Artikels Archief van Lennik

LENNIK - Jeugd Sporting Eizeringen naar Anderlecht

Sporting_eizeringen
Ingezonden
 

 Het jeugdbestuur van Sporting Eizeringen- onder leiding van de jeugdverantwoordelijke Geert Everaet- zorgde er voor dat hun jeugdspelers de wedstrijd naar de Youth League van RSC ANDERLECHT - PARIS SAINT GERMAIN konden gaan kijken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2017
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 

De kermis bracht Robert en Cecile uit EIZERINGEN 50 jaar samen

Eizeringen_goud_verhelst_g_
Robert Verhelst en Cecile Van Hecke vierden goud. foto's © Marc Sluys
 

 Robert Verhelst (72) en Cecile Van Hecke (72) uit de  Assesteenweg 314 in Eizeringen vierden in ‘Het Krekelhof’ hun gouden bruiloft. Ze zijn de ouders van Pascale en Michel en de grootouders van Lies en Lotte. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Voorstelling communicatiedragers huisstijl handelskern LENNIK

Handel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De afgelopen jaren ontwikkelde de gemeente Lennik in nauw overleg met de Lennikse handelaars en onder begeleiding van consultancybureau City D een strategisch commercieel plan voor Lennik. Dit plan omvat een perspectiefrijke visie met bijhorend actieplan waarbij enkele acties met stip werden aangeduid. Zo startte de werkgroep handelskernversterking met de uitwerking van enkele prioritaire acties (terrassenbeleid, afbakening handelskernversterking, promotie & beleving,…). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

LENNIK investeert in een propere gemeente.

Veegmachine_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  De gemeente Lennik heeft een duurzame investering gedaan om zijn straten en pleinen proper temaken, en het netjes te houden. Eerste aankoop is een nieuwe veegwagen met onkruidborstel, bladblazer en hoge druk reiniger, dit nieuwe veegmachine met kostprijs 184.000 euro, vervangt de tot veegmachine omgebouwde vrachtwagen die niet ideaal wendbaar was in kleinere straten en steegjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Week van het bos in LENNIK

Week_bos_lennik
EP

 Onder het motto “De Natuur beweegt ons allemaal” staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van de eindeloze sport- en beweegmogelijkheden in bossen en natuurgebieden. Nog heel deze week kan jmenin talrijke Vlaamse natuurdomeinen en bossen terecht voor sportieve activiteiten. Want geef toe, sporten in het groen en in het bos is toch veel  leuker dan elders. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2017
 

HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen

Groen
HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen
 

Aan de paal met wandelknooppunt 1 op de markt in Lennik werd recent Groen Pajottenland gelanceerd. Die paal staat symbool voor de start van een nieuwe Groene streekpartij die de mensen van het Pajottenland wil verbinden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober toekomend jaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - Eco-comedy ‘Stop met klagen’ door Steven Vromman

Vromankopie
EP

 Op donderdag 19 oktober 2017 om 20 uur organiseren KVLV en Davidsfonds Sint-Kwintens-Lennik de comedyshow ‘Stop met klagen’ door Steven Vromman. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2017
Felix Merckx
EP
 

LENNIK - Stoffenbieke opent pop-up winkel

Pop_up
Ingezonden

 Stoffenbieke opent dit najaar een pop-up winkel in Sint-Kwintens-Lennik met bio/ecologische stoffen en applicaties. Waarom bio? Niet omdat het hip is, maar vooral omdat het beter is voor de huid en de natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Felix Merckx
ep
 

LENNIK - Vraag je inname openbaar domein digitaal aan!

Lennik_logo
EP

 Voortaan kan men in Lennik een vergunning voor een parkeerverbod of een signalisatievergunning binnen de gemeente Lennik digitaal aanvragen via Eagle. Eagle is een gloednieuwe toepassing die het hele proces van dossieropvolging, vanaf de aanvraag tot controle op het terrein, achter de schermen digitaliseert. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Felix Merckx
Ep
 

Landbouwers Emiel en Margueritte uit GAASBEEK vierden diamant

Lennik_diamant_vandenberghen_g__
Emiel Vandenberghen en Marguerite Van Wilderode vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Emiel Vandenberghen (86) en Marguerite Van Wilderode (87) uit de Negenbunderstraat 9 in Lennik vierden in restaurant ‘Alsput’ hun diamanten huwelijk. Hun gezin groeide met de kinderen Willy, Guy, Eddy, Luc, Daniel, Marc en Karine, 11 kleinkinderen en de achterkleinkinderen Gitta en Noa. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK - Herfstwandeling met natuurgids

Herfstwandeling__2017_890_1260

 De traditionele herfstwandeling van Natuurpunt M.O.Lennik loopt dit jaar over Gaasbeek en Trontingen en start çp zondag 15 oktober om 14 uur op het Arconateplein (dorp), Gaasbeek, 1750 Lennik

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2017
Felix Merckx
EP
 

Willy en Jeanne uit LENNIK zijn een diamanten koppel

Lennik_diamant_van_onsem_g
Willy Van Onsem en Jeanne Van Cante vierden diamant. Foto © Emile Devogeleer.
 

 Willy Van Onsem (84) en Jeanne Van Cante (83) uit de Schapenstraat 210 in Lennik vierden hun diamanten huwelijk. Het gezin groeide met de zonen Jan en Piet en kleinzoon Tijl. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2017
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap

Wisteria
HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei organiseren op woensdag 27 september om 19u45 een infoavond voor logiesuitbaters in de streek. Ook de mensen die met plannen rondlopen om te starten met een logieszaak zijn welkom. De bijeenkomst gaat door in het gastenverblijf Wisteria in de Stationsstraat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Uniek loopevenement aan kasteel van GAASBEEK

Gaasbeek_rakke
Ingezonden foto
 

 Na een gesmaakte editie vorig jaar met bijna 700 lopers, organiseert de  ouderraad van de gemeentelijke basisschool in Lennik voor de 4de keer op rij een uniek loopevenement. Op zondag 8 oktober 2017 loopt de RakkerRun opnieuw in en rond het Kasteel van Gaasbeek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

LENNIK steunt kinderdagverblijven en onthaalouders

Lennik_logo
EP

 Met de  winter voor de deur wordt de lego, de poppenhoek, de puzzels, het knutselmateriaal, … weer boven gehaald. Ook in de kinderdagverblijven en bij de onthaalouders zullen de kinderen weer vaker binnen spelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Felix Merckx
ep
 

Square café LENNIK en Eurostar 2000 SINT-PIETERS-LEEUW organiseren Brussels Kart 4u/h Trophy

Kart
EP

  Op zondag 22 oktober 2017 nodigt Square café in Lennik samen met Eurostar 2000 AMG performance Center iedereen uit op een heuse karting wedstrijd.Iedereen die wat van snelheid houdt kan die dag zijn gangen gaan op het Brussels Kart circuit op de Alfons Gossetlaan 111702 in Groot Bijgaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Emile Devogeleer
EP
 

LENNIK vierde de 25ste verjaardag van Prins

Prins_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Lennik vierde 25ste verjaardag van Prins, Trots van Brabants. Het is al zo lang geleden dat het grootste bronzen beeld van België geplaatst werd op de markt van Lennik. Dit zilveren jubileum werd op gepaste wijze gevierd met een optocht. Het beeld is 4 meter hoog. Voor deze viering was er veel volk naar Lennik gekomen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK - Open Atelier exposeert EXTRA MUROS

20170908_groepsfoto_open_atelier
Ingezonden foto
 

 Zo’n 18 jaar geleden namen een aantal oud-leerlingen van de Leeuwse Kunstacademie het initiatief zich te verenigen in een “Open Atelier”  om samen artistieke activiteiten te beoefenen in alle mogelijke disciplines en de producten van hun creativiteit op regelmatige basis bij het publiek te brengen.  Vaste stek voor de exposities waren De “Molenborre en het “Hof ter Steensberg” ” in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Platina huwelijk voor Petrus Moonens en Maria Beeckmans uit LENNIK

Lennik_platina_moonens_g_
Petrus Moonens enMaria Beeckmans vierden hun 70 jaar huwelijk. Foto's © Emile Devogeleer
 

Petrus Moonens en Maria Beeckmans uit de Zwartenbroekstraat in lennik vierden hun 70 jaar huwelijk. Er volgde nog 13 kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Emile Devogeleer | 10 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 10 sep 2017

archief