LENNIK – Uniek vrijwilligerswerk in de Welzijnssector

C21

LENNIK – Uniek vrijwilligerswerk in de Welzijnssector

Caw_delta_p200

Wil jij de persoon zijn die vader en dochter, moeder en zoon of zelfs broer en zus helpt om elkaar opnieuw te leren kennen? De Bezoekruimte van CAW Delta is op zoek naar enthousiaste en gedreven vrijwilligers om mee het verbroken contact tussen ouders en kinderen, broers en zussen te helpen herstellen.

Een scheiding brengt heel wat moeilijkheden en conflicten met zich mee. Als het contact tussen minderjarige kinderen en een ouder, grootouder, broer, zus of anderen stroef verloopt, kan de bezoekruimte helpen. Iedereen die recht heeft op persoonlijk contact, kan tijdelijke ondersteuning en begeleiding genieten. De bezoekruimte, als neutrale ontmoetingsruimte, begeleidt de contacten tussen ouder en kind, maar organiseert ook gesprekken met alle betrokkenen.
“Weten dat je helpt bij het (her)opbouwen van de relatie tussen ouder en kind, geeft je als mensen een fantastische drive” geeft Rosa De Smet, vrijwilligster bij de bezoekruimte aan.
De bezoekruimte helpt iedereen om de bezoekregeling die moeilijk loopt of onderbroken werd, opnieuw uit te bouwen of te zoeken naar een meer bevredigende situatie voor alle betrokkenen. De bezoekruimte is een middel om het contact te herstellen en heeft een tijdelijk karakter. De hulpverleners kiezen geen partij in het conflict en gaan met beide partijen samen verder om een oplossing te vinden.
“Rachida (35 jaar) is nu reeds vier jaar gescheiden en nog steeds ziet ze haar kinderen heel onregelmatig. Zij en haar ex slaagden er niet in tot afspraken te komen. Soms had ze de indruk dat haar kinderen van haar vervreemden. ze hield dit niet langer vol, het zijn toch ook haar kinderen. Ze wou haar kinderen zien opgroeien en meehelpen in hun opvoeding. Ze heeft haar tot de jeugdrechter gericht en hij verwijst haar naar de Bezoekruimte.” Als je zo’n situatie je steentje kan bijdragen, dan geeft je als vrijwilliger het gevoel dat je iets bijdraagt, volgens Rosa De Smet
“Niet ieder contact verloopt goed natuurlijk, maar als vrijwilliger wordt je er ondersteund een professioneel team” stelt Rosa ons gerust. Samen met het professionele team bieden vrijwilligers binnen de bezoekruimte een veilige ruimte voor ouders en kinderen om elkaar opnieuw te ontmoeten. De begeleidingen bij de bezoeken gaan vooral door op woensdagnamiddag, donderdagavond en zaterdag.
“De bezoekruimte heeft naast al de contacten die ze ondersteunt ook heel wat andere uitdagingen dit jaar” vertelde Pieter Lanckman, de teamverantwoordelijk. De bezoekruimte mag eind 2011 een nieuwe locatie in Asse in gebruik nemen. Een locatie waar er heel wat ruimte is voor de kinderen en hun ouders om binnen en buiten te spelen.
De bezoekruimte krijgt ook steeds meer situaties waarin de relatie tussen de ouders en kinderen moeilijk verloopt. De zoektocht naar vrijwilligers is dan ook dringend en noodzakelijk om op een goeie manier al deze ouders en hun kinderen te ondersteunen om de contact te verbeteren.
Iedereen uit het gerechtelijk arrondissement Brussel – Halle – Vilvoorde is welkom in de bezoekruimte. Hierbij is wel belangrijk dat alle partijen akkoord gaan. Of je kan doorverwezen worden via de rechter, je advocaat of een hulpverlener van een andere dienst.
Voor meer informatie kan men terecht bij Pieter Lanckman via 02 567 15 18 of info@cawdelta.be
CAW Delta vzw
Zwartenbroekstraat 127
1750 Lennik
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief