Artikels Archief van Lennik

HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap

Wisteria
HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei organiseren op woensdag 27 september om 19u45 een infoavond voor logiesuitbaters in de streek. Ook de mensen die met plannen rondlopen om te starten met een logieszaak zijn welkom. De bijeenkomst gaat door in het gastenverblijf Wisteria in de Stationsstraat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Uniek loopevenement aan kasteel van GAASBEEK

Gaasbeek_rakke
Ingezonden foto
 

 Na een gesmaakte editie vorig jaar met bijna 700 lopers, organiseert de  ouderraad van de gemeentelijke basisschool in Lennik voor de 4de keer op rij een uniek loopevenement. Op zondag 8 oktober 2017 loopt de RakkerRun opnieuw in en rond het Kasteel van Gaasbeek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

LENNIK steunt kinderdagverblijven en onthaalouders

Lennik_logo
EP

 Met de  winter voor de deur wordt de lego, de poppenhoek, de puzzels, het knutselmateriaal, … weer boven gehaald. Ook in de kinderdagverblijven en bij de onthaalouders zullen de kinderen weer vaker binnen spelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Felix Merckx
ep
 

Square café LENNIK en Eurostar 2000 SINT-PIETERS-LEEUW organiseren Brussels Kart 4u/h Trophy

Kart
EP

  Op zondag 22 oktober 2017 nodigt Square café in Lennik samen met Eurostar 2000 AMG performance Center iedereen uit op een heuse karting wedstrijd.Iedereen die wat van snelheid houdt kan die dag zijn gangen gaan op het Brussels Kart circuit op de Alfons Gossetlaan 111702 in Groot Bijgaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Emile Devogeleer
EP
 

LENNIK vierde de 25ste verjaardag van Prins

Prins_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Lennik vierde 25ste verjaardag van Prins, Trots van Brabants. Het is al zo lang geleden dat het grootste bronzen beeld van België geplaatst werd op de markt van Lennik. Dit zilveren jubileum werd op gepaste wijze gevierd met een optocht. Het beeld is 4 meter hoog. Voor deze viering was er veel volk naar Lennik gekomen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK - Open Atelier exposeert EXTRA MUROS

20170908_groepsfoto_open_atelier
Ingezonden foto
 

 Zo’n 18 jaar geleden namen een aantal oud-leerlingen van de Leeuwse Kunstacademie het initiatief zich te verenigen in een “Open Atelier”  om samen artistieke activiteiten te beoefenen in alle mogelijke disciplines en de producten van hun creativiteit op regelmatige basis bij het publiek te brengen.  Vaste stek voor de exposities waren De “Molenborre en het “Hof ter Steensberg” ” in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Platina huwelijk voor Petrus Moonens en Maria Beeckmans uit LENNIK

Lennik_platina_moonens_g_
Petrus Moonens enMaria Beeckmans vierden hun 70 jaar huwelijk. Foto's © Emile Devogeleer
 

Petrus Moonens en Maria Beeckmans uit de Zwartenbroekstraat in lennik vierden hun 70 jaar huwelijk. Er volgde nog 13 kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Roger en Simone uit LENNIK zijn een gouden koppel

Lennik_goud_lichtert__
Roger Lichtert en Simone Van Bever vierden goud. Foto's © Emile Devogeleer.
 

Roger Lichtert en Simone Van Bever uit de Eksterstraat 9 in Lennik vierden hun gouden huwelijk. Roger (73) werd in Gooik geboren en Simone (72) in Sint-Martens Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2017
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

Museumtuin GAASBEEK en plantentuin Meise werken samen

Tuin_1
Marleen Evenepoel met links de roos Coloma waarvan zij meter is en rechts de Japanse mispelboom (foto's Emile Devogeleer)
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gooit op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 de deuren van de Museumtuin van Gaasbeek weer  open voor het publiek. Tal van exposanten zijn dat weekend aanwezig. Men kan deelnemen aan een gratis rondleiding,  interactieve snoeidemo’s  en  op zondag appelen en peren proeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Femma LENNIK daagt mensen uit om te lopen

Femma_
EP

 In juni 2017 startte een nieuwe Femma-groep in Lennik. Om meteen goed bekend te worden bij de de Lennikse vrouwen hielden enkele vrijwilligers en de groepsbegeleidster 2 verwelkomingsavonden.  Op die avonden konden ze deelnemen aan een workshop en natuurlijk hoorde er ook een hapje en drankje bij.  Op beide avonden mochten ze een 40-tal vrouwen verwelkomen.  Ook de workshops waren een voltreffer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2017
Felix Merckx
Ep
 

Lennik - 20 jaar Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / De enthousiaste ploeg van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
 

Sinds 20 jaar schrijven Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei het landschapsverhaal van het groene Pajottenland en de blauwe Zennevallei. Op de ‘vernieuwing van hun landschapsbeloften’ vierden ze vandaag feest in de Oude Pastorie van Gaasbeek. Tijdens dit porseleinen huwelijk was er plaats voor mooie herinneringen, feestelijke hapjes en… samen klinken op de komende jaren!

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PAJOTTENLAND – Woonwinkel op zoek naar tijdelijke beleidsmedewerker

Woonwinkel_medewerker
PAJOTTENLAND – Woonwinkel op zoek naar tijdelijke beleidsmedewerker - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland is op zoek naar een beleidsmedewerker ‘Wonen’ ter tijdelijke vervanging van de titularis en dit voor de duur van minstens 6 maanden. Woonwinkel Pajottenland is een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeentebesturen en de OCMW’s van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen rond het......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK – Eerste publieke laadpaal elektrische wagens in Lennik is een feit

Laadpaal_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vanaf vandaag kan iedere bestuurder van een elektrische wagen gebruik maken van de eerste publieke laadpaal op de markt van Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK viert 25 jaar Prins

Prins
Ingezonden foto
 

Op 6 september 1992 werd Príns, de Trots van Brabant plechtig ingehuldigd in Lennik. Prins is het grootste bronzen standbeeld geplaatst in België in de 20ste eeuw. Het standbeeld , van de hand van Koenraad Tinl, brengt hulde aan het Brabants trekpaard, levend erfgoed. De 25-ste verjaardag van deze plaatsing wordt dan ook gevierd met een feestelijke optocht waaraan meer dan 140 trekpaarden deelnemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Raymond en Elise uit EIZERINGEN zijn gouden koppel

Lennik_goud_walravens_g__
Raymond Walravens en Elise Anthoons vieren 50 jaar huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

 Raymond Walravens (72) en Elise Anthoons (71) uit de Ninoofsesteenweg 180 in Eizeringen vierden in de Dekenij hun 50 jaren huwelijk. Het gezin groeide met de dochters Veerle en Lieve en de kleinkinderen Ruben en Milan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

N-VA-politici Kristien Van Vaerenbergh uit LENNIK zet pleegzorg in de kijker

Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 

Meer dan dertig jaar hebben pleegouders moeten wachten op een statuut dat duidelijk hun rechten en plichten vastlegt. Morgen op 1 september zal het er eindelijk zijn. Om pleegzorg in de kijker te zetten deelden N-VA-politici Kristien Van Vaerenbergh uit Lennik, en Loryn Parijs deze ochtend 1.000 cupcakes uit in Leuven met de vraag om ook pleegouder te worden. En dat is nodig want  ook in onze provincie staan een honderdtal kinderen op de wachtlijst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

LENNIK - De School van Gaasbeek brengt SeptemberFestival

Gaasbeek_1
Foto's Felix Merckx
 

 De School van Gaasbeek presenteert haar vierde editie van het Septemberfestival. Het SeptemberÍestival bouwt verder op de ontmoeting tussen 'ervaringen en vernieuwing. Gedurende deze drie dagen, 1 , 2 en 3 septemberkomen schilders, zangers, dansers, muzikanten en acteurs met hun werk naar Gaasbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Opendeurweekend en Open Monumentendag MUSEUMTUIN GAASBEEK

Museumtuin
Ingezonden
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gooit op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 de deuren van de Museumtuin van Gaasbeek weer  open voor het publiek. Tal van exposanten zijn dat weekend aanwezig. Men kan deelnemen aan een gratis rondleiding,  interactieve snoeidemo’s  en  op zondag appelen en peren proeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

Country- & linedance in LENNIK

Linedansen
Ingezonden foto
 

 Wie graag danst en beweegt op leuke muziek moet zeker komen. In deze cursus (organisatie KVLV Lennik) leer je de leukste country- en line dansen onder leiding van een professionele dansleraar.Heb je ritme en dans je graag ?  Aarzel dan niet want je hebt geen danspartner nodig !

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 10 sep 2017
Felix Merckx | 04 sep 2017
Felix Merckx | 01 sep 2017
Felix Merckx | 25 aug 2017

archief