Nu al uitbreiding voorpost TOLLEMBEEK

C21

Nu al uitbreiding voorpost TOLLEMBEEK

Colpaert_galmaarden_brandweer_voorpost_1
De voorpost gaat al uitbreiden. - Foto © Marc Colpaert
 

De drie schepencolleges van Galmaarden, Herne en Bever zijn principieel akkoord om op termijn nog een grond naast de brandweervoorpost in Tollembeek aan te kopen. Dit wordt een oefenterrei n voor de brandweer. Wel is de brandweer nog steeds op zoek naar een vijftiental vrijwilligers
De ruwbouw van de voorpost is zo goed als afgewerkt, zodat de voorziene startdatum van eind 2011 begin 2012 nog steeds kan gehaald worden. “ Normaal hopen wij dat de voorpost operationeel zal zijn in december van dit jaar”; stelt burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ Wij hebben nu samen met de twee andere gemeenten besloten, om naast de bestaande voorpost nog een stuk grond bij aan te kopen. Deze grond wordt dan het oefenterrein voor onze brandweer, zodat onze mensen het terrein niet meer moeten verlaten om te kunnen oefenen.
Vandaag hebben al 25 inwoners van de gemeenten Galmaarden, Herne en Bever de stap naar de vrijwillige brandweer gezet. Sommigen zijn nog in opleiding, anderen zijn al opgeleid en draaien volwaardig mee bij de brandweer van Lennik. Maar om de voorpost 7 dagen op 7 en 24u/24u operationeel te houden zijn er nog heel wat vrijwilligers nodig. “ Het probleem vandaag is, dat om deze voorpost van de brandweer van Lennik operationeel te houden, wij toch 35 tot 40 personen nodig hebben. Niet alleen als brandweermensen maar ook enkele als ambulanciers”, zegt de brandweercommandant Koen Roesems van Lennik. “ Ik doe dan ook een zeer warme oproep naar de inwoners van het Pajottenland om de stap te zetten om als vrijwilliger of als ambulanciers bij de brandweer aan de slag te gaan”, vroeg Koen Roesems.

Meer informatie over een job bij de brandweer kan men verkrijgen op het nummer 02/532.45.12. of op de nieuwe website:www.brandweerlennik.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief