Artikels Archief van Lennik

Zowel Elza als Raymond uit LENNIK kunnen hun viergeslacht vieren

Lennik_appelamans_2_maal_4_geslacht
lza en Raymond vieren hun viergeslacht. Foto's © Marc Sluys
 

Bij de familie Appelmans uit Bruegelhof in Lennik werd wel een viergeslacht in de mannelijke- en vrouwelijke lijn gevierd. Zowel Raymond als Elza Schurmans zijn gelukkige overgrootouders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK / ROOSDAAL - De nieuwe Arjaun: de Dubliners van het Pajottenland zijn springlevend

2018-05-20_folkgroep_groep_arjaun___7_a
 

Er bestaan nog ‘gezegende’ dagen! De vorige Pinksterzondag was er zo een. Het gezellige dorpsplein van Eizeringen baadde in een feestelijk zonnetje, het beste biercafé ter wereld (de Verzekering tegen de Grote Dorst) had zijn deuren en terras wijd open gezet en de energieke zangers en muzikanten van de Pajotse folkgroep Arjaun stelden er voor de pers (en een heel enthousiast publiek) zijn vierde cd voor. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt

1_jaarmarkt_2018_aankondiging___4_
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

Het wordt de komende dagen alsmaar drukker en drukker voor de leden van het Jaarmarktcomité. Die zijn nu al voor de 41ste keer, telkens tijdens het Pinksterweekend, toe aan de organisatie van hun grootse jaarmarkt. Dit jaar is dit op zondag 20 en maandag 21 mei. Als de weergoden zich aan hun woord houden worden vooral op Pinkstermaandag dan ook weerom duizenden en duizenden .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Herlinde Leyssens uit LENNIK debuteert met Kongokorset

B49bb2b8-23ca-4b9a-a534-edda37b43067
Het debuut. Foto Ingezonden
 

 Gabrielle Deman zal als eerste blanke vrouw ooit Kongo-Vrijstaat doorkruisen. Ze groeit op in het Brusselse kunstenaarsmilieu van 1900 maar droomt ervan de wereld te ontdekken. Albert Sillye, commandant van de Force publique, is haar ticket naar Kongo.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

LENNIK – Gouverneur steekt vrijwillig handen uit de mouwen voor jongeren met gedragsproblemen.

Dsc_9531_02__large_
 

 Deze morgen was provinciegouverneur Lodewijk De Witte, samen met zijn team gaan helpen met de aanleg van een tuin voor de jongeren van De Bakermat in Lennik, Met deze actie wil de provinciegouverneur aandacht vragen voor het vrijwilligerswerk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Raymond en Elza uit LENNIK zijn een diamanten koppel

Lennik_diamant_appelmans_g_
Raymond Appelmans en Elza Schurmans vierden diamant
 

 Raymond Appelmans (85) en Elza Schurmans (81) uit de Bruegelhof 11 in Lennik vierden hun diamanten huwelijk.Het gezin groeide met de kinderen Ingrid, Eric en Francis, de kleinkinderen Wim, Jan, Eefie, Karin, Katleen, Kevin, Tim en Koen en de achterkleinkinderen Louise en Viktor. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE / LENNIK - Lions Club Kasteel van Gaasbeek organiseert tweede klassiek concert

32224618_1741738069222644_7504689514141450240_o
 

Lions Club Kasteel van Gaasbeek organiseert haar tweede klassiek concert en brengt de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht naar Halle op donderdag 31 mei 2018. Deze filharmonie treedt veel op in het buitenland en uitzonderlijk voor het grote publiek. Dat ze Halle aandoet is een unieke kans voor alle liefhebbers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK - Bezoek de BIJ-zondere tuin met Tilia de bij

Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 

Er is een nieuw kinderaanbod in de museumtuin van Gaasbeek. Tijdens ‘De week van de bij’ organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos op zondag 27 mei in de museumtuin van Gaasbeek een kinderzoektocht met als mascotte 'Tilia de Bij'. Die dag is de tuin gratis te bezoeken. Mascotte Tilia de bij, toont je de leukste plekjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

GOOIK - Brandweerman Robrecht en zijn Pam getrouwd

Editiepajot_trouw_pam__kopie_
Robrecht en Pam gelukkig getrouwd. - Foto Marc Colpaert
 

Op het gemeentehuis van Gooik gaven Pam Vierendeel en Robrecht Vranken hun ja-woord tijdens hun huwelijksplechtigheid voor burgemeester Michel Doomst. Robrecht is brandweerman in Lennik en heel wat van zijn collega's zakten dan ook af naar het gemeentehuis van Gooik. Daar vormden ze een erehaag 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vervroegde overname van de 112-Ziekenwagendiensten na de sluiting van de Civiele Bescherming in LIEDEKERKE

Ambulancedienst_liedekerke
De ambulancedienst van de Civiele Bescherming in Liedekerke gaat naar de prive. Foto© Jacky Delcour
 

 De federale regering heeft in 2017 beslist om de operationele eenheid van de Civiele Bescherming van Liedekerke te sluiten, en dit met als datum 31 december 2018. Als gevolg hiervan zou de 112-ziekenwagendienst vanaf eind 2018 een einde nemen, hetgeen voor de gemeente Liedekerke onaanvaardbaar is. Vandaag staat vast dat de ambulancedienst van de Civiele Bescherming te Liedekerke reeds met ingang van 1 juli 2018 overgenomen zal worden door een private partner (Ambulance).

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

GOOIK - Slimme verkeerslichten aan de Belle Triene

Editiepajot_gooik_belle_triene__kopie_
Er komen slimme verkeerslichten. - Foto Marc Colpaert
 

Na 15 jaar gaan er nu toch slimme verkeerslichten geplaatst worden ter hoogte van het kruispunt van de Edingsesteenweg, de Stuivenbergstraat en de Joseph Van Den Bosschestraat, beter gekend als 'de Belle Triene' in Gooik. Al jaren is de gemeente Gooik vragende partij om ter hoogte van de Belle Triene een rotonde te plaatsen, dit voor een betere doorstroming van de vele voertuigen die hier dagelijks voor

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK – Benefietnamiddag project K.

Dsc_9260_01__large_
 

 

Op zaterdag 9 juni organiseert 'Project K' in samenwerking met plaatselijke sponsors en 'KLJ SML' een familienamiddag ten voordele van Kelly.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Dames Soroptimist Club Beersel steunen Zonnestraal vzw in LENNIK

Beersel_dames_soroptimist_club_
Soroptimist Club Beersel gaf een cheque van 4.000 euro.
 

 In het kasteel van het Provinciedomein van Huizingen overhandigde Soroptimist Club Beersel een cheque van 4.000 euro aan de afgevaardigde van Zonnestraal vzw in Lennik. Met deze cheque willen de Beerselse dames steun verlenen voor de realisatie van het strijkatelier in Zonnestraal. Zonnestraal vzw is een zorgaanbieder voor volwassen personen met beperking uit Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

The Private Papers / Rubens bij leven en dood in kasteel GAASBEEK

Best-1
Van zondag 1 juli tot en met zondag 26 augustus. Foto Ingezonden
 

 Het Kasteel van Gaasbeek trekt, na de succesvolle voorjaarsexpo Vanity Fair met werk van Thomas Lerooy en Félicien Rops, de vanitas-lijn door. De Vlaamse barokschilder Pieter Paul Rubens (1577-1640). Hij liet zijn cruciale wensen en belangen over zijn leven voor en zijn leven na zijn dood minutieus vastleggen. Praktische informatie / van zondag 1 juli tot en met zondag 26 augustus 2018, dagelijks open van 10 tot 18 u. (laatste toegang om 17 u.), maandag gesloten, open op feestdagen. Tickets kosten € 12, reductie- en groepstarief € 10, tot 18 jaar € 2, tot 7 jaar gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Jieha-ondernemingen van SGI LENNIK schenken winst aan het goede doel

Img_1154
 

Dit schooljaar mochten de leerlingen van het vierde jaar ECONOMIE een eigen JIEHA- onderneming opstarten in samenwerking met Vlajo, een vzw die jongeren vertrouwd wil maken met het ondernemerschap (www.vlajo.org).

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Tour de Crème 15 bedrijven promoten hoeve- en streekijs

Tour-de-creme_banner-site_270x180__2_

 De provincie Vlaams-Brabant zet met haar campagne ‘Tour de Crème’ van 1 mei tot en met 30 september het hoeve- en streekijs in de kijker. Tour de crème is voorbeeld van korte keten. Al wie een hoeve- of streekijsje gaat proeven op één van de deelnemende bedrijven kan mee doen aan de fotowedstrijd op instagram met #ikenmijnijsje. De poster van de leukste, origineelste of mooiste foto maakt kans op een hoevebon van 25 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2018
Marc Sluys
 

Antiekhandelaars Jacky en Marleen uit LENNIK vierden hun gouden huwelijk

Lennik_goud_knuts_g_
Jacky Knuts en Marleen Veys vierden goud. Foto © Marc Sluys
 

 Jacky Knuts (72) en Marleen Veys (70) uit de Bossuitstraat 53/A in Sint-Martens-Lennik vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de dochters Angelique en Catherine en de kleinkinderen Alice, Louis, Emilie en Leon. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

OKRA Sint-Kwintens-LENNIK viert 60 jaar

Dsc03876
OKRA Sint-Kwintens-Lennik vierde haar 60-jarig bestaan. Foto Ingezonden
 

 OKRA Sint-Kwintens-Lennik vierde haar 60-jarig bestaan. Met 143 leden schoven we onze voeten onder tafel in Wijnbar August in Lennik. We genoten eerst van een Prins cava met hapjes. Dan zong ons Okrakoor liedjes tijdens een korte bezinning begeleid door zinvolle teksten en mooie beelden. Voorzitster Christiane Wauters bracht een kort overzicht van de geschiedenis van Okra Sint-Kwintens-Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

LENNIK - Worden de Seniors van Rugby Club Pajot opnieuw kampioen?

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Komende zondag 29 april kunnen de Seniors van Rugby Pajot kampioen worden in hun reeks en zo promoveren naar 3de nationale. De ploeg van het Pajottenland nam enkele weken geleden een serieuze optie op de titel door te gaan winnen bij hun rechtstreekse concurrent Rugby Club Laakdal. In de loop van het jaar verzamelde Laakdal meer bonuspunten en bleef zo aan de top van het klassement staan, maar in de onderlinge confrontaties was Pajot beide keren te sterk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

LENNIK – Apotheose fietsproject Sint Godelieve Instituut.

Dsc_5800__large_
 

Naar jaarlijkse traditie organiseerde het Sint-Godelieve-Instituut opnieuw een fietsprojectweek. Deze projectweek werd deze morgen afgesloten met een fietstocht van 20 km doorheen het Pajottenland in samenwerking met de gemeente Lennik.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 20 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 mei 2018
Marc Sluys | 30 apr 2018

archief