PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad

C21

PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad

Artikel_editiepajot-deschuyffeleer
Politieraad juni 2011 - Foto © Deschuyffeleer
 

Nieuw politieraadslid
Door de wijzigingen in het College van Burgemeester en Schepenen in Lennik vervangt Kelly Van Vlaenderen voortaan Filip Van Ginderdeuren in de Politieraad. Deze laatste werd er inmiddels aangesteld als schepen. Beiden zijn in hun gemeente gekozen voor de Lijst van de Burgemeester.

Begroting nog steeds met overschot
Met de inbreng van het positief algemeen resultaat van de begrotingsrekening voor 2010 ten belopen van 732 033 euro en een vermindering van de uitgaven met 31 000 euro voor de buitengewone dienst stemde de politieraad in met een begrotingswijziging in de gewone dienst waardoor het geraamd algemeen begrotingsresultaat voor dit jaar zo komt te liggen op 204 850 euro. De gemeentelijke dotaties blijven wel ongewijzigd.
 
Diensten verhuizen
Nu de personeelsformatie is teruggebracht van 71 eenheden naar 67 gaat de lokale politie Pajottenland ook haar diensten herschikken. Met de maatregelen ziet korpschef Marc Hellinckx zijn diensten zo minder verspreid en efficiënter werken.
De wijkpost Lennik verhuist vanuit het oude rijkswachtgebouw opnieuw naar de Schepenbank. In Galmaarden krijgen de gemeentelijke wijkpost en een wijkcoördinator een locatie aan de Kammeersweg. In Bever, Herne en Pepingen blijven de wijkposten op hun huidige sites behouden.
In Kester huurt de politiezone voortaan, naast de oude rijkswachtbrigade, ook drie leegstaande logementen als bureelruimte. Zo komen ook de interventiedienst en de tweede wijkcoördinator vanuit Vollezele over. De wijkpost Gooik blijft op haar huidige locatie. Tegenover dit alles staat dat de huur van een gebouw aan de overkant van het hoofdgebouw wel wordt beëindigd.
De oude rijkswachtkazerne in Lennik moet naar de toekomst toe naast de recherchedienst ook de verkeersdienst en de wapendienst van Vollezele herbergen.
Tegenover de éénmalige aanpassingswerken en de huurprijzen staat dat de herschikkingen op langere termijn kostenbesparend dienen te zijn en operationeel meer armslag bieden.
Door de wijzigingen komt het oud rijkswachtgebouw van Vollezele leeg te staan en kan het door de politiezone te gelde gemaakt worden al dan niet via een verkaveling.
Met de totale operatie is een kostenplaatje gemoeid van nagenoeg 80 000 euro voor de elektriciteitswerken, de bekabeling, het politienetwerk, allerhande opfrissingswerken en de eigenlijke verhuiskosten. Als alles volgens plan verloopt zou de ganse verhuis in de herfst moeten afgerond zijn.
 
Nieuwe hoofdgebouw
Op termijn ijvert korpschef Marc Hellinckx voor één nieuw hoofdgebouw om er haast al zijn diensten te kunnen centraliseren. Daartoe dient er wel eerst een studie te komen over de locatieverantwoording zowel op basis van ruimtelijke als van niet-ruimtelijke elementen.
Het gemeentelijk structuurplan voorziet wel de mogelijkheid om de centrale politiepost in Kester uit te breiden of te herlocaliseren. Er kan in het achterliggend woonuitbreidingsgebied ten bate van de politiepost worden ingesneden als kan aangetoond worden dat het huidig politiehuis de ideale locatie is voor de adequate werking van de politiezone. Dit moet mede blijken uit een studie rond de minimale infrastructuurnormen voor politiegebouwen, de interventietijden en de zichtbaarheid van het gebouw.De definitieve vastlegging van de locatie ziet de korpschef nog dit jaar afgerond waarna de aankoop- of onteigeningsprocedure kan worden opgestart.
 
Upgrade van telecommunicatiesysteem
De politieraad zette het licht op groen voor het uitschrijven van een overheidsopdracht voor het upgraden van het bestaand telecommunicatiesysteem tot één geïntegreerd telecommunicatie- en internetsysteem met inbegrip van alle noodzakelijke eindapparatuur zoals telefoontoestellen voor al haar sites, de integratie van de mobiele telefonie en het centraal management ervan. De kosten worden geraamd op 42 000 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief