Artikels Archief van Lennik

GOOIK - Klimaatavonden in het Pajottenland

Copie_landschap
Ons klimaat is ons dierbaar. - Foto Marc Colpaert
 

De Landelijke Gilden uit het Pajottenland organiseren een klimaatavond in Seniorie Kesterberg met als thema 'Mobiliteit'. Als plattelandsorganisatie willen de Landelijke Gilden van het Pajottenland actief meedenken over maatschappelijke thema’s. De klimaatverandering is een thema dat niet alleen bijzonder actueel is, maar dat ook rechtstreeks gevolgen heeft voor het leven op het platteland en de toekomst van onze landbouw. Daarom organiseren de Landelijke Gilden van het gewest Herne 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Belinda wil ons doen bewegen

Colpaert_gooik_belinda_2
Belinda is de nieuwe beweegcoach. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf volgend jaar stappen de gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen in het project 'Bewegen op Verwijzing' en Belinda Van den Brande wordt de nieuwe beweegcoach voor deze drie gemeenten. De bedoeling is dat vanaf volgend jaar de huisarts mensen kan doorverwijzen naar de beweegcoach, waar ze dan de nodige beweging op maat kunnen krijgen. Het project wil de 'zittende' Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK – Gemeente en middenstandsverbond zetten samen het nieuwe jaar in.

Kerst_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  De middenstandsverbond en de gemeente Lennik nodigde iedereen uit om samen op een gezellige manier het nieuwe jaar in te zetten. De markt in Lennik was de ontmoetingsplaats waar iedereen getrakteerd werd op een lekkere wafel, gemaakt op grootmoederswijze en op een fris- al dan niet sprankelend drankje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Groen LENNIK stelt wettigheid én wenselijkheid kerstboomverbranding op de Markt in vraag

Markt_lennik
Foto Felix Merckx

 Op de Markt van Lennik gaan ze zondag 7 januari om 17.30 uur de kerstbomen verbranden. Een mooie start in hartje Lennik en dat samen met het Lenniks Middenstandsverbond. Door de  krachten te bundelen willen we meer Lennikenaren betrekken bij dit evenement en werd er gekozen voor een zichtbare, centrale plek. Dat is niet in goede aarde gevallen bij Groen. Zij stellen de wettelijkheid in vraag

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 

LENNIK - Gemeentepersoneel krijgt hart onder de riem van N-VA - Lennik Kwadraat

Lennik-pralines-gemeentepersoneel-img_0589ct
Ingezonden foto
 

 Het Lenniks gemeentepersoneel kreeg bezoek van een delegatie van de gemeenteraadsleden en ocmw-raadsleden van de N-VA - LennikKwadraat fractie.  Kort na nieuwjaar gaan de raadsleden telkens langs op de verschillende diensten met pralines, nu al voor de vijfde opeenvolgende keer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

LENNIK – OCMW trakteert zijn vrijwilligers op een Nieuwjaarsrecept

Ocmw
Foto Emile Devogeleer
 

 Naar jaarlijkse traditie trakteerde het OCMW Lennik zijn 44 vrijwilligers en hun levensgezel op een rijkelijke nieuwjaarsreceptie. Vrijwilligers zijn onvervangbaar en onbetaalbaar ook bij de diensten van het OCMW en in de buurtzorg. Het werk van deze mensen is niet opvallend, minder zichtbaar, niet meetbaar, maar toch heel belangrijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK - Gouverneur fluit gemeenteraadsvoorzitter terug

Gemeenteraad_2013
EP

 Gemeenteraadsvoorzitter Ameys (open Vld) moet alle raadsleden de mogelijkheid geven niet-geagendeerde verklaringen af te leggen en moet alle raadsleden en fracties toelaten hierop te reageren. Het was dus fout van de gemeenteraadsvoorzitter om raadslid Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) het woord te weigeren na een verklaring van de burgemeester. Dat besluit de gouverneur na onderzoek van een klacht van Kristien Van Vaerenbergh.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2018
Felix Merckx
EP
 

LENNIK - Winterwandeling met natuurgids

Winterwandeling__2018
EP

 Natuurpunt M.O.L. Lennike maakt op zondag 21 januari een landschapswandeling van ongeveer 7 km begeleid door natuurgidsen. De wandeling start in Elingen maar het traject loopt haast volledig op het grondgebied van Lennik, meer bepaald in de zuidoosthoek, die enkele jaren geleden deel uitmaakte van de ruilverkaveling. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2018
Felix Merckx
EP
 

LENNIK - Een drukke maand Januari 2018 in ‘De School van Gaasbeek’

School_van_gaaasbeek
EP

 Drie kunstenaars die resideerden in ‘De School van Gaasbeek’ (Donkerstraat 32 in Gaasbeek )presenteren hun werk op 24 januari om 20.00. De beeldende kunstenares Elisabeth Ida Mulyani en de schrijfsters Astrid Haerens en Lenny Peeters.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2018
Felix Merckx
EP
 

PAJOTTENLAND - Politie gaat geld vragen om uw huisdier te vangen

Editiepajot_gooik_doomst_1_foto_marc_colpaert
Burgemeester Michel Doomst. - Foto Marc Colpaert
 

De politie Pajottenland gaat vanaf volgend jaar een kleine bijdrage vragen, wanneer ze nog maar eens moeten langskomen voor een vals alarm of voor het vangen van uw huisdier. De politie van de zone Pajottenland heeft vandaag heel wat taken uit te voeren, waar ze heel wat tijd mee verliezen, zoals het vangen van huisdieren, een vals alarm of dronken mensen naar huis brengen. Er werd nu beslist dat de politie deze zaken nog steeds gratis zal uitvoeren, maar

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Geld voor een time-out ruimte

Editiepajot_gooik_eizeringen__kopie_
Blij met extra geld.- Foto Marc Colpaert
 

Mensen van BuLo Sint Franciscus uit Eizeringen kregen van de Rotary Club Gaasbeek een cheque van 1.500 euro in het Krekelhof in Gooik. Enkele malen per jaar maakt de vereniging Rotary Club Gaasbeek enkele mensen of verenigingen blij met een leuk bedragje. Deze keer viel BuLo een school voor Buitengewoon Lager Onderwijs uit Eizeringen in de prijzen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vernieuwde openstelling lokt meer dan 10.000 bezoekers naar Museumtuin GAASBEEK

Museumtuin
Ingezonden foto

 Museumtuin zoekt vrijwilligers

De Museumtuin bij het kasteel van Gaasbeek is een bekende locatie in het Pajottenland. Tot vorig jaar was de tuin,  met uitzondering van de opendeurdag,  enkel in groep te bezoeken op afspraak. Daar is vanaf mei 2017 verandering in gekomen. De tuin is nu elke dag geopend (behalve op maandag). Dit kan alleen maar door de inzet van een gemotiveerde groep vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw in de tuin aanwezig zijn en rondleidingen verzorgen. Vrij

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

LENNIK - De Warmste Klas zamelt geld in voor het goede doel !

Warmste_klas
Ingezonden foto
 

 De leerlingen van het 6de leerjaar van de vrije basisschool  ‘De Kleine Prins’ stonden op de wekelijkse markt van Lennik met maar 1 doel : zoveel mogelijk cake verkopen om zo hun gekozen doel vzw. Pinocchio te kunnen steunen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Guillaume en Christiane uit LENNIK zijn een diamanten koppel

Lennik_diamant_abbeloos_g_
Guillaume Abbeloos en Christiane De Boeck vierden hun diamanten huwelijk. Foto's © Emile Devogeleer
 

 Guillaume Abbeloos (80) en Christiane De Boeck (81) uit de Waterhoflaan 8 in Lennik vierden in ’t Klosken hun diamanten huwelijk. Het echtpaar kreeg de zonen Patrick en Christian. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Dokter Gérard en Irène uit LENNIK vierden hun diamanten huwelijk

Lennik_diamant_devroegh_g__
Gérard Devroegh en Irène Patry vierden diamant. Foto © Emile Devogeleer
 

 Gérard Devroegh (90) en  Irène Patry (83) uit de Hunselstraat 11  in Lennik vierden hun diamanten huwelijk. Het koppel kreeg de dochters Ann en Hilde en zij zorgden voor de kleinkinderen Petra en Stijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK - Zonnestraal helemaal in de ban van Dries in The Voice

0_talent_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Dries De Vleminck mag dan al een bv geworden zijn sinds hij vrijdag de finale van The Voice mag zingen, in Zonnestraal in Lennik is hij dat zeker. "Hier wonen mijn trouwste en hevigste supporters", vertelt Dries die hier zelf als orthopedagoog werkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK – Kurkinzameling actie.

0_kurk_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De milieuraad startte in samenwerking met de gemeente Lennik met de inzameling van kurk buiten het gemeentelijk recyclagepark. Deze actie wordt goed opgevolgd in de scholen, restaurants, cafés en eetfestijnen, maar toch zijn er nog emmertjes ter beschikking bij de militieraad op het gemeentehuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Jeugd Sporting EIZERINGEN was van de partij op de kerstmarkt in 'Eetcafé D'akte' te LENNIK

2017-12-16_jeugd_sporting_eizeringen
Foto's Jacky Delcour
 

 Sporting  Eizeringen met zijn 'Sporting Eizeringen Amusement Events' en het Jeugdbestuur waezn aanwezig met een stand op de kerstmarkt  aan: 'Eetcafé D'akte' te Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LENNIK stemt motie voor eigen rechtbanken in Halle-Vilvoorde

Gemeenteraad_2013
EP

 De gemeenteraad van Lennik keurde een motie van Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) goed waarin ze vraagt eigen rechtbanken te installeren in Halle-Vilvoorde. Nu moeten rechtszoekenden vaak nog in Brussel terecht met alle nadelen van dien. Sinds 2014 beschikt Halle-Vilvoorde reeds over een eigen parket. “Met eigen rechtbanken zou Halle-Vilvoorde eindelijk een volwaardig arrondissement los van Brussel zijn” zegt Van Vaerenbergh.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2017
Felix Merckx
EP
 

LENNIK stelt nieuw mobiliteitsplan voor

Mobiliteiytsplan_lennik
EP

Op 13 en 14 december 2017 vindt een infomarkt plaats om het beleidsplan (fase 3) van het mobiliteitsplan voor te stellen aan het brede publiek. Tijdens dit moment kunnen bewoners en andere geïnteresseerden de verschillende acties en beleidskeuzes komen bekijken en bijkomende vragen stellen. Naast de algemene doelstellingen komen hierbij vijf grote thema’s naar voor: de wegencategorisering, het fietsnetwerk, het openbaar vervoer, het parkeerbeleid en schoolomgevingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2017
Felix Merckx
ZP
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 17 jan 2018
Marc Colpaert | 10 jan 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 01 jan 2018
Marc Colpaert | 25 dec 2017
Emile Devogeleer | 19 dec 2017
Felix Merckx | 12 dec 2017

archief