BRUSSEL / LENNIK / ASSE - Josse De Pauw met "Raymond"

C21

BRUSSEL / LENNIK / ASSE - Josse De Pauw met "Raymond"

Editiepajot_brussel_lennik_asse_josse_de_pauw_raymond_goethals_tekening_copyright_geo
Tekening © GEO
 

Van 25 februari tot 10 maart staat Josse De Pauw in KVS Brussel op de planken met het nieuwe theaterstuk "Raymond". De bekende acteur kruipt hierbij als het ware in de huid van de legendarische voetbaltrainer Raymond Goethals, of Raymond de Tovenaar, zoals hij ook wel eens genoemd werd.

Goethals was een voetbalkenner en geobsedeerd door "da spelleke" dat hij met veel passie beleefde, en waarover hij in zijn sappig Brussels dialect uren kon praten, daarbij hij sommige namen van spelers durfde te verbasteren. Zo noemde hij bv. Tahamata steevast Tamata. Raymond Goethals was ondermeer trainer van de Nationale Ploeg, van Anderlecht en ook van Standard. Hij was al de 70 voorbij toen hij in 1993 met het Olympique Marseille van Bernard Tapie de UEFA Champions League won. Zowel in het voetbal als bij het kaartspel was zijn motto: "Nie zievere...speile" wat in 2005 ook de titel werd van het boek dat Alain Ronse schreef over het trainersleven van deze kleurrijke voetbaltrainer. Goethals werd geboren in 1921 en overleed in 2004. Hij was 83 jaar.
Met het theaterstuk "Raymond" maken regisseur Manu Riche en Josse De Pauw nu een zoektocht naar de mens achter de karikaturale, maar karaktervolle en opmerkelijke figuur die Goethals was. Na de reeks in de KVS Brussel wordt het stuk opgevoerd in Leuven, Genk en Gent.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2012
Georges De Buyser
GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief