Artikels Archief van Lennik

GOOIK - LENNIK - ROOSDAAL vierden samen de Vlaamse Feestdag

2017-07-09_roosdaal__vlaanderenfeest__1_a
 

Gisteren zakten de inwoners van Gooik, Lennik en Roosdaal massaal af naar het kerkplein van Pamel voor de viering van de Vlaamse Feestdag. Fanfare de Eendracht Borchtlombeek, gevolgd door Roosdaalse en Gooikse koren trapten de avond af, gevolgd door een sfeervol concert van de folk/rockgroep Kadril.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Antoine en Suzanne uit SINT-MARTENS-LENNIK vierden 50 jaar huwelijk

Lennik_goud_paridaens_g_
Antoine Paridaens en Suzanne Fievez vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Antoine Paridaens (71) en Suzanne Fievez (71) uit de Schapenstraat 26/bus1 in Sint-Martens-Lennik vierden in de Dekenij hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Rudy en Katty, de kleinkinderen Clara, Sophie, Laura, Lisa en Eva en achterkleinkind Kean. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK Loopt!

Lennik_logo
EP

 Joggers kunnen ook dit jaar opnieuw deelnemen aan het criterium Lennik Loopt!  Het criterium bestaat uit drie joggings: De Cecilialoop te Sint-Martens-Lennik op 29/07, Dwars door Lennik op 18/08 en de RakkerRun Kasteeltrail op 8/10. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2017
Felix Merckx
EP
 

De schatten van Vlieg in het Kasteel van GAASBEEK

Kasteel_van_gaasbeek
Foto Felix Merckx

 Vlieg verstopt deze zomer een schatkist op minder dan 5 km van jouw huis.  Begeef je speurneus naar een van de 300 schattenlocaties en ga samen met  Vlieg op geuravontuur, want in de schatkist vind je een geurpakje boordevol  spelletjes. Dit kan ook in het kasteel van Gaasbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

De boerentram bracht dokter André en Simonne uit GAASBEEK 60 jaar samen

Gaasbeek_diamant_olbrecht_g-
André Olbrecht en Simonne Dewannemaeker vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 André Olbrecht (85) en Simonne Dewannemaeker (86) uit de Gaasbeeksestraat in Gaasbeek vierden in restaurant d’Akte hun diamanten huwelijk.Het gezin groeide met de jongens Jan en Hans en de kleinkinderen Siel, Fran, Margo en Morgane.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK – Speelplaats schooltje in Gaasbeek wordt heraangelegd.

Gaasbeek_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Burgemeester Irina De Knop mocht de eerste steen tonen van de vele die zullen volgen voor de vernieuwing van de speelplaats in ‘de school van Gaasbeek’.Lennik heeft dan geen cultureel centrum, maar heeft dankzij de vrienden van ‘ de school van Gaasbeek’ een  culturele ontmoetingsplaats waar vele kunstenaars tot rust en inspiratie komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Opnieuw naar een veilig verkeersbeleid in LENNIK

Lennik_kw
Ingezonden foto
 

 Door het invoeren van een aantal wijzigingen in de verkeersafwikkeling in Lennik heeft het Open VLD-CD&V bestuur de verkeersdruk sterk omhoog gedreven. N-VA-LENNIK² voorspelde dan ook herhaaldelijk dat deze nefaste ingrepen een aanzuigeffect zouden hebben en het (vracht)wagenverkeer in Lennik zou doen pieken

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

LENNIK – Joris Goens (Veurne ) Wordt Belgisch kampioen bellenmannen

Bel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Op zondag 25 juni 2017 vond op de Markt van Lennik het Belgisch kampioenschap Bellemannen plaats. Het werd een feestelijk gebeuren met drank- en eetstanden, een echte oude kermismolen,  een springkasteel voor de kinderen, muzikale optredens, optochten, enz. Maar ook de eerste Wereldoorlog stak plots de kop op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Kunstpaardjes in LENNIK

Prijs_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Afgelopen zaterdag kon men aan de kerk van Lennik, tal van kunstpaardjes bezichtigen. Pajotse kunstenaars bewerkte er houten ‘prinsjes’ tot echte kunstwerkjes in alle kleuren en met allerlei soorten materialen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

N-VA LENNIK sprak met Darya Safai

Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 

Woensdagavond ontving N-VA Lennik Darya Safai. De Iraanse vluchtelinge die intussen meer dan 10 jaar in België woont en werkt, kwam er, in uitstekend Nederlands, vertellen over haar strijd voor meer vrouwenrechten in Iran. Darya vertelde over haar persoonlijke strijd tegen het streng conservatief islamitische regime en de impact op haar leven als vrouw door het regime in Iran.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

LENNIK - Prins van Brabant bier

Prins_1
EP

 Pajotse kunstenaars bewerkten een houten Prins. Op zaterdag 24 juni, vanaf 13 uur, kan je de kunstpaarden komen bewonderen. Bij mooi weer: aan de kerk van Sint-Kwintens-Lennik. Bij regenweer: bij Huis Vossen (Alfred Algoetstraat). De paarden zullen ook te bekijken zijn op de facebookpagina van Prins, op de blogspot prinslennik.blogspot.be   , op twitter @prinslennik  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2017
Felix Merckx
ep
 

Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND

Aaaa
Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

Vlieg, het Vlaams label dat uitpakt met de leukste gezinsuitstappen en de strafste activiteiten voor kinderen, verstopt deze zomer meer dan 300 schatten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Tijdens de komende vakantiemaanden kunnen kinderen in gezinsverband dan ook op stap doorheen Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen om......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND+ voelt de plattelandseconomie op de Beverse Kaashoeve

Dsc03626_-_kopie
PAJOTTENLAND+ voelt de plattelandseconomie op de Beverse Kaashoeve - Foto ingezonden
 

Het bestuur van Pajottenland+ bezocht de Beverse Kaashoeve van de familie De Ville. Bij de rondleiding vertelde Willy de Ville hoe nauwlettend een producent moet tewerk gaan. Op deze manier ontdekten de bestuursleden hoe een landbouwer-producent zijn bedrijf draaiende houdt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2017
Jos Huwaert
Pajottenland+
 

Oorlog op het Belgisch kampioenschap Bellemannen in LENNIK?

Gronkelman
De Gronkelman. (Archief Felix Merckx)

 Op zondag 25 juni 2017 heeft op de Markt van Lennik het Belgisch kampioenschap Bellemannen plaats. Het wordt een feestelijk gebeuren met drank- en eetstanden, een echte oude kermismolen,  een springkasteel voor de kinderen, muzikale optredens, optochten, enz. Maar ook de eerste Wereldoorlog steekt plots de kop op. Gastheer is Gronckelman, Emiel Walravens

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

PAJOTTENLAND – Politie, douane en De Lijn succesvol bij bijzondere controleacties

Afb
PAJOTTENLAND – Politie, douane en De Lijn succesvol bij bijzondere controleacties - © Deschuyffeleer
 

Gisteren in de voormiddag zette de politie Pajottenland samen met De Lijn en de douanediensten een grootschalige controleactie ‘Overlast’ op. De actie was bijzonder succesvol. En tijdens de nacht van donderdag op vrijdag liep er ook nog eens in Halle-Vilvoorde een arrondissementele politieactie onder de gebruikelijke benaming EXIT. Ook de politie Pajottenland nam hieraan deel.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK - Hoog bezoek voor museumtuin

Museumtuin_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

Op 21 juni 2017 brengt de National Trust uit het Verenigd Koninkrijk een bezoek aan de Museumtuin van Gaasbeek, beheert door het Agentschap voor Natuur en Bos. De National Trust is een organisatie met afdelingen over heel de wereld, ook in België. Ze beheert historische en natuurlijke monumenten in Engeland, Wales en Noord-Ierland. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

N-VA LENNIK gaat in gesprek met Darya Safai

Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 

Op woensdag 21 juni om 19u30 ontvangt N-VA Lennik de Iraanse vrouwenrechtenactiviste Darya Safai voor een sofa-gesprek. Ze komt spreken over de oprukkende Islam en de vrouwenrechten in Iran.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

LENNIK – Landbouwers vragen begrip tijdens oogstmaanden.

Landbouw_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  In Lennik zijn de landbouwers en de landbouwe raad gestart met de actie ‘ Oogsten vraagt tijd en begrip, respecteer onze boeren onderweg’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad juni 2017

Img_1241
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad juni 2017 - Burgemeester Luc Decrick
 
Installatie burgemeester Luc Decrick * Nieuwkomers * Begrotingswijzigingen * Delegatiebevoegdheid * Aankopen * Nieuw politiehuis * Meerdere raadsleden afwezig * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Groen licht voor type 3 in GO! basisschool Lentekind te LENNIK

Groen_licht
Ingezonden foto
 

 Vanaf 1 september 2017 kunnen niet alleen leerlingen met een attest basisaanbod in GO! Basisschool Lentekind school terecht, maar ook kleuters - en lagere schoolkinderen met een emotionele of gedragsstoornis (type 3). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 06 jul 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 25 jun 2017
Elsie De Greef | 23 jun 2017
Felix Merckx | 20 jun 2017
Felix Merckx | 16 jun 2017
Elsie De Greef | 14 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jun 2017

archief