Artikels Archief van Lennik

School van GAASBEEK met zomerconcert

School_van_gaasbeek
EP

 In 2014 ging 'de School van Gaasbeek Platform voor creatie en residentie’ van start. Als prille organisatie, met wél heel wat ervaring bij de oprichters, liijken ze naar de toekomst. Het gemeentebestuur van Lennik stelde de vroegere dorpsschool en het gemeentehuis ter beschikking én maakte ze instap klaar. Ze kregen en krijgen eveneens steun van de provincie Vlaams-Brabant. Als dank hiervoor organiseren ze op27 juni een zomerconcert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

Expo The Artist/Knight in kasteel van GAASBEEK

The_artist
Ingezonden foto

 Ridders spreken tot ieders verbeelding. Waar staat dit archetype symbool  voor? Hebben de ridderlijke codes en waarden vandaag nog betekenis?  Curator Joanna De Vos gaat op verkenning en creëert in het Kasteel van Gaasbeek van 11 juli tot 5 november een internationale groepstentoonstelling rond het hedendaagse  kunstenaarschap als ‘erfgenaam’ van de ridderlijke idealen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

LENNIK - Natuurstage voor jongeren

Natuurstage
EP

Natuurpunt-M.O.Lennik organiseert op woensdag 5 juli 2017 van 9 tot 17 uur  en volle dag natuurexploratie en -genieten voor kinderen van 6 tot 12 jaar in het natuurgebied Hemelenveld van Natuurpunt nabij Ten Ham in Lennik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
ep
 

Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking

De_mans_op_maat
Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland, die het gemeentelijk woonbeleid van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen mee gestalte geeft, wil de oudere bevolking in het Pajottenland ondersteunen om langer thuis te wonen. Daarom organiseren zij voor de eerste keer een reeks zorgcafés in de streek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Archief Deschuyffeleer
 

Einde van de werken aan de Negenbundersstraat in LENNIK

Werken_1
Foto's Emile Devogeleer
 

UPDATE. Kritiek Fietsersbond - Fietspad is te smal

Met de opening van het heraangelegd nieuw fietspad komt er een einde aan de werken aan de Negenbundersstraat in Lennik, het 1500 meter lange fietspad dat loopt langs beide kanten, van aan de rotonde tot de Edingsesteenweg, werd volledig heraangelegd en verbeterd waar nodig was.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK - Gronckel-bier van Vrijstaat Vanmol wint zilveren medaille op internationale bierwedstrijd in Portugal

Bier_gronkrl
Archief Felix Merckx

 Vlaams-Brabantse microbrouwerij wint eerste internationale onderscheiding

In Portugal werden de iBEERian Awards 2017 uitgereikt. In de categorie ‘Belgian Pale Ale’ sleepte Gronckel, een ambachtelijk blond Belgisch bier van 6,7%, het zilver in de wacht. Gronckel wordt gebrouwen door Vrijstaat Vanmol. Deze microbrouwerij werd pas een jaar geleden opgericht door brouwer-cartoonist Erwin Vanmol en is gevestigd in het Vlaams-Brabantse Eizeringen (Lennik).

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

Jean en Joséphine uit LENNIK zijn goude, koppel

Lennik_goud_orsin_f
Jean Orsin en Joséphine Goossens vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Jean Orsin (79) en Joséphine Goossens (68) uit de Frans De Wolfstraat in Lennik vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Carinne, Joelle, Yves en Didier, de kleinkinderen Steve, Bryan, Jordan en Jason en achterkleinkind Loely. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

GALMAARDEN - Kinderen uit de bol op MEGA fuif

Editiepajot_mega_fuif_2__kopie_
Volk was er genoeg in de Willem Tell en het was er veel te warm. - Foto Marc Colpaert
 

Bijna 400 kinderen gingen uit de bol in de toch wel heel warme zaal Willem Tell in Tollembeek, voor de MEGA fuif een organisatie van zes Pajotse gemeenten. Niet minder dan 16 scholen uit de gemeenten Pepingen, Bever, Galmaarden, Herne, Gooik en Lennik stuurden hun leerlingen van het zesde leerjaar naar deze 'coole' MEGA(wat staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord)fuif in Tollembeek. De bedoeling was om te fuiven zonder alcohol, drugs of tabak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Alle vrouwen welkom op drink én workshop Femma LENNIK

Femma_lennik
EP

 Jonge en minder-jonge vrouwen zijn vaak op zoek naar tijd voor zichzelf, maar ook naar leuke, zinvolle activiteiten die hen aanspreken en waar ze vriendinnen maken en ontmoeten. Deze vrouwen willen ervaringen uitwisselen, iets bijleren, lachen. Kortom een avondje plezier beleven! Met dit voor ogen start men in Lennik met een nieuwe Femmagroep 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

De belastingdienst organiseert samen met de gemeente LENNIK zitdagen voor hulp bij het invullen van belastingaangifte

Lennik_logo
EP

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de belastingdienst in samenwerking met de gemeente Lennik zitdagen voor het invullen van de belastingbrieven (aanslagjaar 2017, inkomstenjaar 2016). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

GOOIK - Rotary schenkt 3000 euro

Editiepajot_gooik_rotary__kopie_
Rotary gaf een cheque. - Foto Marc Colpaert
 

De Rotary Club Gaasbeek gaf zopas een bedrag van 3.000 euro aan de Rode Kruis afdeling Lennik-Gooik voor de aankoop van een speciale reanimatiepop.  Bij reanimatie-oefeningen met deze pop krijgt de cursist precieze informatie over de kwaliteit van de reanimatie, zoals is het ritme en de deipte van de hartmassage wel goed, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK - De Kleine Prins kreeg een ander uitzicht

Prins_1
Ingezonden foto's
 

 Vele (groot)ouders, tante, ouderraadleden, onze gepensioneerde klusjesman en leerkrachten kwamen de handen uit de mouwen steken in De Kleine Prins!  Schitterend weer en ...een super toffe sfeer, fijne samenwerking en vooral...heel veel deskundigen die wat betreft klussen kracht noch moeite hebben gespaard om aan onze kleine prinsjes en prinsesjes een verfraaide, kindgerichte speelplaats te kunnen aanbieden!  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots

1_blokspots_pajottenland_2017__21_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - © Deschuyffeleer
 

Van 22 mei tot en met 30 juni kunnen studenten van het secundair en hoger onderwijs in Pepingen, Lennik, Gooik, Galmaarden, Bever en Herne terecht op geschikte locaties of blokspots om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Het was Joost Dedoncker van de jeugddienst Gooik die het project toelichtte in het Dominicanessenklooster in Herne....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK – Rustplekje in de gemeenteschool ‘t Rakkertje

Rakkertje_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Deze morgen (dinsdag 2 mei) werd het rustplekje op de speelplaats van de Gemeenteschool/Academie ‘t Rakkertje voor het eerst in gebruik genomen door enkele leerlingen van de leerlingenraad, gemeentebestuur en technische dienst

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GOOIK / LENNIK - Ereburger koopt eerste sticker

Editiepajot_gooik_eerste_sticker__kopie_
Frank koopt van Patrick de eerste sticker. - Foto Marc Colpaert
 

Frank Depestele, woonachtig in Gooik en tevens ereburger van Lennik kocht zopas de eerste sticker van de jaarlijkse actie van het Rode Kruis in De Cam in Gooik. Vanaf donderdag 27 april begint de jaarlijkse stickeractie, dit jaar staat de familie Kiekeboe op de sticker. De vrijwilligers van het Rode Kruis Lennik-Gooik doen natuurlijk mee en zullen ondermeer post vatten aan de grootwarenhuizen Okay in

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Roger en Francine uit LENNIK zijn gouden koppel

Lennik_goud_mackens__g_
Roger Mackens en Francine Van Belle vierden goud. Foto's © Emile Devogeleer
 

 Roger Mackens (72) en Francine Van Belle (68) uit de Tuitenbergstraat 58 in Lennik vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met één zoon. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2017
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

LENNIK - Museumtuin van Gaasbeek opent permanent zijn deuren

Museumtuin_van_gaasbeek____eddy_vangroenderbeek
Foto Eddy Vangroenderbeek
 

 Maak gebruik van nieuw combiticket voor bezoek aan kasteel én museumtuin 

De museumtuin van Gaasbeek  in het heuvelachtige Pajottenland opent van 1 mei tot 31 oktober permanent zijn deuren. Deze unieke tuin in het park van het kasteeldomein kon je al op afspraak bezoeken. Met deze permanente toegang en het combiticket waarmee je aan een voordelig tarief zowel de tuin als het kasteel kan bezichtigen, breiden het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en het Kasteel van Gaasbeek hun dienstverlening sterk uit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2017
Felix Merckx
EddyVangroendenbeek
 

PAJOTTENLAND – Politie kan bogen op bijzonder positieve jaarresultaten voor verkeer

Politie_jaarresultaat_verkeer
PAJOTTENLAND – Politie kan bogen op bijzonder positieve jaarresultaten voor verkeer - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die de basispolitiezorg verzekert in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, kan, door een gecibleerde inzet weliswaar met beperkte middelen, voor het afgelopen jaar bijzonder positieve resultaten voorleggen op het gebied van verkeer. Zo diende zij in de loop van het jaar slechts 71 verkeersongevallen met lichamelijk letsel vast te stellen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BK Bellemannen in LENNIK met primeur

Gronkelman
De Gronkelman (Foto Felix Merckx)
 

 In Lennik wordt het Belgisch kampioenschap ‘Belleman’. In primeur voor België zal er ook een ‘junior belleman’ verkozen worden. Het is een samenwerking van de gemeente Lennik met de Gilde van de Bellemannen en het Lennikse Bellemannencomité.  Alles heeft plaats op zondag 25 juni op de Markt van Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt

Beleef_je_streek_markt_deneulin
HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt - Foto © Denis Deneulin
 

Tien Pajottenlandmerkproducenten pakken op zondag 30 april in de namiddag in Herne ten huize van boomkwekerij Duytschaever uit met de allerlekkerste producten uit de regio tijdens een beleef-je-streek-markt. Die markt is een initiatief van Pajottenland+ in samenwerking met het gemeentebestuur van Herne.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Denis Deneulin
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 24 mei 2017
Felix Merckx | 22 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 mei 2017
Marc Colpaert | 08 mei 2017
Felix Merckx | 21 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 20 apr 2017

archief