Artikels Archief van Lennik

HERNE/LENNIK – Prof. adv. Jos Ruysseveldt te gast bij Rotaryclub Herne-Markvallei

Rotary_jos_ruysseveldt___01_
HERNE/LENNIK – Prof. adv. Jos Ruysseveldt te gast bij Rotaryclub Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 

De uiteenzetting van professor advocaat Jos Ruysseveldt over het nieuwe erf- en huwelijksvermogenrecht op uitnodiging van Rotaryclub Herne-Markvallei in wijnbar August in Lennik genoot veel bijval. Het was de verdienste van voorzitter Theo Camphyn om de notoire spreker, overigens ook een persoonlijke vriend, naar het clublokaal te laten overkomen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - Herinneringsmoment wapenstilstand

Herinneringsmoment_eizeringen
 

 Op 11 november 1918 om 11 uur ‘s morgens werd de wereld uit de nachtmerrie van de Grote Oorlog verlost. Om hier bij stil te staan, wordt er ook in Lennik hulde gebracht aan onze oud-strijders, ooit de levende getuigen van de wereldoorlogen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

20181105_groepsfoto_straffe_streekgemeenten-foto_luk_collet-6612
Straffe Streek Gemeenten gehuldigd. Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten'. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben. Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label 'Straffe Streek Gemeente’ verdiend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

LENNIK - Tweedehands Speelgoedverkoop

Flyer
 

Voor de vijfde keer wordt er een Tweedehands Speelgoedverkoop georganiseerd te Lennik. Ook dit jaar zijn is er een samenwerking aangegaan met de Gemeente Lennik die voor de logistiek bijstaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’

Editiepajot_bart_devill___zvb2018
foto Devillé
 

Op zaterdag 10 november 2018 organiseert vzw Zot van Beersel voor de vierde maal  ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’ in het  DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. Na het grote succes van de vorige jaren, en na de lovende reacties,  kon Zot van Beersel vzw niets anders dan een vierde editie organiseren van “Do You love The 70’s & The 80’s”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Nieuwe coalitie in LENNIK in teken van duurzaamheid. Groen, CD&V en Lijst Burgemeester gaan samenwerken

Images

In Lennik hebben Groen, CD&V en Lijst Burgemeester beslist om samen te bouwen aan een vernieuwend toekomstproject voor onze gemeente, “Duurzaam Lennik 2030”. Dit project vormt de basis om Lennik verder uit te bouwen tot een duurzame, ondernemende en sociale gemeente, waarin het behoud van open ruimte centraal staat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden foto
 

Werknemers UPS renoveren boerderij Levenslust LENNIK

Image003
Ingezonden foto
 

 Enkele UPS vrijwilligers deelgenomen aan de renovatie van de boerderij van vzw Levenslust in Lennik, een multifunctioneel centrum die jongeren tussen 6 en 25 jaar met leer-, emotionele en / of gedragsproblemen ondersteunt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Joseph en Julia uit LENNIK vierden 50 jaar huwelijk

81bd4be3faf3437fa91de46b8fecb340
Joseph Huysmans en Julia Velleman vierden goud. Foto © Robert Meert
 

Joseph Huysmans en Julia Vellemans uit de Ninoofsesteenweg 380 in Lennik vierden in de Montil te Affligem  hun gouden huwelijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Robert Meert
 

LENNIK - Woudreuzen in park van Gaasbeek krijgen gezondheidskuur

Sterrenbosrestantenvanhaagbeuk_144452
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos is gestart met het aanduiden van een aantal bomen die vanaf dit najaar zullen gekapt worden. Deze maatregel gebeurt in nauw overleg met de collega’s van het Agentschap Onroerend Erfgoed, gelet op de bijzondere historische waarde van het domein en de bossen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

LENNIK - De Slimste Kwis Ter Wereld 2018

Sktw_-_2018_-_scoreverloop_-_duvel___orvallovers
 

Op zaterdag 20 oktober vond de 5de Slimste Kwis Ter Wereld plaats in het SGI. In 2014 organiseerde de jeugdafdeling van KFC Lennik een eerste quiz voor gelegenheidsploegen in de kantine van KFC Lennik, het jaar erop verhuisde de quiz wegens plaatsgebrek naar de jongensschool.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK - Maquette van het kasteel van Gaasbeek voor blinden en slechtzienden

Gaasbeek
 

 In het Kasteel van Gaasbeek vond afgelopen zondag de inhuldiging plaats van onze unieke maquette voor blinden en slechtzienden. Deze maquette werd gerealiseerd met de gewaardeerde steun van Lions Club Kasteel van Gaasbeek in het kader van ons gezamenlijke traject, waarin wij blinden en slechtzienden een volwaardige erfgoedervaring willen bieden

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

LENNIK - Het kasteelseizoen loopt op zijn laatste benen in Gaasbeek

Dsc_7105_01_01__large_
 

 

Het kasteelseizoen in Gaasbeek loopt op zijn einde en met deze ook de indrukwekende expo van Cindy Wright / Dead Poetry.

We proberen een zo groot mogelijk publiek te laten genieten van de uitzonderlijke tentoonstellingen en het unieke erfgoed van het kasteel. Daarom lanceerden we dit najaar een gloednieuw project: KasteelLab. Het doel van dit project is jongeren, meer bepaald tieners, in contact te brengen met onze kunst en ons erfgoed, maar evenzeer om deze jongeren te prikkelen en uit te dagen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Lijst Burgemeester en CD&V LENNIK, samen uit samen thuis

199919_179961205383618_2707578_n

Een week na de lokale verkiezingen is ook in Lennik het stof wat gaan liggen. Lijst Burgemeester en CD&V Lennik hebben intense onderlinge gesprekken gevoerd onder de leiding van de voorzitters respectievelijk Marc Mahieu en Piet Vanthemsche.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2018
Sam Herremans
ep
 

LENNIK – Rustig winkelen op een echte boerenmarkt in het hartje Pajottenland

Dsc_6634_01__large_
 

 De boerenmarkt van Gaasbeek elke zaterdagnamiddag van 15u00 tot 17u00 is in de streek een begrip geworden, waar de klant nog rechtstreeks van de boerderij kan kopen en dit op een ontspannen manier, weg van de drukte van de wekelijkse markten in grotere steden.

Wekelijks liggen de dagverse groenten, eieren, fruit, bloemen, kaas en vlees van hoeve gekweekt vlees te wachten op de klanten die soms van ver komen om zo vers mogelijk te kunnen bediend worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Vierjarig jongentje kwam in de vijver van GAASBEEK terecht

Politielogo_heel_goed_20103_p200

  Vandaag, 9 oktober was een school uit Anderlecht op uitstap aan het Kasteel van Gaasbeek. Tijdens het middagmaal in het park aan het Kasteel, is omstreeks 13u een vierjarig jongentje in de vijver terecht gekomen. Hij werd er door de aanwezige begeleiders uit het water gehaald. De reanimatie werd onmiddellijk opgestart door de begeleiders en passanten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2018
Marc Sluys
 

Eerlijke kunst in het Pajottenland

400x400
Ingezonden foto

 Kunstacademies en -verenigingen uit 10 gemeenten in het Pajottenland  en de Zennevallei werkten het voorbije jaar het kunstproject ‘Fairmmm Kunstig’ uit. Ze sloegen hiervoor de handen in elkaar met de FairTrade werkgroep Pajottenland & Zennevallei en kregen steun van de provincie Vlaams-Brabant. Het ‘eerlijk’ kunstproject werd voorgesteld in Halle in het kader van de Week van de Fair Trade.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

LENNIK - Vijfde Tweedehands Speelgoedverkoop

Img_6945
 

Ook dit jaar is er een samenwerking met de Gemeente Lennik die logistiek bijstaat. Daarom zal de speelgoedverkoop plaats vinden in de Jongensschool te Sint-Martens-Lennik waar iedereen welkom is op zondag 25/11/2018 van 14u tot 16u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK - Closet Sale Tweedehands kids en women kledij

Editiepajot_ingezonden_lennik_closet_sale
 

Kom op zaterdag 10 november tussen 13u en 17u naar zaal Ons Huis (Markt Sint-Kwintens-Lennik) voor een 2dehands verkoop van kledij. Na een succesvolle eerste editie Lente/zomer is ditmaal herfst/winter aan de beurt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK – Een kunstige openbare tuin rond de Dekenij

Dsc_6057__large__01
 

 Het nieuwe ontwerp geeft de tuin een multifunctionele uitstraling waarbij natuur, kunst en recreatie elkaar ontmoeten. Een belangrijk uitgangspunt was het creëren van een parkgevoel waarbij ‘ontmoeting & rust' centraal staat. Met behulp van een paar subtiele reliëfwijzigingen werd er een centrale plek gemaakt voor theater, picknick, woord & dans,… Daarnaast werd de bestaande verharding vervangen en werden er verschillende vlonders aangelegd. De vlonders zorgen voor meer belevingswaarde. Ze kregen een multifunctioneel en speels karakter waarbij er geopteerd werd voor verschillende niveauhoogtes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

LENNIK – voor de eerste maal digitaal stemmen. Oefen je graag eens vooraf?

Lennik__large_

 Op zondag 14 oktober stemt de Lennikse inwoner voor de eerste maal digitaal. Oefen je graag eens vooraf?

Dat kan! Een test computer is beschikbaar op het gemeentehuis en het OCMW. Daar helpt een medewerker jou graag verder. De gemeente organiseert ook twee oefensessies op donderdag 27 september en op maandag 8 oktober in WCD Den Bleek, telkens van 14 tot 16 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
e.p
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 09 nov 2018
Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 05 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 okt 2018
Marc Sluys | 09 okt 2018
Sam Herremans | 03 okt 2018

archief