fithuis of via Tom Amijs: 0474381947.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

LENNIK - Oproep verkeersmannetje gestolen van de School De Kleine Prins

Img_20170224_134736

Als school, in samenwerking met de ouderraad, doen ze er alles aan om de schoolomgeving zo veilig en zichtbaar mogelijk te maken; ondanks het feit dat een de schoolomgeving  een publiek domein is en dus de verantwoordelijkheid van de school overstijgt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

Kindercarnavalsstoet basisschool “De Key” trok door LENNIK

Key_1
Foto's Felix Merckx
 

 Naar jaarlijkse traditie organiseerde basisschool De Key de dag voor het krokusverlof zijn carnavalstoet door de straten van Lennik. Dit schooljaar kozen zij als thema “25 jaar DE KEY”. Een hagelbui voor het vertrek dreigde roet in het eten te werpen, maar na wat wachten kon de stoet vertrekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PAJOTTENLAND - Aan tafel voor 1,2,of 3 euro ….. het kan!

1
Het huis van het Kind Pajottenland (Annemie Simkens en Ineke Brems) - Colruyt nv (Wim verbesselt) - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenklooster waren het Ineke Brems, coördinator van het Huis van het Kind Pajottenland, en Wim Verbesselt, project coördinator bij Colruyt nv, die het budgetvriendelijk receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ aan de OCMW-besturen van de partnergemeenten van Het Huis van het Kind Pajottenland mochten voorstellen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - .Boom omgewaaid in de Kasteelstraat

Boom
Ingezonden
 

 Door het stormweer is nabij  de hoofdingang van het Kasteel van Gaasbeek (Kasteelstraat 40) een boom op de rijweg gevallen. De Kasteelstraat is volledig afgesloten voor al het verkeer. Een omleiding loopt via de Appelboomstraat, Postweg, Oudenaaksestraat en Donkerstraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

LENNIK - Agentschap voor Natuur en Bos zoekt vrijwilligers voor de openstelling van de unieke Museumtuin van Gaasbeek

Museumtuin
Felix Merckx

 Op 1 mei opent de Museumtuin van Gaasbeek haar deuren. De prachtige ommuurde tuin bij het kasteel, met unieke collecties leifruit, oude en vergeten groenterassen, boomgaarden en formele siertuin is voortaan voor iedereen vrij te bezichtigen. De tuin zal  open zijn tot eind oktober. Daarom is het Agentschap Natuur en Bos op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de gidsenwerking, het onthaal en het toezicht in de tuin. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

LENNIK - Kairos Castle voor blinden en slechtzienden

Kasteel_gaasbeek
Felix Merckx

 Op Erfgoeddag (23 april) lanceren ze in het kasteel van Gaasbeek de unieke TwinVision-kaarten. Deze contrastrijke reliëftekeningen met grote letters, braille en kleur helpen blinde en slechtziende bezoekers zich in het kasteel, binnentuin en park te oriënteren. Een audiotour begeleidt het bezoek aan de expo ‘Kairos Castle’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

LENNIK - Jos Leysen Eredeken van de arbeid

Jos_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Lennikenaar Jos Leyssens kreeg voor opmerkelijke, belangrijke, maatschappelijke realisaties in  de beroepssector architect-ingenieur- architect het brevet van eredeken van de arbeid.  Als laureaat wordt je erkend voor de nieuwe, innoverende kijk op de wereld van de architectuur. Jos Leyssens is afgestudeerd in 1990 als architect-ingenieur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GALMAARDEN - Heel wat belangstelling voor renoveren

Editiepajot_galmaarden_vergadering__kopie_
Heel wat belangstelling in het Baljuwhuis. - Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseerde een gratis infomoment over 'Help, ik ga renoveren', in het Baljuwhuis van Galmaarden, waar heel wat mensen op af kwamen. Dit infomoment stond open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De jaarmarkt in LENNIK bracht Edgard en Gabriella 60 jaar samen

Lennik_goud_heyvaert_g_
Edgard Heyvaert ren Gabriella Van Diest vierden diamant.
 

Edgard Heyvaert (84) Gabriella Van Diest (83) uit de Vondelstraat 2in Lennik vierden in de Dekenij  hun diamanten huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Carine en Nadia en de kleinkinderen Silke, Leendert, Jebbe en Jietske.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK – Dikketruiendag in het Sint-Godelieve-Instituut.

Sgi_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vrijdag 17 februari is het Dikketruiendag en vele scholen schenken hier aandacht aan, dit is ook het geval in het Sint-Godelieve-Instituut in Sint-Martens-Lennik. De leerlingen van de werkgroep wereldburgers / milieu van het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik willen deze dag ook dit jaar niet ongemerkt laten voorbijgaan. Om de aandacht van de medeleerlingen hierop te vestigen organiseerde ze op donderdag 16 februari een heuse Vlaamse kermis  tijdens de middagpauze.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Jef en Gabrielle uit LENNIK vierden hun diamanten huwelijk

Lennik_diamant_cobbaert__g_
Jef Cobbaert en Gabrielle De Freyne vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Jef Cobbaert (82) en Gabrielle De Freyne (83) uit de Brusselsestraat 119 in Lennik vierden in de dekenij  hun diamanten huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Hubert, Marie-Christine en Lieven en de kleinkinderen Kobe, Kaori, Miek, Glen en Lyn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK – ‘ Eerste 100 dagen’ voor de 1 ste jaar leerlingen in het Sint-Godelieve-Instituut.

Dagen_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Terwijl in vele scholen deze maand de laatstejaars hun laatste honderd dagen vieren, vond men in het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik het een leuk idee om de leerlingen uit het eerste jaar te verassen met een feestje voor hun eerste 100 dagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

Pesten_stoppen_doe_je_samen
HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!
 

Het Huis van het Kind Pajottenland pakt nu dinsdag 7 februari van 20 tot 22u in het Dominicanessenklooster in Herne uit met een vormingssessie rond het thema ‘Pesten stoppen doe je samen!’. De bijeenkomst staat vooral open voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen maar ook belangstellenden van buiten die zes kerngemeenten van het Pajottenland zijn welkom......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Feestje voor Belgisch bier in EIZERINGEN

Eizeringen_feestje_bier_g_
Raf Souvereyns, Kurt Paneels en De Struise Brouwers zijn gelukkig met de erkenningen. Foto's © Marc Sluys
 

 In café ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ in Eizeringen was er zondag een klein feestje. De Struise Brouwers reiken de award van “Beste Nieuwkomer ter wereld” uit aan Raf Souvereyns van bierstekerij Bokkereyder.
 Ook het café ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’, deelde in de prijzen als beste biercafé in de wereld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Maurits en Maria uit LENNIK vierden hun 65 jaar huwelijk

Lennik_briljant_claes_g_
Maurits Claes en Maria Ricour vierden hun briljanten bruiloft. Foto's © Marc Sluys
 

 Maurits Claes (90) en Maria Ricour (86) uit de Frans Van der Steenstraat 64 in Lennik vierden in ‘Klavervier’ in Lennik hun briljanten huwelijk.  Hun gezin groeide met de kinderen Hilde (+), Erwin, Erik en Kris, 8 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK- Café Cheers en Ford Club ROOSDAALl werken aan een mooie samenwerking

Ford_1
Foto Emile Devogeleer
 

 Sinds begin dit jaar ( 6 januari 2017 ) is Geert van den Dungen de nieuwe uitbater van het café Cheers aan de Schapenbaan 28 Sint-Martens-Lennik. Geert is afkomstig uit Denderwindeken, en was reeds lid van de Ford Club Roosdaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GALMAARDEN / REGIO - Gratis infomoment over renoveren

Foto_geld
Men kan er ook geld mee winnen

De Woonwinkel Pajottenland organiseert een gratis infomoment over ’Help, ik ga renoveren’, in het Baljuwhuis van Galmaarden. Dit infomoment staat open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik. Bij de Woonwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Kos
 

Cheque van 4200 € voor aanschaf van loopband

Fithuis_lennik_cheque_
Bente, Ilse, Tom, Veroniek en Sonja tekenden voor de organisatie van deze eerste editie. Foto © Marc Sluys
 

 Fithuis verzamelde 4200 € voor de aankoop van een loopband. De leden van de fitness in Lennik organiseerden samen met inspiratiepunt Ingrid Beerens de eerste editie van Move2Move, een fitness- & spinningmarathon. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK gaat retributiereglement voor grafconcessies wijzigen

Grafconcessies
Ingezonden foto
 

 De gemeenteraad van 23 januari 2017 heeft 2 aanpassingen doorgevoerd aan het retributiereglement van de grafconcessies: Nabestaanden hebben nu de keuze om een concessie aangegaan voor 50 jaar, te hernieuwen voor 50 of 20 jaar. Verder werd de verdubbeling van de tarieven voor een hernieuwing afgeschaft. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 21 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2017
Marc Sluys | 05 feb 2017

archief