ASSE / LENNIK - Politieschool schenkt judomateriaal aan leerlingen MPI Levenslust

C21

ASSE / LENNIK - Politieschool schenkt judomateriaal aan leerlingen MPI Levenslust

Editiepajot_lennik_mpi_foto_merckx
Gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts en directeur Marc Dillen overhandigden judomateriaal aan vertegenwoordigers van het MPI Levenslust. (Foto © Felix Merckx)
 

De leerlingen van MPI Levenslust uit Lennik ontvingen van de PIVO-Politieschool judomateriaal.

Politiemensen krijgen tijdens hun opleiding lessen zelfverdediging. Vroeger was dat voornamelijk judo. Nu is die training veel vollediger en omvat ze ook andere disciplines. Daardoor wordt het judomateriaal minder gebruikt. In totaal werden 50 kimono’s geschonken.

 "Leerlingen van de BUSO-school Medisch Pedagogisch Instituut Levenslust hebben het al niet gemakkelijk in onze maatschappij. Politieagenten in spe moeten oog hebben voor wat er leeft in hun omgeving. Daarom schenken we hen judomateriaal", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor PIVO.
 
Levenslust vzw is een organisatie met een vrijzinnige grondslag die zich richt tot jongens en meisjes van 6 tot 21 jaar met leerstoornissen en/of opvoedingsmoeilijkheden. De kimono’s zullen er goed van pas komen. Elke vrijdagnamiddag kunnen de leerlingen deelnemen aan initiatielessen judo. Deze lessen worden momenteel gevolgd door een 25 tal leerlingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief