Artikels Archief van Lennik

SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening

Flyer_sport_lagerelo_-01
SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening - Affiche
 

Nu de weersvoorspellingen met een aanhoudende gure en koude noordoostenwind ook naar komende zondag 18 maart toe er toch weinig aanmoedigend uitzien voor een fikse wandeling of spelen in open lucht, biedt de kleuterhappening van de sportregio Pajottenland alleszins toch een unieke mogelijkheid voor het beleven van een namiddag dolle pret voor de kleuters en hun ouders......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - Kleuterhappening

Image001

Zondag 18 maart organiseert de ILV Sportregio Pajottenland opnieuw een kleuterhappening in de sporthal van Lennik (A. Algoetstraat 77). Kleuters van 3 tot 6 jaar kunnen zich doorlopend van 14 tot 17u komen uitleven in tal van leuke activiteiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Nieuwe structuur gedragen door 10 gemeentelijke sportdiensten met de steun van Sport Vlaanderen

Logo_sportregio_kleur-01_
 

Vanaf 1 januari 2018  zijn de provincies niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden materies, zoals Cultuur, Jeugd, Welzijn en Sport. Tijdens de gemeenteraad van november 2017 werd de oprichting en het huishoudelijk reglement door alle betrokken gemeenten goedgekeurd, op maandag 18 december werd de oude structuur finaal opgeborgen en de nieuwe ILV-structuur officieel bekrachtigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Marc Sluys
ingezonden
 

HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden

E-lunch
HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kunnen personen die zich elke avond afvragen wat ze gaan klaar maken om te eten of die geen tijd hebben om overdag boodschappen te doen voor het avondeten terecht bij E-lunch.be, een onlinedienst waar heerlijke, verse maaltijden kunnen worden besteld die dan aan huis worden geleverd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - Gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje bouwt aan de toekomst van je kind!

Lennik_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De gemeentelijke basisschool wordt uitgebreid met een secretariaat, inkomhal met traphal en lift, turnzaal met kleed- en wasruimtes, leraarskamer en drie klaslokalen

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mrt 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK - Vrijstaat Vanmol: “Na de Tournée Minérale is het opnieuw tijd voor de Tournée Janimal

Vrijstaat_van_mol
Ingezonden foto
 

 Jonge Vlaams-Brabantse microbrouwerij ontwikkelt zich sneller dan verwacht Vrijstaat Vanmol, de Pajotse microbrouwerij die in 2016 werd opgericht door cartoonist Erwin Vanmol (51), heeft een succesvol tweede werkjaar achter de rug. Samen met Jan, de 17-jarige scholier die helpt bij het brouwen en die intussen ook medevennoot is geworden, brouwde Erwin in 2017 meer dan 30.000 liter bier, ruim drie keer meer dan het jaar voordien en veel meer dan ze zelf hadden durven verhopen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

ANPR-camera’s in LENNIK uitgebreid naar 3 straten

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 In Lennik wordt het netwerk van ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition) uitgebreid in drie straten: de Ninoofsesteenweg (N8), de Brusselsestraat (N282) en de Schapenstraat. Deze slimme camera’s registeren de nummerplaten van voorbijrijdende voertuigen en vormen een onmisbare tool in het kader van misdaadpreventie en het verhogen van de verkeersveiligheid. De politie zal rondtrekkende bendes, geseinde of onverzekerde voertuigen intensiever kunnen opsporen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2018
Marc Sluys
 

LENNIK - Meer verkeersontroles in de Frans Luckxstraat

3_politielogo_2011_p200
EP

 Sinds de start van de 2de fase van de werken in de Frans Luckxstraat is vastgesteld dat vele verkeersborden in en rond de werfzone worden genegeerd.De politie zal hierom de komende dagen herhaaldelijk verkeerscontroles uitvoeren op het plaatselijk verkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2018
 

LENNIK – ‘Iedereen dichter!’ Ivo van Strijtem gooit de ramen open.

Ivo_1
Foto's Emile Devogeleetr
 

 In ‘Iedereen dichter!’ gooit Ivo van Strijtem de ramen open: ‘Poëzie is een manier van leven’. Poëzie wordt onterecht als wereldvreemd, moeilijk en bovenal totaal nutteloos ervaren.Hoog tijd om het roer om te gooien, zo stelt dichter en bloemlezer Ivo van Strijtem in ‘iedereen een dichter’zinderende ode aan de poëzie.Want volgens hem kan poëzie ons juist van de onverschilligheid redden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GOOIK - Geld voor het Rode Kruis

Editiepajot_gooik_cheque__kopie_
Het Rode Kruis kreeg een cheque. - Foto Marc Colpaert
 

De afdeling Lennik-Gooik van het Rode Kruis kreeg van de Rothary Club Gaasbeek-Pajottenland een cheque ter waarde van 1.500 euro. Ze gaan dit geld goed kunnen gebruiken want dit jaar staan er heel veel cursussen op het programma."Als wij dit jaar meer willen inzetten op het geven van EHBO-cursussen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De lente proeven in BEVER met bruegelse heksen en hapjes

Breugelse_heksen_en_hapjes__36_
De lente proeven in BEVER met bruegelse heksen en hapjes - Thierry Van Vreckem,Patrick De Ville, burgemeester Luc Deneyer, Katrien Meersseman, Werner Godfroid, Michel Krikilion, Jos Huwaert en burgemeester Michel Doomst - © Deschuyffeleer
 

‘Weg winter, welkom lente’… Daar moet op geproefd worden liefst nu ook ‘met bruegelse heksen en hapjes’, hihaho! Rond die slogan serveren drie Beverse bedrijven op zaterdagavond 24 maart, tijdens een begeleide lampionnenwandeling van 3 km dan ook maar al te graag streekeigen hapjes en tapjes. Heksenvereniging De Makrallen, Wim Beeckmans als de Gooikse belleman evenals Etienne Wauters en Walter Evenepoel van Arjaun zorgen van hun kant voor de nodige animatie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/REGIO – Statiegeld op PET-flessen en blikjes het wondermiddel in de strijd tegen zwerfvuil?

Statiegeldalliantie_pro_en_contra
HERNE/REGIO – Statiegeld op PET-flessen en blikjes het wondermiddel in de strijd tegen zwerfvuil? - © Deschuyffeleer
 

Sinds kort worden ook alsmaar meer lokale overheden, ook in het Pajottenland en de Zennevallei, vanuit de milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux onder druk gezet om toe te treden tot de Statiegeldalliantie voor het invoeren van statiegeld op PET-flessen en blikjes. Sommige gemeentebesturen stapten inmiddels ook al daadwerkelijk mee in de boot. Het opzet oogt aantrekkelijk maar is dat wel degelijk zo?.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - ‘Het Klimaat en Wij’ beraadt zich over energie en toekomst

1_kilimaat_wisteria___58_
HERNE - ‘Het Klimaat en Wij’ beraadt zich over energie en toekomst - Hugo Vleugels, Dieter Bellemans, Tom Schaeken, burgemeester kris Poelaert, Geneviève Dehaeseleer, Brent Roobaert en Reindert De Schrijver - © Deschuyffeleer
 

Als plattelandsorganisatie willen de Landelijke Gilden van het Pajottenland thans ook actief mee nadenken over maatschappelijke thema’s. In de B&B Wisteria waren het dan ook Tom Schaeken (Innovatiesteunpunt Landelijke Gilden), Reindert De Schrijver (Pajopower), Dieter Bellemans (Landelijk Gilde Herne) en Geneviève Van Ongeval-Deheaseleer (werkgroep Burgemeestersconvenant) die het hadden over ’Het Klimaat en Wij’ met een bijzonder accent op het thema ‘Energie’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Heidi ELPERS lijsttrekker CD&V LENNIK, kandidaat burgemeester

Elpers
Ingezonden foto

 Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Lennik maakte minister Koen GEENS bekend dat Heidi ELPERS de lijsttrekker en dus kandidaat burgemeester zal zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

GOOIK - Nieuw antennepunt van Familiehulp

Editiepajot_foto_marc_colpaert_familiehulp__kopie_
De ploeg van Familiehulp voor het Pajottenland. - foto marc colpaert
 

Familiehulp opende zopas haar nieuw antennepunt langs de Edingsesteenweg in Gooik. Dit kleine kantoor met tien medewerkers zal het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant ondersteunen. Ze willen vanuit een sterke regionale verankering nog sneller inspelen op de vragen en behoeften van hun cliënten. Het kantoor in Gooik wordt de uitvalsbasis voor het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant en de driehoek tussen Bever, over Opwijk tot aan Sint-Genesius Rode. De opening van een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Academie Peter Benoit LENNIK voor muziek, woord en dans

Benoit
Ingezonden foto
 

 Op 3 februari om 10u exact, werd in heel wat academies het gedicht van Maud Vanhauwaert onthuld. Op dit moment is zij stadsdichter van Antwerpen. Een gedicht met een “boodschap van algemeen nut”, dat speciaal voor DAC 2018 werd gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

LENNIK - Ambitieus N-VA – Lennik Kwadraat gaat met lijsttrekkers-duo voor burgemeesterschap

Lennik_kwadraat
Ingezonden foto
 

 In oktober 2018 trekken Geert De Cuyper en Kristien Van Vaerenbergh als tandem de lijst voor N-VA – Lennik Kwadraat. Samen willen zij een ploeg van enthousiaste kandidaten leiden. "Een keuze voor ervaring op lokaal vlak en vernieuwing, met krachtig alternatief voor de huidige bestuurders", klinkt het. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Nieuw: gemengde plastic container op het recyclagepark van PEPINGEN/LENNIK

Plastic_1
Ingezonden foto's
 

 Tot voor kort kon je in het recyclagepark van Pepingen/Lennik je harde plastic en folies binnenbrengen. Maar hiervoor diende je te betalen en dit gaf nog geen oplossing voor de vele plastic verpakkingen die in de restafvalzak zitten. Er wordt momenteel wel gesproken van een uitbereiding van de pmd-zak. Maar dat is nog niet zeker en al helemaal niet voor direct. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

Verbannen Catalaanse president Puigdemont op bezoek bij N-VA-LENNIK²

Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 

De nieuwjaarsreceptie van N-VA-Lennik² ontving dit jaar een zeer speciale gast uit het buitenland. Carles Puigdemont de verbannen Catalaanse president kwam er spreken. Hij werd er verwelkomd door Lenniks volksvertegenwoordiger Kristien Van Vaerenbergh die achter de schermen de contacten legde voor deze verrassende ontmoeting.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Strijd tegen wateroverlast. Subsidies voor preventieve maatregelen in BEERSEL, LEEUW en RODE

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

 Vlaams-Brabanders, die in overstromingsgevoelige zones wonen, kunnen provinciale subsidies krijgen om hun woning te beschermen tegen wateroverlast. Inwoners uit Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw kunnen als eerste beroep doen op deze subsidies. Op 29 januari om 10.30 uur stelt gedeputeerde Monique Swinnen het subsidiereglement over waterpreventieve maatregelen voor de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode voor

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2018
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 15 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2018
Marc Colpaert | 04 feb 2018

archief