LENNIK - Project Duurzame Ontwikkeling in Sint-Godelieve-Instituut

C21

LENNIK - Project Duurzame Ontwikkeling in Sint-Godelieve-Instituut

Editiepajot_lennik_2dehandskledij_een_3de_leven_geven_foto_tony_schoukens
Tweedehandskledij een derde leven geven. - Foto's © Tony Schoukens
 
Editiepajot_lennik_de_journalisten_foto_tony_schoukens
De journalisten. - Foto's © Tony Schoukens
Editiepajot_lennik_mondapolis_foto_tony_schoukens
Mondiapolis. - Foto's © Tony Schoukens
Editiepajot_lennik__herwerken_2dehandskledij_naar_nieuwe_ontwerpen_foto_tony_schoukens
Herwerken tweedehandskledij naar nieuwe ontwerpen. - Foto's © Tony Schoukens
 
Editiepajot_lennik_a_future_for_togo_monteren_poppenkasten_foto_tony_schoukens
A Future For Togo monteren poppenkasten. - Foto's © Tony Schoukens
 

Het Sint-Godelieve-Instituut organiseert een driedaags project rond Duurzame Ontwikkeling voor haar 6dejaars met als werktitel “Ook zo’n onverbeterlijke wereldvreter?”

Er worden over de verschillende dagen meerdere workshops en werkmomenten georganiseerd.  Sommige leerlingen monteren speelgoed zoals poppenkasten voor de vzw A future for Togo. Anderen gaan een paar dagen helpen in een rusthuis, op een bio-boerderij, bij de diverse diensten van Groep Intro.
Zo waren er ondermeer workshops omtrent Arabisch schrift, Chinese taal en cultuur, Noord-Afrikaans Henna schilderen, een mode- en knutselatelier, een liefdadigheidswandeling waar men in contact kwam met meerdere sociale instellingen in Brussel-stad en de Marollen. 
De tentoonstelling ‘6miljard mensen’ in Tour&Taxis werd eveneens bezocht. Dit project, ondersteund door BNP Parbibas, gaat over 6 regisseurs die er op uit trokken om mensen te ontmoeten in 78 verschillende landen. Ze filmden vraaggesprekken met 5 600 personen. Een andere groep werd ondergedompeld in het inleefatelier Mondiapolis. Men wordt ondergedompeld in de wereld van grote multinationale bedrijven en organisaties. Men ontdekt hoe deze bedrijven dag in dag uit de globalisering sturen. Doorheen het bewogen parcours ontmoeten ze verschillende mensen zodat je ook de keerzijde van Mondiapolis ziet. Levert de globalisering alleen maar voordelen of ? Moet het altijd zo blijven? Hebben ze gelijk om in verandering te geloven? En nog zoveel meer. Een leerrijke ervaring.
Vijf leerlingen groepeerden zich in een heuse persdienst, een cameraman, fotografen en 2 vrouwelijke journalisten. Zij verzorgen de PR rond het volledige project, ontvangen de echte pers, geven rondleidingen, maken verslagen en interviews, enz.
Als afsluiter spelen al de leerlingen op vrijdag een groot wereldspel in Il Fioretto, een simulatiespel tussen arme en rijke landen.
Dit alles gebeurde ondermeer in samenwerking met vzw a Future for Togo, Groep Intro, Zonnestraal Lennik, Huize de Poel in Schepdaal, Zonnelied in Eizeringen, Strijtem en Dilbeek, Bioboerderij ’t bioschuurke in Oetingen, de kringloopwinkels van Sint-Pieters-Leeuw, St-Katharina-Lombeek, Zellik en Asse.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2011
Tony Schoukens
Tony Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief